V tomto roku mi napadlo, že skončím, priznal Pérez | Magazín F1 - F1online.sk

Sergio Pérez bol podľa mnohých jednou nohou preč z Red Bullu. Jednoznačné (aj keď neoficiálne) stanovisko na začiatku letnej prestávky však dalo všetkým najavo, že tím nesiahne po výmene pilota uprostred sezóny. V tejto chvíli je otázne, do akej miery to spôsobila dôvera Red Bullu v schopnosti mexického pretekára a ako veľmi rozhodnutie ovplyvnil nedostatok alternatív. V každom prípade, Pérez pokračuje a podľa vlastných slov chce pokračovať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173710/v-tomto-roku-mi-napadlo-ze-skoncim-priznal-perez

Jj mozeme potlapkat Sawarda po pleciach za tie blbosti co si neustale vymysla (pre kontext, Saward prisiel s informaciou, ze Checo po VC Mexika ukonci karieru)

Přišel s informací, nebo že taková kolují v paddocku tvrzení? Já Sawarda neobhajuji, jen jsem si už u něho zvykl že jeho výkřiky jsou spíše level “něco jsem zaslechl”.

Jinak jak to nakonec skutečně dopadne s Perezem, nejsem si jistý že to opravdu ví i on sám.

Perez sa vyjadril ze nikam nejde, tak si poskladaj puzzle ak chces

To se v RedBullu vykládá celkem často, tak si to taky poskládej jak chceš :smile:

Ty prohlášení od Red Bullu nejde brát vážně poslední dva roky, to někdo něco prohlásí a stane se opak, nebo to vyvrátí někdo jiný z týmu

Právě, neberu. A Perez si se svými výkony prostě náhlým nuceným koncem nemůže být jist.

Perez je hlavně naprostý unikát v tom finančním přínosu… Všichni znají pojem “platící jezdec”, jenže Checo zřejmě vytvořil úplně novou kategorii “vydělávající jezdec”. U něj nejde nijak moc o peníze od Slima, on ale podle všeho pro RB fakticky vytvořil úplně zásadní trh ve střední Americe navíc s velkým přesahem na jih USA atd.
Podle mne tohle v F1 nemá moc obdobu, koneckonců není zas tak moc týmů, které mají přímou vazbu na retail prodeje relativně drobných věcí, kde je to o objemu, přímo u vlastníka týmu (spíš není žádný). Ale ani u RB zřejmě dosud žádný jiný jezdec než Checo neměl podobný dopad, všichni byli zajímaví pro reklamu, ale byla to klasika “procenta navíc”, ne vyloženě zásadní skok celé oblasti.

Mně v tomto kontextu ten ■■■ o celkem slavnostním oznámení konce v Mexiku dává smysl - oni ho prostě dost dobře nemohou vyhodit, tohle chce nějakou dobře vypadající dohodu a následnou spolupráci. Uvidíme, jak to dopadne :slight_smile:

1 Like

Este by som pockal. :smiley:

Ano, Saward toho nakeca (samozrejme s odvolanim na paddock, ze koluju reci, aby on nic, on muzikant), ale Checo tak isto. RB s Checom v buducej sezone moze zabudnut na akykolvek titul. Takze jeho koniec po sezone by bol z vykonnostneho hladiska logickym krokom.

Aj cela ta ne-rozlucka s Ricciardom bola divna. Bud si tam u vacsiny zavrel dvere porusenim tej dohody s Mateschitzom a odchodom k Renaultu, alebo jeho koniec este nie je definitivny a mohol by sa v 2025 vratit (ci uz do VCARB alebo RBR by podla mna zaviselo od vyknnosti Lawsona v zavere tejto sezony).

Nvm no ricci VRAJ ( :smile: ) moc uz nechce byt PR panak pre redbull

A perez ma viac deti jak podii pomaly

Vsetko je otvorene, ja len nemam rad tlchuby ale aj o tom je F1

1 Like

Tak po paddocku kolovali aj reci o Neweym vo Ferrari a Maxovi v Mercedese. Len tolko k tomu. :sweat_smile:

Aj Waché mal byť vo Ferrari a Horner už tak pol roka na dovolenke.

Rečí sa už narozprávalo.

3 Likes

Tak okrem tych dvoch uz odisli snad vsetci nie?

2 Likes

Hej no, už aj gumy prezúva sám Max.

Maxovi prezuva mu Perez, preto koncieva tak vzdadu.

1 Like

Jojo, tolik se toho nakecalo, při tom se tam vůbec nic neděje :smile:

1 Like

Povedal som, že sa nič nedeje alebo čo?

… a co se děje?

Ďakujem za veľmi “hodnotnú” diskusiu.

4 Likes

Děkuji za odpověď mé jediné otázky :smile: :+1: Zajímalo mě to jak to vnímáš když mluvíš o tom co se vše nakecalo.

1 Like