Verstappen: Meno môjho kolegu nebude dôležité, ak budeme mať rýchle auto | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull sa v decembri rozhodol vymeniť Sergia Péreza za Liama Lawsona v nádeji, že stajni pomôže získať viac majstrovských bodov a konštruktérsky titul. Zvládne to? Podľa Maxa Verstappena je v prvom rade dôležité niečo iné: Aby Red Bull postavil dostatočne dobrý monopost.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184910/verstappen-meno-mojho-kolegu-nebude-dolezite-ak-budeme-mat-rychle-auto

Jinymi slovy rekl, ze daleko dulezitejsi nez jmeno druheho jezdce je fakt, zda RB doda konkurence schopny, rychly monopost
. Ten nadpis me trosku zmatl :upside_down_face:

1 Like

…vždy to ,tak bolo ktorý TEAM bude mať naj,monopost,tak není čo riešiť,:racing_car:

inymi slovami je mu jedno kto bude vedla neho, hlavne je aby mal monopost o triedu lepsi ako Norris, Leclerc, Hamilton, Russell… aby nemusel do nich umyselne burat…
Dufam, ze tato sezona mu uz nedovoli ziskat na zaciatku tak velky bodovy naskok, aby si potom robil na trati co chce, bez trestov… :nauseated_face:

2 Likes

Nie je to nic nove a je to uplne jednoduche. Redbull bude jazdit na 4-nasobneho majstra sveta, pretoze ked sa im podari postavit auto schopne vyhrat preteky tak s tym autom bude Verstappen vyhravat a bojovat o titul.
Nento system nevymyslel v Redbulle, v F1 sa jazdi tak odjakziva a k dokonalosti to doniesli Todt, Brawn a Schumacher v zlatej ere Ferrari. Toto spravil Redbull ako cez kopirak uz s Vettelom aj neskor aj s Verstappenom.

Poslední 4 nasobnej mistr světa v RBR měl taky možnost vyhrát pár závodů, ale zastínil ho nováček v týmu z Austrálie.

1 Like

5 titulov po sebe by bolo velmi peknych. :fire:

1 Like

Alonso mohol podpisat v 2008, ale rozhodol sa cakat na Ferrari.

2 Likes

njn, taky babrak a s monopostom co je treti v PK ziskal titul.
taky Hamilton to v 2016 nedokazal ani s dominantnym autom

1 Like

Jak to souvisí s Alonsem? Píšu o posledním 4 náasobným mistru světa v RBR, o kolo kterého se taky točil celý tým.

1 Like

Je jedno kdo ve druhem aute sedi, Verstappen nema problem vzit pilota bokem a rict mu ze ho posle do zdi, tak jak to rekl Russelovi :sneezing_face:

Max Verstapen:
1.Bahrajn…26bodov
2.Saudska…25
3.Australia vypadnutie, ale stale dominantny monopost
4.Japonsko…26bodov
5.Cina…33bodov
6.Miami…26bodov
7.Emil.Romagna…25bodov
8.Minako 8bodov, tam je zaklad Q
9.Kanada…25bodov
10.Spanielsko…25bodov
11.Rakusko…18bodov
12.Brirtania…18bodov
15.Holandsko…18bodov
18.Singapur…18bodov
19.USA…23bodov
21.Brazilia…31bodov
23.Kartar…26bodov
V 17tich zavodoch mal obrovske bodove porcie a tu si niekto dovoli napisat, ze Verstapen mal treti najrychlejsi monopost ???
Vsak Norris mal iba v 8zavodoch viac bodov, ako on ale to nemoze byt umenim Landa, tam je dovod, ze RB je az treti, aby nahodou Verstapenova hviezda nevybledla :rofl: Vyber sie tie fukane d. z usi, aby si nemal taky prievan v hlave…

1 Like

tak treti najrychlejsi monopost je tvrdenie vychadzajuce z umiestnenia v PK.
Ano, je to trocha pritiahnute za vlasy, ale neodolal som :wink: :blush:
Na zaciatku sezony RBR mal dominantny voz. Ale pocas sezony sa prepadal celkom vyrazne. Napriek tomu Max vedel bodovat a ziskavat velke porcie bodov. A v tom je skryte majstrovsto velkych sampionov. Podavat konzistentne vykony, aj ked podmienky su tazke. To je to co Landovi az tak neslo. Za mna asi Maxova najlepsia sezona.
A nabuduce skus bez urazok. Mas na to :muscle:

1 Like

A ty ako vies, ze z tych zavodov co vyhral McL nesiel Lando nad svoje moznosti ? Ako to, ze vy to stale presne viete, ktory zavod mal kto dominantne auto ? AKo to ze Ver je stale genius v tretom najrychlejsom monoposte a Lando zlyhal v najrychlejsom ? Ako ty vies, ze keby boli opacne ci by Lando tu sezonu nezajazdil 10x lepsie ? Vsak Perez skoncil 8 a to je obrovska strata bodov. RB by vyhral sampionat a nepisalo by sa tu vobec o tretom najrychlejsom. Aj ked boli momenty ked bol top McL a Ferrari, prevaznu cast sezony bol RB top. To dokazuje pohodlny bodovy naskok Verstapena a este aj na konci sezony ked mal Lando aku taku matematicku sancu uz bolo jasne ze RB je rychlejsi.

Na vela z tvojich otazok sa da jednoducho odpovedat.
Je to schopnost pozorovat a analyzovat.
RB vyhral 9 velkych cien. Podotykam z 24. Dufam, ze si nemusime vysvetlovat, ze to ma daleko od prevazne.
Urcite si si vsimol, ze vykon monopostov sa pocas sezony menil.
Pre nasu diskusiu si mozme rozdelit sezonu na 2 casti. Do gp Spanielska vratane a na druhu cast po nej (od GP Rakuska).
1 cast sezony: 10GP, RB vyhrava 7 velkych cien, Mclaren iba jednu. Tu je RB jasne dominantny. Max odchadza z 219 bodmi, Lando zo 150. Rozdiel 69 bodov. Dokonca aj torpedo Perez bol schopny ziskat 111 bodov.
2 cast sezony: 14GP. Vidime obrovsky prepad formy RB. RB vyhrava 2 velke ceny. A aj to v Brazilii len vdaka tomu, ze prsalo, inak by vyhrali velke kulove. Mclaren vyhral v tejto casti viacej GP (7), Ferrari(5), dokonca aj Mercedes(3). Vsetkym je nad slnko jasne, ze v tejto casti RB nemal dominantne auto (teda vsetkym okrem teba, ale zato ja naozaj nemozem). Auto RB sa stalo daleleko horsim, co je vidiet aj na vysledkoch torpeda Pereza. Hoci je to o 40% viacej GP, torpedo Perez ziskal iba 41 bodov (v prvej casti 111).
A teraz ta pointa. Hoci RB bol na tom biedne, Lando bol schopny v tejto casti stiahnut na Max-a iba smiesnych 6 bodov !!!
Je to neuveritelne, ale je to tak. Max je kral :trophy: :1st_place_medal:.
A dalej by som k tomu napisal, len to co som uz pisal vyssie.
Rad som vysvetlil, visis mi :beer:.
Pekny den :wink:

Suche data. Skoncili prvi v PK.

Fandit Verstappenovi je jak kousat do sucheho rohliku. :people_hugging:

a do akeho rohliku by si rad zakusol?

Letos fandim Red Bullu, chci zkusit jake to je, bude to hodne suchy rohlik, uvidime.

Do šťavnatej žemličky. :slightly_smiling_face:

1 Like