Verstappen: Na Piastriho mieste by som nikdy neprijal pozíciu dvojky | Magazín F1 - F1online.sk

sorry, ze do toho vstupujem ale s tym co o Piastrim pise hapo, mi prisiel na um Bottas - ten tie rozky nevystrcil asi nikdy, a pozri jak dopadol, musi sa podlizovat aby mal miesto este aj v najhorsom teame na gride.

Podla mna toto:

ma nieco do seba, pokial ma Piastri naozaj mentalitu sampiona, ako aj viaceri etablovani odbornici povedali

2 Likes

Kľudne si mi to mohol vysvetliť. Pre mňa teda F1 nie je teamový šport ale tam sa asi náš názor rozchádza.

A len aby bolo jasno, ja tu už dlhodobo tvrdím, že McLaren mal jednoznačne a jasne už dávno prísť a povedať, že Oscar bude jazdiť na Landa. Lebo to tak team chce a to je predsa sväté.

Znova, iba chápem pohľad Oscara, ktorý povie “ja ale chcem byť šampión a preto bude jazdiť najlepšie ako viem a ak to znamená porážať Landa a brať body jemu, tak bohužiaľ”.

Bottas skutečně byl čistá dvojka, byl po zkušenostech s Rosbergem už vybrán tak, aby Hamiltona doopravdy nedokázal ohrozit. Že k tomu poslouchal byla jenom třešnička na dortu, ve skutečnosti mu angažmá u Mercedesu pomohlo ke všem relevantním výsledkům, kterých dosáhl, lepších výsledků, ať už jednotlivých, nebo celkových, by jinak nedosáhl ani náhodou.

cakal som, kto prvy zmieni tento pohlad haha :smiley: mas pravdu

ja som ale narazal priamo na tu “poslusnost” a nenapadol ma nikto kto by to takto, priam dokonale, splnal

Dohodnute. Trohu sme sa rozisli ale inak pohoda :slightly_smiling_face:

Bylo by jich víc, třeba Pérez, ten tam je taky čistě jako dvojka, už vzpomínaný Barichello atd. Ale to jsou fakt čisté dvojky, k tomu už byly naverbované. Dvojice Norris/Piastri byla už na začátku nesmyslně sestavená, problémy se daly čekat a tým to zjevně nezvládá. Jinak jsem k tomu asi napsala ze svého pohledu už všechno :slight_smile: .

4 Likes

o par mesiacov uvidime este aj rosadu v cervenom

uz sa neviem dockat

2 Likes

Tam je to taky těžko pochopitelné, ale jeden zásadní rozdíl přece jenom vidím. Mezi Charlesem a Lewisem je 12 let, čas pracuje jednoznačně proti Hamiltonovi. Jiná věc je, že pro Leclerca tohle musí být psychicky hodně náročné. Ovšem těším se taky :smile: .

Pripájam sa k @rHapo , myslím to úplne vážne.

Ty by si na Piastriho mieste dobrovoľne pomáhal Norrisovi k titulu, aj keď to od neho ešte ani tím nežiadal?

To rozpravas o tejto sezone? Tam uz je Oscar definitvne bez sance na titul, aj keby Landa zrovna uniesli ufoni.

1 Like

Každý občas potrebuje pomoc keď ide all in. Aj Maxo však? Ale už sa zabudlo. A to vieš že proti Maxovi absolutne nič nemám. Ale máš pravdu že ho o to nikto nežiadal a sám to robiť nebude. A v tom je ten kumšt. Ak to tobí tak ako to robí aj z jeho vychcaným managerom ktorý s tým ma skúsenosti môže to mať do budúcna skôr mínusy ako plusy. Lebo nie každý tím je RB a nie každý tím bude “hore” 2-3-4 sezóny.

1 Like

Ešte raz otázka, lebo to je to, čo začalo diskusiu a akosi som odpoveď nenašiel:

PS: Neviem čo toto má s Maxom a na čo ho sem ťaháš. Bavme sa k veci.

O čom točíš??? Ty čo si sa dnes zamotal v troch témach ma ideš trénovať?? To fakt? Zas ti zatiahlo záclonu z Maxa? Hlavne že ty všade kde sa dá robíš z Landa chu.ja ale to môžeš však? Lebo fanúšikovia Mclarenu a Landa tí to dajú. Dobre dnes som posledný krát na teba reagoval. Maj sa pekne nech sa ti darí. Pekný večer.

Veď jednoduchá otázka - ty by si na Oscarovom mieste dobrovoľne pomáhal Landovi k titulu, keď ešte sám máš matematickú šancu na titul a ani vlastný tím to od teba nevyžaduje?

Tam je jednoduchá odpoveď áno alebo nie, to ma zaujíma. U mňa je to nie.

Pokud jde jenom o tak jasná, i když nepsaná pravidla, například že po kolegovi se v téhle situaci tvrdě “nejde”, aby se snížilo riziko vypadnutí obou (!) vozů, tak odpověď je samozřejmě ano. To správně nikdo nemusí nikomu říkat.

1 Like

Súhlas, ale z Oscarovej strany som zatiaľ nič nejako prehnane tvrdé alebo zákerné nevidel. Monza bol pekný férový súboj o prvé miesto. :slight_smile:

Takže ak Max ani Lando nenastúpia už na jediný závod a Piastri vyhrá všetky zvyšné VC tak sa nestane majstrom, tak?

Dobre tak ešte posledná odpoveď a nech máme od seba pokoj. Maxa trafit na zadne koleso 3x a Landa 2x a Piastri WDC??? Tak je to správne? Kde tam vidíš matematickú šancu? Moôže sa to stať? Môže?Ale skôr sa prekryje Jupiter so Saturnom

Přesně na Monzu narážím, takže je jasné, že se nedohodneme :slight_smile: .

1 Like

A to povazujes za mozny scenar?