Najviac využívam v poslednej dobe GPT 5.6 Sol, ale primárne kvôli pracovným veciam. To už je veľká raketa tento model a super zvláda veľmi komplexné úlohy. Skúšal som v úvode aj Fable 5, ale tam tie kredity išli rýchlo do kanála.
Na takéto sranda porovnávačky a prehliadanie webu by mal postačiť aj “lacnejší” model, respektíve hociktorá free verzia najpoužívanejších AI nástrojov, no výsledky sa môžu líšiť a nemusia byť presné.
Vidieť to aj na “AI analýze”, čo sem dal teraz @helmutko . Tá je úplne mimo, prešla to len povrchne, vypichla si pár bodov / viet a na nich postavila celú analýzu. Neviem čo všetko je obsahom tých vlákien, čo tam helmutko dal, ale napríklad pri mne sa mýli v tom, že ja niečo dohľadávam - explicitne som písal, že som nič nehľadal. Pri Warakarovi píše ako o Verstappenovcovi, čo mi tiež nejako nesedí a zvyšok som ani nečítal.
Tá tvoja bola pomerne presná, no zjavne si tú analýzu robil ešte predtým ako som tu naplno naložil Honzimu alebo to bol nejaký jednoduchší model a chytil sa primárne mojich prvých príspevkov, kde som fakticky, vecne a slušne diskutoval o VŠ a rozbíjal Honzíkove nezmysly.
je dost mozne, ze ju neviem pouzivat. ako som pisal MIFTYmu, primarne ho pouzivam ako vyhladavac na steroidoch ale viem, ze ked vie clovek dobre promptovat, je to dobry pomocnik, aktualne ho vsak nemam na riesenie zlozitejsich uloh ako vyuzit.
V mojom pripade ide skor o to, ze som nieco robil na aute a sem tam pri cigaretke alebo ked som sa potreboval ukludnit som sa hral a pytal sa, ako to spravit. Dostal velmi jasne vysvetlene v akej faze ci pri akom kroku sa nachadzam a bud mi radil nieco, co som mu uz pisal ze som urobil (zhod toto, budes mat lepsi pristup, pripadne toto by to este mohlo drzat), odbocil mimo, pripadne ked som mu zo srandy napisal, ze mi nieco nejde povolit, sem tam mu svihlo a presviedcal ma, ze na srobe ktory nesiel povolit je opacny zavit. prislo mi to, ze len prekutral nejake fora a zle si interpretoval co nasiel.
Podobne veci sa mi stavali aj ked som s nim riesil elektroniku a hladal som na napajacich vetvach skrat. Sem tam pomohol, sem tam bol uplne mimo. Tu casto dobre pomaha v ulohe toho turbovyhladavaca pinout IC na mna vypluje rychlejsie ako si ho ja vygooglim a prestudujem datasheet
Ale pouzivam len free chatgpt, sice je nauceny, ze sa nema spravat ako moj poskok(stale prikyvovat atd) a nema mi tliachat omacky, ale aj tak. zasa tolko casu nemam, aby som skusal vsetky AI. Rad si rozsirim vedomosti, ked to budem viac potrebovat. Ale je mi jasne, ze ani zlomkovo nevyuzivam potencial AI
Vidíš, ty si pamätáš komentáre a kto komu čo lajkne, ja si pamätám veci, ktoré sú pre mňa dôležité.
Nič som nelajkol, máš to tam napísané. Väčšinou je to tu biele na čiernom, ale môžeš to mať aj čierne na bielom, ak máš prehodené farby minule som ti písal po česky, možno ti to vtedy pomohlo, neviem. Môžem sa k tomu vrátiť.
Ďakujem za tip, knihu si pozriem. Určite ale vieš, že su rôzne typy psychopatov a to čo si napísal je skôr stereotyp než pravidlo.
Hotovo — analyzoval som 10 starších diskusií (jún–august 2026) s 290 príspevkami Jos_Is_Back a prepracoval jeho profil v analýze (v prílohe).
Hlavná korekcia: pôvodný obraz “chladného kalkulujúceho útočníka” bol skreslený jednou vyhrotenou diskusiou. V širšej vzorke je Jos_Is_Back predovšetkým veľmi znalý a produktívny F1 diskutér (jeho hodnotenia VC patria k najlajkovanejším na fóre), ktorý prepína medzi tromi polohami: vecný analytik ↔ polarizovaný fanúšik ↔ tvrdý osobný útočník — podľa toho, kto stojí oproti. Konflikt s HellHogrom je však dlhodobý stabilný vzorec tiahnuci sa všetkými témami a pri eskalácii prekračuje normy najviac z celej desiatky.
lajknul si to v téhle diskuzi 2) vidíš, mně paměť slouží celkově, ne jen selektivně
Samozřejmě, že jsou. Ale co popisuješ jako stereotyp není pravda, viz i potřeba manipulace a strhávání na svoji stranu.
Každopádně bych to uzavřel, pokud se kdokoliv a jakkoliv angažuje v dané debatě, tak nemůže očekávat, že to někdo z aktérů nezaznamená nebo případně na to nebude reagovat, to je podle mě i logická záležitost vzhledem ke vzorci tohoto fóra.
No jo, taky si myslím, že AI by neměla být k dispozici lidem co nezvládnou ani základní argumentaci v diskuzích, ale co už. Hlavně, že mají dětskou radost z toho, že s nimi někdo “komunikuje”
Veď aj Honzík si pamätá, čo je preňho dôležité. Toto fórum je u neho priorita číslo 1, a tak si všetko poctivo zapisuje, ukladá a screenshotuje. Vie presne koľkokrát si komu čo lajkol. A občas si možno lajkol niečo mne, čo ťa automaticky radí do “našej skupiny”, ktorú treba nezmyselne a bezhlavo napádať.
Bolo mi to viac menej jedno, asi som ťa o upresnenie ani nežiadal, ja som si to len zo zaujímavosti prečítal a bolo to veľmi nepresné pri viacerých používateľoch (viď Puff). Tuším MIFTYho som sa pýtal na prompt, keďže tam to bolo lepšie hodnotenie, akurát pri mne úplne odignoroval ten konflikt s Hogrom, tak preto ma to zaujalo.
Ale vďaka za upresnenie, teraz už aj ten profil vyzerá reálnejšie, no 10 diskusií je dosť malá vzorka.
MIFTYho analyza mi prisla trochu presnejsia, helmutkova je rozsiahlejsia, snazi sa byt podrobnejsia ale je aj nepresnejsia. Pri oboch mi vsak pride, ze nie su “vycvicene”. Nasilu hladaju nieco dobre ci pozitivne na prispevkoch a z toho sa snazia vychadzat, aj ked negativnych prispevkov je ovela viac, pri hodnoteni by mala byt agresivnejsia.
A suhlasim, najvacsim problemom je vstup. Chapem, ze helmutko musel dat viac diskusii lebo napriklad on sa tuto tiez angazoval len asi jednym negativnym prispevkom, takze by nemala AI co hodnotit. Zvladla by napriklad zobrat posledny rok? A vytvorit profily z toho?
Najlepsie je, ze helmutko zadal diskusie s co najviac prispevkami a prva trojka sa tyka Verstappena ale nie, on tu nema haterov a nikto pod nimi neprovokuje