Tak nejede se motorově naplno , je lepši jet někde pomalu , aby jsi jinde předjel a byl rychlejší. To neni pro F1 vhodné, aby se jezdilo tahle. Jsem rychlejši , ale tady nepředjedu, protoze pak budu z pohledu energie pomalejší a on mne zase předjede. Zajimavé to je, ale NE pro F1 !!
Tobě se závody elektrocentrál líbí?
Super. Podla mna to nie je az taka strasne velka zmena, ale rozhodne je to krok spravnym smerom. Krasny faker Domenicallimu, podla ktoreho je vsetko v pohode, fanusikovia su spokojni a cisla stupaju. Keby isli cisla hore, nemeni sa ani prd. A takisto vysmech vsetkym obhajovacom a “nepaci sa ti, mozes odist z F1” + “nepaci sa ti, nepozeraj”.
ked sa to kazdy rok posunie o 50kw, dostaneme sa za par rokov tam kde potrebujeme ![]()
V zmenu som nedufal, ale som rad, ze prisla
Bude to složité, ne jednoduché, jak jsem psal ráno, většině zde nejdou vůbec souvislosti![]()
A stejně to nevychází😁
Hele, zkusim vysvětlit, ač tuším že je to zbytečný.
Vždycky při závodění jsou místa, kde jedeš pomaleji než bys mohl proto, abys v další sekci byl rychlejší… To je princip okruhového závodění a ví to všechny děti od deseti let.
Zrovna tak jsou vždycky místa, kde ti limituje technika, která nestačí a chtěl bys lepší… Někde jsou to brzdy, jinde motor, nebo trakce.
I u tak brutálních sérií jako je MotoGP, nebo motokros, kde je výkonu víc, než fyzika přenese máš chvíle, kdy je to málo.
No a když se přeneseme od praxe k teorii, tak celá podstata jakékoliv rovné soutěže, kde se má ukázat jednoznačně ten nejlepší, je v tom, že musí mít všichni stejná pravidla. Potom vyhraje vždycky ten, kdo je nejlépe zvládne, tj. ten nejlepší.
Všechno to dnešní F1 splňuje a bláboly o tom, že se s tím neperou v zatáčkách jsou směšné. Může to některé jezdce nebavit, to je v pořádku, ale to je tak všechno.
Moje rada je, fandi týmům a jejich technologickým schopnostem, takhle je ta soutěž postavená. Jestli chceš fandit sportovcům, pusť si atletiku, nebo tenis.
Líbí se mi, jak vždycky nezapomeneš ukázat, co jsi za samolibého blba. ![]()
Úplně stejně jako kdykoliv předtím.
Pětimetrové vozy a nemají trochu místa pro 10 litrů paliva?
Co budou tyhle kyseliny dělat v Monze, kde se jede většina závodu na plný plyn? To už v půlce rovinky elekroniky zařadí neutrál, aby motor mohl mohl dobíjet baterie pro výjezd z další zatáčky a po pár metrech se vše bude opakovat znovu?
S takovou se Liberty bude modlit, aby v Monze a ve SPA raději pršelo, aby diváci tuhle trapárnu raději vůbec neviděli.
Za měsíc tyhle kyseliny uvidíš v Monaku. Jsem zvědavý jakou nám dodáš reportáž.
Úplně stejnou jako vždycky, Ferdo. Na oko nic nepoznáš, zvuk je skvělý a jak pojedou v neděli je mi jedno, páč tam nebudu.
Jenže to se děje kvůli fyzikálním limitům, nebo třeba kvůli poškození vozu. Ve sprintových závodech typu F1 by se ECO jízda dít neměla.
Chce to opustit arogatni styl psaní , kde v podtextu podprahově naznačuješ jací jsou druzi nýmandi a ty borec. Tam bych začal , na mne tyhle machrindexy už fakt neplatí, uz jen proto že to je jen hra a ty si vůbec nevěřiš.
Nepsal jsem nic o tom že se maji s něčim v zatačce prát, ale o výkonu motoru na cele kolo a ten je z mého pohledu nedostatečný. To je můj názor , ty máš jiný a nemám s tim problém. ![]()
Víš co je zajímavé, že ve WRC, kde jezdí rovinky i několik stovek metrů na omezovači v podstatě odjakživa, tak na to nikdo nenadává…. Jediné vysvětlení je, že jezdci i fanoušci WRC jsou o tolik chytřejší, než v F1, nebo?
Dík za zpětnou vazbu
.
Já hlupák si vždycky myslel, že vám dávám návody na lepší životy.
Pohrdá lidmi, a nestačil si uvědomit že i on je jen člověk ![]()
Hlavně jak se tu rozsypal, když se zjistilo co je zač a rozbrečel se tu jak je tu naposledy. No nedalo mu to musel přilézt zpátky mezi ten plebs. Blb co si léčí komplexy na forum, prostě charakter k pohledání. ![]()
Není to kvůli fyzikálním limitům, je to z různých důvodů:
- pomalý průjezd krátkou sekcí mimo rychlou stopu umožní vyšší rychlost v následné dlouhé sekci
- v pomalém nájezdu si nerozhodíš poměr hmoty předek-zadek, levá-pravá a máš lepší výjezd
- nepřehříváš si brzdy, nebo pneumatiky
- udrzuješ gyroskopický efekt
- nebo se prostě jen stačíš nadechnout, zaostřit zrak, nebo prokrvit
- často šetříš palivo, páč tím ztratíš méně času, než kdybys ho vezl…
A určitě jsem toho hodně nenapsal
Nezapomeň že už před tím jednou odešel kdy si svůj odchod nechal odklepnout hlasováním, a dal na to jeho slovo ![]()
Bohatě stačí , že se musí šetřit někdy extrémně pneumatiky a občas palivo. Prostě pro F1 je tato konfigurace motoru špatná a viditelně nefunkční.
To že i tak je to schopné vygenerovat zajimavej závod vůbec nerozporuji a uznávám to, ale pro F1 je to prostě za mne zcela nevhodné. Tam je potřeba udržovat jiný level fungovaní motoru.