Verstappen: Meno môjho kolegu nebude dôležité, ak budeme mať rýchle auto | Magazín F1 - F1online.sk

Ani som to nedocital, lebo RB si uz ulavil hned v prvej vete :smiley: Kto bojoval o titul ??? McL a RB. Chces mi povedat ze Mcl mal 9VC lepsi monopost ? Ako ty vies, ci v zavode kde bol pomalsi Mcl z neho Lando nevyzmykal vsetko a len vdaka svojmu talentu sa dostal pred Verstapena ? Verstapen je stale genius v pomalom auto co si tam vsetkych vodi a ostatni su len tupe stado :smiley: presne ako ho Pepa v studiu chlacholil celu sezonu, ako on dokaze skolit Norrisa… Take blbosti… Keby mal Norris naskok bol by som zvedavy, kto by vedel byt ako tvrdy.
EDIT: hore mas rozpis, Verstapen mal tucne bodove konta na 16VC to je malo ?

Porovnavame poradie jazdcov, preco sem pleties timy ? Ci mas z toho zase hokej ako vzdy, tak aspon tresnes sprostost nech si v reflektoroch :man_facepalming:

1 Like

Hned prva otazka a uz ta musim opravovat.
O titul medzi jazdcami bojoval Max a Lando. Medzi teamami Mclaren a Ferrari (Nie McL a RB ako uvadzas ty).
Takisto neviem, kde si zobral, ze tvrdim o Mclarene, ze mal 9 GP lepsi monopost :man_shrugging:
Skus si precitat moj prispevok. Sezonu som rozdelil na 2 casti, a v tej druhej (tej dlhsej) bol jasne lepsi Mclaren. Je to jasne a prehladne, podoprene cislami.
A pravdupovediac, tazko rozumiet, co vlastne chces povedat.
Preco by Maxove bodove zisky mali byt malo ? Ved vyhral titul, takze rozhodne by som netvrdil, ze to bolo malo.

2 Likes

RB bol lepsi 4 VC (z prvych 5 v sezone). Bez debaty v nich dominoval. Od Miami sa karta otocila a zacal byt lepsi McLaren. Do Rakuska sa da povedat, ze si boli ako tak vyrovnani, no uz sa ukazovalo, ze McLaren je na tom o malicko lepsie, len to nepremienali vo vitazstvo. V Imole to Maxovi vyslo len tak tak vdaka tomu, ze Lando spravil par mensich chyb, ked sa dostal na dostrel, v Kanade to McLaren ani Lando nezvladli uplne idealne, zatial co Max a RB ano a v Spanielsku to Lando zahodil hned na starte, no tempo z hladiska celych pretekov mal McLaren lepsie.

V Silverstone mal McLaren brat double, no tie ich strategie z toho spravili len 3-4. Pri kazdom pitstope si odpisali jedneho jazdca, najskor Oscara o kolo neskor, a potom Landa. Navyse Max s RB zvolili na zaverecny stint lepsiu zmes.

Od Madarska az do konca sezony bol McLaren jasne lepsie auto voci RB s jedinou vynimkou - Katar. A vo viacerych VC bol ten rozdiel tak obrovsky ako bola dominancia RB na zaciatku sezony.

Tu nie je o com, McLaren jednoznacne najlepsie lepsie auto. Len ich vlastnymi chybami (ci uz timu alebo jazdcov) dovolili Ferrari bojovat o konstrukterov az do konca.

2 Likes

Nedá sa jednoznačne povedať, že RB bol 3 najlepší monopost, hoci poradie tímov je jasné. Tak to poradie na konci sezóny ovplyvnila mizerná forma Pereza. A to najmä počas posledných 3/4 sezóny. Perez za štvrtinu pretekov teda 6 VC a teda 25% celej sezóny získal viac bodov, ako vo zvyšku celej sezóny. Čísla nepustia.

2 Likes

To sa asi uplne jednoznacne povedat neda (hoci je to dost mozne), ale jednoznacne sa da povedat, ze McLaren mal s prehladom najlepsi monopost v sezone.

Keby nerobili tolko pretekovych chyb (Ferrari a RB robilo ovela menej), tak maju konstrukterov uplne v pohode uz par VC pred koncom sezony. :slight_smile:

2 Likes

Krasne si to napisal :+1: :sparkles:
Presnejsie a detalnejsie. Ja som tuto sezonu sledoval z rychlika, a vychadzal som viac menej z bodovych tabuliek. Tvoj pohlad ide este viac do hlbky a ukazuje toho este viac a jasnejsie ake bolo rozlozenie sil.
Radost citat. Vdaka za prispevok :sparkler: :+1: :muscle:

1 Like

Treba to fakticky spisovať, lebo neprajníci majú potrebu ohýbať históriu a fakty. :slight_smile:

2 Likes

Je to tak, ako pises. Tesat do kamena :heart_eyes: :+1:
Radost stretnut niekoho, kto pouziva tu vec na krku.
Nech sa dari :beer:

1 Like

To bol dovod mojho vzniku na fore. Pisat fakticke veci, hodnotit preteky a vyvracat bludy hejterov. Bohuziel je tu cast mentalne slabsich jedincov, ktori maju svoju praUdu len preto, ze ich oblubeny pilot uz nevyhrava a osobnymi utokmi a urazkami ma od tejto prvotnej idey odklonili, ale taky je futbal.

:beers:

2 Likes

Súhlasím. Z pohľadu celej sezóny bol McLaren najlepší a ja sa teším na to, čo predvedú tento rok. RB mal na to 2 miesto. V tímoch to mal pred Ferrari v pohode uhájiť. No nepodarilo sa.

2 Likes

Tu si dovolím nesúhlasiť (subjektívny názor), pretože ak by sme Péreza nahradili iným pilotom, je dosť možné, že by to dopadlo podobne (už to skúšal Gasly s Albonom). Ak by sme však nahradili Maxa iným pilotom, tak je naopak možné, že by neskončili ani tretí.

Keby vymeníme Maxa s Leclercom, tak si myslím, že Ferrari by skončilo prvé alebo druhé v PK, zatiaľ čo RB by si bodovo pohoršil a možno by skončil až za Mercedesom.

Súčasný monopost RB nie je Mercedes 2014-2020, v ktorom by vyhrával takmer každý. :slight_smile:

1 Like

Chvalyhodne. Nech ti to vydrzi :+1: :muscle:
Zial vela ludi, zije vo svojej bublinke a nechcu sa dotknut reality, ani keby si im zaplatil.
Tam fakty nepomozu :man_shrugging:
Kazdopadne vela zdaru

1 Like

Fakt? Peréz, ktorému som mimochodom fandil a držal palce začal od istého času jazdiť mizerne. Bol v tíme na rozdiel od tebou spomínaných pilotov v tíme zabudovaný so všetkou plnou podporou. Ostatné tvoje názory uvedené v reakcii na mňa nemôžem nazvať inak ako špekulácie.

1 Like

Perez jazdil mizerne od svojho nastupu do RB.

V 2021 pomahal Maxovi len ak bol o kolo pozadu. V 2022 (druha polovica) a 2023 bol RB dominantne auto, ktore odvratilo pozornost od Perezovej straty na Maxa (ktora bola stale priepastna). V 2024 sa superi dotiahli a objavili sa skryte problemy s autom, a tak Perez padol z druhej pozicie za Maxom na pozicie za vsetky top timy (kedze rozdiel medzi nimi a Maxom sa zmensil alebo dorovnal alebo otocil). Perez len navyse pridal niekolko stupidnych a amaterskych chyb.

Mas to tam aj explicitne uvedene, ze je to moj subjektivny nazor (tak isto ako aj tvoj nazor je tvoj nazor). Nemusime spolu suhlasit, a tak je to v poriadku. :slight_smile:

Len sa chcem spytat, ci si myslis, ze keby vymenis Maxa za Leclerca, tak by si Ferrari nepolepsilo a RB nepohorsil? (nebudem ti tvoj nazor vyvracat, len ma zaujima co si myslis)

Áno. Môj názor je len môj názor a tvoj názor je len tvoj názor…

1 Like

A zrovna Jos je ten, co rád fakta ohýbá.
Jinak bych se vrátil k rychlosti monopostů. Pokud si vezmu fakt, že McL v prvních 5 závodech ztracel 0.8-1s na RBR a skončil na podobné výkonnostní úrovni. Tak bych řekl, že tu vyhodu měl Red Bull, který zvladl tohle promarnit ve vývoji

1 Like

OK, ale ja som bral do mojej súvahy sezónu komplet. A tu sa mi javí McLaren ako rýchlejší, berúc do úvahy schopnosti Verstappena a nemohúcnosť Peréza.

2 Likes

A preto by ma zaujímal tvoj názor na túto úvahu:

Ferrari by si mohlo polepšiť, ale aj pohoršiť. U RB to vidím podobne, ale ak zoberiem do úvahy fakt, že RB sa pripravoval “na mieru” Verstappena myslím si, že skôr by si oba tímy na nejakú dobu pohoršili.