Vasseurovi dochádza trpezlivosť: Všetci vieme, že pán Horner hľadá prácu | Magazín F1 - F1online.sk

Pracovať vo Ferrari chce pevné nervy a schopnosť ustáť obrovský tlak verejnosti a médií. Frédéric Vasseur by o tom vedel hovoriť svoje. Opäť sa totiž rozoberá jeho budúcnosť a najnovšie aj otázka, či ho nenahradí Christian Horner. Mal už Vasseur dosť času, aby ukázal, čo je v ňom?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/245445/vasseurovi-dochadza-trpezlivost-vsetci-vieme-ze-pan-horner-hlada-pracu

Ono by to chcelo asi viac lobovat nech si vezme priklad u Tota .Hlavne ked su nove pravidla

To s tou asistentkou je dobra chobotina, radsej nech sa spyta svojej manzelky :slight_smile:

1 lajk

Fuha, tak toto je už známka solídnej frustrácie Vasseura :smiley:

7 lajky

Ferrari je italsky tym s mafianskym nadechem, ani stopadesaty sef staje nezmeni jejich zazite pomery, natoz uchylny Horner. Nevim proc by zrovna on mel motivovat lidi ke zmene, jak uz tady zaznelo s litosti sledujeme chytani tonouciho se stebla, chytejte se dal za steblo bavime se…

Je jasne ze Ferraristi tajne sni o Ferrari s Hornerem a Emilem, protoze on sam nejni schopny prestupu, ale ma to jeden maly hacek, Ferrari nebude nikdy naplno provozovat jen jedno auto, chi chi.

Au. To zabolelo. Ale veď nič sa nestalo. Alebo žeby predsa? A Vasseur o tom vie o niečo viac?

F ma proste zle/pomale auto.. s tym sef teamu “nemoze urobit nic” darmo by tam bol aj Horner, proste to auto je pomale. Lec vyborne odstartoval a potom ho s prstom v nose prednehli redbully (aj Hamiltona). Takze neriesme sefa, riesme to auto.. konkurencia je silna, namiesto mclarenu sa na mercedes dotiahol redbull.. takze vyhrnut rukavy a makat. Inak toto boli asi najslabsie preteky za dlhy cas. lebo tentokrat sa neda nadavat ani na taktiku, proste na to to auto nema!

Presne to iste napadlo aj mna :slightly_smiling_face: ze Vasseur uz to nedava, ked ho zazenu do kuta novinari s takymito otazkami. Dalsia znamka, ze na toto proste nie je stavany, jemu treba klud alebo maly team. Je tam riadna frustracia

5 lajky

Co moze o tom Vasseur vediet? Co on ma pristup do fabriky RBR?

Ak sa stara o to, ci Horner behal po fabrike s holym hoffmanom a obtazuje asistentky, niet sa co divit, ze sa Ferrari nevie rozhybat ked sa sef stara o take veci

4 lajkov

Vasseur je dobrý šéf, ale ne do Ferrari. Možná tým typu Aston, Alpine, Audi.
Ze začátku chtěl udělat svěží vítr, a dařilo se mu to, ale Ferrari si ho zpracovalo k obrazu svému.

Ferrari potřebuje někoho, kdo z nich vymlátí tu zvrácenou mentalitu “My jsme Ferrari, vy nejste nic.”

1 lajk

Horner ma výsledky kým Vasseuer je len do počtu

1 lajk

Uh, no nevim jestli Horner navrhuje auta nebo sedi v kokpitu, ve Ferrari to neni o sefovi staje. Ferrari by mohlo byt mnohem vyse bodove, delaji provozni chyby, velmi spatny race management.

Monza a Baku naplno ukázali, kde ma Ferrari stratu… je to motor, tam sa neda nic robit, len pockat na buduci rok a novy motor…bohužial, s takymto motorom nemaju sancu, bolo to pekne vidiet, na rovinke ich obehol kazdy, race management nema ani vyznam hodnotit, vcera nemali co manazovat, jazdili v uzemi nikoho…

…v určitej fáze sezóny mali velku vyhodu v šasi a aero, ale ostatni sa postupne dotahuju, nedalo sa cakat, že tam budu popredu večne, a kedze sa dotiahli a rozdiel v motore ostal podobny, tak vysledok je taky, aky je…

1 lajk

Zložil si vlastným tím inžinierov, ako šéf zodpovedá za všetko. Nemôže urobiť nič a kto potom môže ak nie šéf tímu ? Navyše politicky je úbohý, okrem chachacha chichichi nedokázal absolútne nič. Zvolili si nejaký koncept, ktorý im mal priniesť výhody voči konkurencii a možno čiastočne kompenzovať slabučký motor, aby o všetky výhody prišli skôr nech ich vôbec stihli využívať, takže politickou pasivitou sa pripravili o výhody a samozrejme, že každý teraz ukazuje na slabiny. Toto ide čisto na jeho vrub, Wolff si ho tam vodí ako malého chlapca a momentálne vlastne celý paddock. Takisto medzi sezónny vývoj je úbohý, vylepšenia pravidelne nefungujú alebo prinesú len zlomok času na kolo oproti konkurencii, či už riešili zavesenie, brzdy alebo teraz motor, kde blokovali zmeny v ADUO len aby im 2 vylepšenia nepriniesli absolútne nič. ( 25 koní chachacha chichichi ). To, že tam dotrepali PR postavičku Luiho mu nejdem dávať za vinu, lebo to bola iniciatíva z vyšších miest ale tiež by po dvoch chudobných sezónach mohol povedať, že stačilo.

Fred si môže viesť tím v strede poľa, ktorý občas niekam vyskočí ale to je tak všetko. Momentálne možno Aston a Williams.

5 lajky

Je to furt dokola, dost se divim ze to nekoho bavi.

To je všetko pekné, akurát, že blokovali zmeny ADUO, pretože Fred vykrikoval ako 2 vylepšenia ich motoricky posunú tesne za Mercedes a získajú 25 koní. 2x ADUO neprinieslo absolútne nič a ešte si o sekundu rýchlejší Mercedes prinesie vylepšenie, ktoré bude badateľné od prvej minúty na okruhu. A presne o tomto je celé Fredkove vedenie

6 lajky

Mali zo zaciatku sezóny aspoň vyhodu na starte o ktoru ajtak prišli.Fred je jednoducho slabý šéf

Bohuzial ADUO 1 a 2 od Ferrari su velke sklamania, hlavne ADUO 2… este po tom ADUO 1 som mal v Silverstone a Spa pocit, že to prinieslo zlepsenie…

Hajil som Freda dlho, ale v nejakom bode bude musiet vyvodena zodpovednosť, ja by som mu dal 2027 poslednu šancu s tym, že by som cez zimu už rozpracoval Hornera

2 lajkov

Na začátku sezóny byla tendence zrušit Aduo s tím, že by se pro 2027 udělali větší změny.
Ferrari to nechtělo, protože se skrz Aduo chtělo dostat na čelo.
Máme ocelové hlavy.