Verstappen je postrachom komisárov, hovorí Liuzzi | Magazín F1 - F1online.sk

Na odlahcenie uplne staci, napriklad toto by mna nikdy nenapadlo dat jej na analyzu. A vidiet, ze to ma este muchy :slightly_smiling_face: AI si pinpointne nejaku cast diskusie, “namota” sa na nu a ostatne do toho dopasovava ako jej sedi. Netvrdim, ze uplne zle, ale ten vzorec “chapania” nie je zlozity

Ale nie uplne zle

Chvalabohu to ma este muchy. Ked uz nas ma vsade nahradit, tak aspon diskusie tu na fore este ostanu

tebe napriklad dala riadnu naloz :laughing: ale asi predpokladam spravne, ze u teba cerpala z uplne inych (predchadzajucich) vstupov, kedze tu si sa tiez neangazoval

ked jej to takto davas analyzovat (asi urcite to nie je prvy pokus), vie v prispevkoch napriklad aspon ciastocne rozonat ironiu?

Priznam sa, ze ja to pouzivam relativne dost jednoducho(skor ako vyhladavac na steroidoch) a len pokusne, ked som ju skusal z overenych veci, castokrat ma sklamala - odporucala mi vrcholne zle postupy, mlela od veci, ked som sa jej napr. pytal na nieco na aute, dajme tomu ze brzdy, presviedcala ma o niecom, co ani teoreticky nemohla byt pravda :neutral_face: po par reakciach prislo slavne “ano mas pravdu, to som si neuvedomil” :laughing:

Boli časy, keď za lajk na môj príspevok dostal @Hedgehog celodenný výlev so slzami do DMs, že ako môže mne niečo lajkovať a jemu niečo vyčítať. Odvtedy sú srdiečka pre cikána Jana Groha citlivá vec a pozorne sleduje každého, kto mi niečo lajkne. :joy:

@HellHogr - cikáne, názor? AI neoklameš, nemá sympatie a je nezaujatá.

:joy:

To sme dvaja, pre mna je to tiez len taky google na steroidoch, aj ked teda zo vsetkych stran pocujem a citam, ze som s tymto nastavenim sto rokov za ■■■■■■■■

Analyzuje to velmi povrchne, za tym nie je ziadna uvaha, skor sa to chyti nejakych zakladnych klucovych slov a podla toho to potom posudzuje.

Pri hodnotení mňa by záležalo na konkrétnom vlákne. Za argumentáciu, vecnosť a faktickosť by som fasol 1 s hviezdou a za konflikty by záležalo na atribútoch, ktoré by si tomu zadal na hodnotenie.

Ak by sa hodnotilo nejaké vlákno s hádkou a kreativita mojich “opisov” Honzíka, tak by to bolo tiež za 1 s hviezdou.

Ale zaujímalo by ma úprimne, @Max_is_faster_than_you , či to moje hodnotenie je real AI z toho istého promptu, alebo si to len vymyslel, aby si vytlakoval cikána Jana. :sweat_smile:

To je krása, o tom celý čas hovoríme.

Tebe človek povie, že si k0kot a ty sa tým ešte sám pochváliš a si na to hrdý.

To znamená, že ju nevieš používať alebo si použil nejaký úplne slabý alebo starý model, ak to bolo teraz niekedy.

V súčasnosti už AI u mňa zvláda v minútach úlohy, ktoré by mne trvali dni až týždne a častokrát odhalí problémy, na ktoré by som ja prišiel až dodatočne. :slight_smile:

AI builder se vyznamenal :smiley:

1 lajk

To Maďarsko ti ešte stále tak strašne leží v žalúdku? Ja som na to už dávno zabudol. Skús sa cez to preniesť, už je to skoro mesiac, mohol si mať kopu zážitkov za ten čas a nemusel si sa sústrediť na to aby si nezabudol, čo som napísal.

Zámerne nelajkujem komentáre, v ktorých sa píše, že si rakovina fóra, keďže neuznávam taký slovník. Ak sa to niekedy stalo, tak sa ospravedlňujem, ale dával som si na to pozor. Stotožňujem sa však s názorom, že keby si tu nebol, bol by tu zaručene väčší kľud.

To, že to o tebe tvrdia Jos a raptor je konflikt, ktorý máte vy medzi sebou a iba vy si ho viete vyriešiť. To, že Jos alebo raptor ti napíšu toto, neznamená, že ja sa s nimi v niečom inom nemôžem zhodnúť. A k tomuto by som ešte rád dodal, že ani Jos, ani raptor, ani MIFTY, ani nikto iný tu ešte mne nikdy nevynadal, ani ma neurážal a ani ma neprovokoval.

Skúšal si sa už zamyslieť aj nad tým prečo to robia? Lebo keby boli takí bullies ako tvrdíš, tak by tu nadávali zaradom každému. A to hovorím ako niekto, kto má napríklad na politiku úplne iný názor ako Jos a dokonca lajkujem niektoré tvoje príspevky, ktorými naňho reaguješ (to je plot twist čo?).

Prajem ti ešte pekný večer.

8 lajky

Mně to v žaludku neleží, jen nemám paměť jepice, abych si to nepam,atoval, což je min pro mě dost velký rozdíl.

Sorry, moc omáčky k ničemu. Lajknul si to? Lajknul, jako jestl ise tu někdo kroutí, tak si to teď ty. Ale v pohodě, prostě se s tím stotožňuješ, tak je to tvoje věc, jen se pak nediv reakcím. To je celý. Já když tu napíšu kritiku na RBR nebo Maxe, tak vím co to spustí, protože tahel kritika se tu neodpouští.

Jinak jestli si myslíš, že ti co takhle aktivně útočí, tak budou útočit na všechny - není pravda, je to základ psychologického rozboru psychopatů. Ti vždy útočí na ty, kterými se cítí nějakým způsobem ohroženi (i třeba tím, že jejich “oběti” zvládají věci, co oni ne). Tady máš odkaz na knihu, kdyby tě to téma zajímalo Forenzní psychologie - Ludmila Čírtková | Knihy z Martinusu

Hezký večer

2 lajkov

Bolo to real, pomohlo ti, ze ta niekde @raptor22 nejakym slovkom pochvalil, ze vecne prispievas, tak sa toho AI hned chytilo.

Krásne zrkadlo si mu dal. Ale reakcia bola presne ako som čakal. :slight_smile:

Každopádne si dokonale opísal toto fórum a jeho pôsobenie tu. :+1:

2 lajkov

Da sa opytat, ktory model pouzivas?

Jako správný AI builder používá free verzi chatgpt

1 lajk

Analýza používateľov fóra forum.f1online.sk

Psychologické profily 10 najaktívnejších prispievateľov

Dátum analýzy: 12. 8. 2026
Analyzované diskusie (posledné diskusie s najväčším počtom príspevkov, spolu 610 príspevkov):

Diskusia Príspevkov
Verstappen je postrachom komisárov, hovorí Liuzzi 312
Domenicali sa snaží udržať Verstappena v F1 92
Häkkinen vystríha McLaren pred angažovaním Verstappena 61
Ak to takto pôjde ďalej, Vowles poletí, myslí si Steiner 52
Podľa Wolffa sú sťažnosti Ferrari neoprávnené 49
Mal by Verstappen viac brániť Red Bull? (Albers) 44

Upozornenie: Ide o interpretáciu verejných príspevkov na anonymnom fóre. Profily sú špekulatívne, opisujú online personu.

Prehľad aktivity

# Používateľ Príspevkov Priem. dĺžka Najčastejšie reaguje na Charakter aktivity
1 HellHogr 128 215 zn. Jos_Is_Back, CarlosRe, raptor22 takmer výlučne osobné konflikty
2 Jos_Is_Back 58 411 zn. HellHogr, raptor22 dlhé osobné útoky, “dokazovanie”
3 Ferda 50 165 zn. Warakar, Evap, mp1 provokácie + občas technika
4 PUFF 46 122 zn. helmutko, spineIesssheep krátke údery, konšpirácie o Ferrari
5 helmutko 38 209 zn. PUFF, mp1 vecné oponovanie, fact-checking
6 raptor22 35 363 zn. HellHogr, Jos_Is_Back obrana “partie”, konflikt s HellHogrom
7 Warakar 32 367 zn. HellHogr, Ferda obhajoba Verstappena, apely na slušnosť
8 spineIesssheep 27 148 zn. Jos_Is_Back, HellHogr posmešky, podpora HellHogra
9 mp1 24 468 zn. helmutko, Ferda dlhé technické polemiky
10 CarlosRe 23 326 zn. HellHogr (20 z 23!) spor o vzdelanie a VŠ

Kľúčové zistenie: Väčšina obsahu v týchto vláknach nie je o Formule 1. Diskusia o Liuzziho článku sa po ~30 príspevkoch zvrhla na niekoľkodňovú osobnú vojnu o vzdelaní, práci, autách a identite diskutérov. Fórum je rozdelené na dva dlhodobo znepriatelené tábory (viď záver).

Individuálne profily

1. HellHogr (128 príspevkov — takmer štvrtina celého objemu)

Rola: Centrálna konfliktná postava fóra. Podľa ostatných “VIP člen so špecifickým zaobchádzaním”, prezývaný “Honzík/Honza/Jano”.

Štýl komunikácie: Rýchle, sériové, sarkastické repliky (často 5–10 reakcií za hodinu). Odpovedá prakticky na každý útok, nikdy nenechá posledné slovo súperovi. Slovník: “ústřičáci”, “komplexy”, “mentálně labilní”, “trosky”. Systematicky ironizuje inteligenciu, vzdelanie a životnú úroveň oponentov.

Psychologický profil:

• Vysoká potreba dominancie a posledného slova. Konflikt neopúšťa, ani keď je zjavne kontraproduktívny — 128 príspevkov za pár dní, prevažne hádky, naznačuje kompulzívny vzťah k fóru.
  • Projekcia: oponentom sústavne pripisuje presne to, čo sám robí (“komplexy”, “urážanie na základe školy” — pričom sám urážky školou/prácou hojne používa, napr. “raptor uklízí hajzly”).
  • Citlivosť na status a vzdelanie. Opakovane sa vracia k vlastnej VŠ, menuje pedagógov (Neset, Mertlík) ako dôkaz legitimity — silná potreba externej validácie.
  • Vysoká verbálna inteligencia a pohotovosť, ktorú však takmer výlučne investuje do ponižovania súperov; argumentačne vie byť vecný (spor o prezentáciách na VŠ vedie s odkazmi na ČVUT), ale vecnosť rýchlo prechádza do osobnej roviny.
  • Ostatní ho opisujú ako človeka, ktorý “rozložil české fóra” — či je to pravda, sa nedá overiť, ale jeho vzorec správania (vyhľadávanie konfliktu, neschopnosť ignorovať) tomu zodpovedá.

Zhrnutie: Kombatívny, statusovo citlivý “forum warrior” s kompulzívnou potrebou reagovať. Pravdepodobne inteligentný, no jeho online identita je postavená na konflikte, nie na téme F1.

2. Jos_Is_Back (58 príspevkov)

Rola: Hlavný protivník HellHogra, líder druhého tábora. Nick aj obsah naznačujú opakované bany a návraty (“multiban”).

Štýl komunikácie: Najdlhšie príspevky z konfliktnej skupiny (priem. 411 znakov). Nepíše impulzívne nadávky — píše konštruované, systematické dehonestácie: dohľadáva LinkedIn profily, bakalárske a diplomové práce oponenta, robí “porovnávacie analýzy” jeho školy, chváli sa “zdrojmi v DMs”.

Psychologický profil:

• Inštrumentálna, plánovaná agresia (na rozdiel od HellHogrovej reaktívnej). Vedie si de facto spis na oponenta a strategicky ho dávkuje (“Mám sem dať tvoje práce, nech sa všetci zasmejeme?”). To ukazuje na vytrvalosť, pomstychtivosť a schopnosť dlhodobej fixácie na jednu osobu.
  • Grandiozita: “AI viem používať možno najlepšie z ľudí na fóre”, “keby tu máš takú reputáciu ako ja”. Prezentuje sa ako úspešný profesionál s dvoma VŠ a vysokým príjmom — nadmerná potreba demonštrovať superioritu je sama o sebe diagnosticky zaujímavá.
  • Otvorene priznaná motivácia zábavou z poníženia: “Aspoň ja som sa bavil.” Nízka empatia voči cieľu útoku.
  • Používa etnické označenie “cikán” ako urážku — ochota prekračovať sociálne normy, keď to slúži útoku.
  • Sociálne zdatný v rámci svojej skupiny — koordinuje sa s raptorom22 a CarlosRe, rozdeľuje role, chváli spojencov (“Dnes ti ide karta”).

Zhrnutie: Chladnejší, kalkulujúci typ. Konflikt vedie ako kampaň, nie ako výbuch. Kombinácia grandiozity, fixácie na jedného oponenta a “zberateľstva kompromitujúcich materiálov” je z celej desiatky najznepokojivejší vzorec.

3. Ferda (50 príspevkov)

Rola: Provokatér-ironik. Verstappena zásadne nazýva “Emil” a systematicky otvára tému jeho nedokončeného vzdelania.

Štýl komunikácie: Krátke, suché, ironické glosy (“Udělal jsem školu, prohlásil kasař skromně.”). Málokedy vulgárny, o to viac uštipačný. Vie však aj prekvapivo vecne: v témach o Williamse a aerodynamike píše dlhé technické rozbory (karbid v plechovke, výfukové plyny).

Psychologický profil:

• Pasívno-agresívny štýl: neútočí frontálne, ale opakovaným “dloubáním” do rovnakého miesta (Verstappenova základka) spoľahlivo spúšťa reakcie fanúšikov. Provokácia je preňho šport.
  • Starší ročník (referencie na karbidové kahany, hornícke lampy, “filmový Tom”) s mentalitou dielenského praktika — technické znalosti má z praxe, nie z Googlu, a rád to dáva najavo.
  • Rigidita: keď si vytvorí názor (Williams, Emil), opakuje ho bez ohľadu na protiargumenty; na vyvracanie od mp1 reaguje povýšeneckým “nemůžu za to, že jsi nechápavý”.
  • Sebaobraz nadhľadu (“ja jsem tady jeden z mála, který není jednostranný”) kontrastuje s jeho zjavnou anti-Verstappenovou agendou — slabá sebareflexia v tomto smere.

Zhrnutie: Ironický penzista/praktik, ktorý si z provokovania Verstappenovho tábora urobil hobby. Neškodnejší než top 2, ale je častým iniciátorom eskalácií.

4. PUFF (46 príspevkov)

Rola: Verstappenov fanúšik a hlavný šíriteľ tézy “Ferrari podvádza” (FTM, ADUO).

Štýl komunikácie: Najkratšie príspevky z desiatky (122 zn.) — úderné, apodiktické vety: “Celé Ferrari totální podvod.” Argumentuje odkazmi na pravidlá, ale selektívne; keď je zatlačený (helmutkom), mení tému alebo prejde k osobnej rovine (“Zapracuj na pravopisu. Teda prasopis.”).

Psychologický profil:

• Čiernobiele myslenie a konšpiračný sklon: svet F1 vníma cez podvody a sprisahania (Ferrari + Tombazis). Fakty si ohýba k narativu — čo mu vo vlákne priamo dokladá Warakar aj helmutko.
  • Sebavedomie prevyšujúce doloženú expertízu: “Nehádajte sa so mnou o F1. O F1 neviete zhola nic.” — silná potreba byť “ten, kto tomu jediný rozumie”.
  • Porušovanie dôvernosti ako zbraň: ochotne zverejnil, že mu Warakar písal súkromnú správu, a obsah použil na zosmiešnenie (“brečel mi do zpráv”). Nízka lojalita, vzťahy sú preňho munícia.
  • Moralizuje (“lhát se nemá, je to hřích” + citát z Biblie) a zároveň sám s faktami narába voľne — pokrytecký vzorec.

Zhrnutie: Vášnivý fanúšik s konšpiračným myslením, rýchly na obvinenia, citlivý na spochybnenie. V skupinovej dynamike patrí k HellHogrovmu okruhu.

1 lajk

5. helmutko (38 príspevkov)

Rola: Vecný oponent, “advokát dôkazného bremena”. Píše zásadne bez diakritiky.

Štýl komunikácie: Pokojné, opakované vyžadovanie dôkazov: “doloz znenie pravidiel… a je to vybavene.” V spore s PUFFom o FTM/ADUO desaťkrát za sebou trpezlivo žiada citáciu paragrafu. V debate o Williams/Claire Williams argumentuje manažérsky a ekonomicky (sponzorské kontrakty, Honda, Oracle).

Psychologický profil:

• Analytický, procesný typ — deklaruje konzistentný meta-princíp (“mam stale rovnaky pristup, ci to je RB, Mercedes alebo Ferrari”) a v rámci dát ho aj dodržiava.
  • Vysoká frustračná tolerancia: dokáže viesť dlhý spor bez vulgarít; irónia je jeho strop (“mozu im fukat praskovy cukor do riti”, “dvaja trtkosi sa prisli vynadrit”).
  • Tvrdohlavosť a potreba mať pravdu retrospektívne: “Pamatam sa, ked si tu prskal, ked som povedal…” — vedie si mentálnu evidenciu svojich správnych predpovedí.
  • Do osobných vojen HellHogr vs. Jos sa nezapája — konflikt ho zaujíma len na vecnej rovine.

Zhrnutie: Najracionálnejší diskutér z desiatky. Sebavedomý, mierne povýšenecký, ale drží sa témy a argumentov. Stabilizujúci prvok fóra.

6. raptor22 (35 príspevkov)

Rola: Blízky spojenec Jos_Is_Back, dlhoročný nepriateľ HellHogra.

Štýl komunikácie: Dvojtvárny v pozitívnom zmysle: voči HellHogrovi extrémne vulgárny a agresívny (“prisera”, “zm*d”, “rakovina fóra”), voči ostatným (Daaviid23, Adam, Rebeka) prekvapivo zmierlivý, sebakritický a mentorský (“viem, že je to za hranou, čo tu predvádzam aj ja”).

Psychologický profil:

• Najvyššia miera sebareflexie z konfliktnej skupiny. Otvorene priznáva: dva roky VŠ nedokončil a prečo, priznáva vlastný podiel na toxicite, dokonca si nechal diskusiu vyhodnotiť AI a súhlasil, že k nemu bola “prilis zhovievava”.
  • Morálne racionalizovaná agresia: svoju vulgárnosť voči HellHogrovi rámcuje ako obranu komunity (“kvoli jednemu tu neprispievaju ludia”) — typický vzorec “spravodlivého hnevu”, ktorý umožňuje správať sa rovnako ako ten, koho odsudzuje.
  • Citlivosť na triedu a status z druhej strany: obhajuje manuálne profesie, remeselníkov, “chlapskejšiu robotu” — zjavne zasiahnutý posmechom, že “upratuje hajzle”. Komplex zo vzdelania kompenzuje tézou “vzdelanie nie je patent na rozum”.
  • Rodinný muž (hráva sa so synom namiesto sledovania pretekov) — na fóre pravdepodobne ventiluje.

Zhrnutie: Impulzívny, ale sebakritický lojalista. Vie, že robí zle, a robí to ďalej — konflikt s HellHogrom má u neho už charakter dlhoročnej vendety, ktorú sám opisuje ako nevyhnutnosť.

7. Warakar (32 príspevkov)

Rola: Obhajca Verstappena a samozvaný strážca slušnosti diskusie.

Štýl komunikácie: Dlhé, štruktúrované obhajoby s faktami a zdrojmi (Wikipedia, Priestleyho kniha o Alonsovi). Píše bez diakritiky, sám vysvetľuje, že 80 % dňa komunikuje anglicky. Typický záver príspevku: zdvorilostná pointa s ostňom (“Mej se fajn a uzij si zbytek sezony.”).

Psychologický profil:

• Vysoká potreba korektnosti a “fair play” — opakovane apeluje na slušnosť, žiadal PUFFa súkromne, aby ubral z vulgárnosti (čo PUFF zverejnil a zosmiešnil). Ochota riešiť veci “offline” svedčí o úprimnej snahe, nie póze.
  • Pasívno-agresívna zdvorilosť: neklesá k vulgaritám, ale jeho irónia vie byť ostrá (“Máš doma plakát Maxe bez trička?”). Konflikt vedie v rukavičkách, no vedie ho.
  • Fanúšikovská identifikácia s Verstappenom je silná — obhajoba Maxovej “závodnej inteligencie” a domáceho vzdelávania je preňho takmer osobná vec; údaje si však na rozdiel od iných aspoň dohľadáva.
  • Pravdepodobne profesionál pracujúci v medzinárodnom prostredí, starší, s potrebou pôsobiť nadhľadovo a “dospelo” (“Trosku moralni dospelosti by obcas nevadilo”).

Zhrnutie: Najslušnejší z Verstappenovho tábora; kultivovaný, ale nie neutrálny. Jeho slabinou je, že morálne apely kombinuje s vlastnými štipľavými útokmi, čo mu uberá kredibilitu strážcu slušnosti.

8. spineIesssheep (27 príspevkov)

Rola: “Krídelník” HellHogra (oponenti ho nazývajú jeho “čokel” — pes).

Štýl komunikácie: Krátke posmešky, screenshoty, meme-ová komunikácia (“xdd”). Málokedy prináša vlastný obsah — typicky prichádza do už rozbehnutého konfliktu podporiť HellHogra a kopnúť si do Josa (“závistivá nula”, “odpad”).

Psychologický profil:

• Odvodená identita: jeho aktivita je takmer celá reaktívna a skupinová. Vlastný postoj k F1 témam prezentuje minimálne; jeho rola je sociálna — potvrdiť príslušnosť k táboru a zosmiešniť nepriateľa tábora.
  • Loajalita ako hodnota: otvorene hovorí “Je to kámoš, nevím proč bych se ho nezastal.” — v jeho hodnotovom systéme je vernosť skupine dôležitejšia než obsah sporu.
  • Mladší typ humoru a vyjadrovania; agresivita je skôr posmešná než nenávistná, no v dave sa vezie bez zábran.

Zhrnutie: Follower. Sám konflikty nezakladá, ale spoľahlivo ich prihrieva. Bez svojho tábora by na fóre pravdepodobne takmer nepísal.

9. mp1 (24 príspevkov)

Rola: Technický polemik — najdlhšie príspevky z celej desiatky (priem. 468 znakov).

Štýl komunikácie: Húštiny textu bez interpunkčnej disciplíny, ale s vysokou faktickou hustotou (rozpočty Williamsu, história Paddyho Lowa, detaily zákazníckych dielov). Opakovane oznamuje “toto je už naposledy” — a potom napíše ďalšie tri príspevky.

Psychologický profil:

• Silná potreba opraviť omyl: nedokáže nechať nesprávne tvrdenie bez reakcie, aj keď diskusia zjavne nikam nevedie (“ešte raz a už fakt naposledy…”). Kompulzívny “corrector”.
  • Faktografická pamäť a detailizmus — jeho spory s helmutkom a Ferdom sú de facto súboje encyklopédií; osobné útoky používa len ako korenie (“žiješ v paralelnom svete”, “helmutkovska (rozumej naivna) predstava”).
  • Nízky záujem o sociálne hry fóra; do vojny HellHogr/Jos sa prakticky nezapája. Získal len 3 lajky na 24 príspevkov — píše pre pravdu, nie pre publikum.

Zhrnutie: Osamelý faktograf. Tvrdohlavý, upretý na detail, imúnny voči skupinovej dynamike, ale aj voči kompromisu.

10. CarlosRe (23 príspevkov)

Rola: Vyvolávač “akademického sporu” — 20 z jeho 23 príspevkov je reakcia na HellHogra.

Štýl komunikácie: Štylizuje sa do polohy skúseného absolventa technickej VŠ z “minulého storočia”, ktorý stále prednáša a “má kontakty”. Povýšenecký mentorský tón (“Jsi uplne mimo, studente!”, “Bez neco delat!”), kombinovaný s narážkami na genetiku a rodičov oponenta.

Psychologický profil:

• Statusová sebaprezentácia ako jadro identity: takmer každý príspevok obsahuje odkaz na jeho školu, prednášky, medzinárodných zákazníkov, nalietané hodiny. Spor o banalitu (či sa na VŠ prezentujú projekty) vedie ako obranu celej svojej životnej pozície — preto ho nedokáže opustiť ani uznať čiastkový omyl.
  • Generačná rigidita: argument “za nás to tak nebolo” povyšuje na univerzálnu pravdu; dôkazy zo súčasných webov škôl odmieta ako “vygooglené nesmysly” — imunita voči evidencii, keď ohrozuje sebaobraz.
  • Pod tlakom skĺzava k rovnakým osobným útokom, aké u iných kritizuje (genetika, rodičia, “nadržený puberťák”) — deklarovaná noblesa má tenkú vrstvu.

Zhrnutie: Statusovo ukotvený veterán, ktorý na fórum prišiel demonštrovať autoritu a narazil na HellHogra. Ich spor je zrážka dvoch ľudí s identickou potrebou mať pravdu o vlastnom živote.

Skupinová dynamika (záver)

Fórum v týchto vláknach funguje ako dvojtáborový kmeňový systém, kde pôvodná téma (F1) slúži len ako zámienka:

• Tábor A (“modrí” / okruh HellHogra): HellHogr, spineIesssheep, PUFF, (Situs). Oponenti ich volajú “ústřičáci” naopak oni oponentov “svědci Verstappenovi”.
  • Tábor B (okruh Jos_Is_Back): Jos_Is_Back, raptor22, CarlosRe, čiastočne Warakar (vecne pri Verstappenovi, do osobnej vojny sa nezapája).
  • Nezaradení vecní: helmutko, mp1, Ferda (Ferda provokuje oba tábory).

Typický cyklus: článok o Verstappenovi → Ferda alebo PUFF hodí provokáciu → tábory sa aktivujú → v priebehu hodín sa diskusia zmení na spor o vzdelanie, prácu, autá a reálnu identitu diskutérov (doxxing LinkedIn profilov, diplomoviek). Moderácia je pasívna; používatelia sami spomínajú opakované bany a “multi-účty”.

Najrizikovejšie vzorce: vzájomné dohľadávanie reálnej identity (Jos_Is_Back ↔ HellHogr), etnické urážky, a normalizácia osobných útokov ako “folklóru” fóra. Najhodnotnejší obsah produkujú helmutko a mp1, ktorí ako jediní konzistentne diskutujú o F1.