V Ricciardovej kariére nastal zlom, keď porušil dohodu s Mateschitzom, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Je to trocha nevyvazene, pise sa o Ricciardovej kariere ale jeho vyjadrenie v clanku vobec nie je. Keby mu naozaj dali vsetko tak by asi neodisiel …

Nevím, jestli v hristi, když z dalších 15 závodů měl Ricci 6 DNF skrze techniku, to se ty čísla pak ne úplně dobře obhajují

Again, 6 technických DNF se celkem jasně podepíše na bodové ztrátě, o 19 spekuluješ.

Nedělo? Takže Red Bull nevyhodil Kvjata po skratu v Soči 2016, aby posunul Maxe do A týmu, kde měl neomezené možnosti rozvoje a neletěl po skratech, jako Kvjat? Protože Albon, Kvjat, Gasly museli dávat výkon hned nebo letěli, u Maxe to nevadilo 5 sezón.

Myslim si, ze v tomto bode sa mozeme zhodnut, ze sa nezhodneme, pises veci, ktore nemam ambiciu ti vyvracat.

Podla mna je velmi lahke identifikovat absolutne legitimne dovody, preco Verstappen v roku 2016 okamzite nahradil Kvyata, ak to niekto vnima inak a ma pocit, ze mal Kvyat zotrvat a jednalo sa o podpasovku voci Ricciardovi, v poriadku, aj to je nazor.

Aj ked je to rozsireny narativ a vela ludi to automaticky berie ako fakt, ja si nemyslim, ze Verstappen mal vo svojich prvych sezonach nejake “skraty” (urcite sa nejdnalo o prvych pat sezon, cize do roku 2020), nemyslim si, ze bol nejaky notoricky burac, miera jeho chyb absolutne zodpovedala miere jeho neskusenosti (co bolo riziko, ktore Red Bull vzhladom na Verstappenove kvality velmi logicky akceptoval) a ani sa nevymykala tomu, co predvadzala vacsina ostatnych spickovych pilotov, ako Hamilton ci Vettel , alebo aj Leclerc vo svojich prvych sezonach. Pisem to len preto, aby si poznal moj nazor, nemam teraz ambiciu otvorit na tuto temu debatu, pretoze tam nevidim prilis priestor na konstruktivnu diskusiu, cize nemusis teraz vyrukovat s tvrdeniami o tom, kde vsade Verstappen v rokoch 2016-2020 bural, ake to bolo caste, alebo sem davat videa jeho nehod. Mam dobry prehlad o vsetkych jeho koliziach a nevidim tam nic dramaticke. Mozes sa uspokojitt s tym, ze tvoj odlisny nazor tu chapem a respektujem.

Pri mojom tvrdenie som vychadzal len z pretekov, ktore obaja dokoncili a mnozstvo Ricciardovych vypadnuti som zohladnil.

4 Likes

Dr. si zase nedal lieky ?
O čom to tu ten dedko melie. Snažili sa ho podržať a dať mu všetko ?
Ja si pamätám, ako bol Ric v závode “2018 Baku?” rýchlejší, dobiehal Ver a ten ho niekoľko krát vytlačil a potom na rovinke zmenil 3x smer jazdy a došlo ku kolízii a vypadnutiu oboch RedBullov.
Verstapen zase nedostal žiadny tresy a po závode HORRNER a MARKO pripisovali hlavnú vinu Ricciardovi !
Tak o akej podpore tu trepe. Celý prehnitý RB si zaslúži pád na úplne dno, tak ako si tým prešiel McLaren !

1 Like

Ses nám tu nějak rozzuřil zlatíčko, nežer to tak moc

3 Likes

Každý si trochu prekrúca realitu. Fakt je ten, že Ricciardovi nemohli ponúknuť, čo chcel – rovné podmienky s Verstappenom.

To, že ho Abiteboul presvedčil, že Honda nikdy nedodá top motor (zatiaľčo Renault konečne áno…) a Red Bull čaká aj výkonnostný prepad už bol len ďalší dielik, ale nie rozhodujúci.

Peniaze hrali rolu, ale podľa mňa skôr v tom, že ho niekto ocenil ako Top pilota (dokonca továreň) a to opakujem – mu Red Bull dať nemohol.

Takže neviem na čom sa dohodli s Mateschitzom, ale dorovnanie Verstappenovho platu to isto nebolo a tam niekde asi aj končili “rovné” podmienky v tíme.

Prosím nepředělávej moje slova, tohle beru, jako hodně trapnou snahu shodit můj celý komentář, protože s ním nesouhlasíš. O podpásovce jsem psal v kontextu závodu Baku 2018 a strategii pro Ricciho.
O 2016 a výměně Kvjata s Verstappenem jsem psal v kontextu toho, jak Red Bull cílil na to udělat z Verstappena top pilota, číslo jedna v týmu. Proto jsem dal i ten kontext, že se mu tolerovalo, kolikrát boural za sezóny, ale Kvjatovi, Albonovi nebo Gaslymu se to netolerovalo.
To jsou naprosto dvě odlišné věci a ty si sprostě otočil, aby si to celé ode mě shodil, takhle se opravdu nediskutuje.

2 Likes

robis cherrypicking. Keby bol Albon Gasly ci Kvjat ukazal rovnaku rychlost ako Verstappen tak sa kludne mozu stat jednotkou v acku oni. Verstappen si tuto poziciu nevydupal nicim inym len tym, ze bol z nich najlepsi.

2 Likes

Jn, ale potřeboval 5 let, dostali taky 5 let možností rozvoje?

To je hlupost a to vies velmi dobre. Naskocil do STR a bol rychly. Ano sem tam konzistencia a usudok chybali ale nikdy nie rychlost. Naskocil do RBR v 2016 a vyhral hned prvu GP. To ale nie je dolezite. Dolezite je, ze mal vzdy rychlost. To sa o Albonovi, Gaslym ci Kvjatovi povedat neda.

Rovnaky meter co tu prezentujes moze hocikto zobrat na Alonsa, Hej Briatore bol jeho manazer a hadzal Trulimu polena pod nohy len aby Fernando vyzeral lepsie. A pritom to moze by viac pravda ako to z coho obvinujes RB. Fakt je ten, ze ako Alonso tak Verstappen boli esa od prveho momentu ked sadli za volant a Marko, Briatore a spol videli toho dost aby to vedeli posudit.

7 Likes

Ono sa v tej dobe najmä ešte dúfalo, že Renault ako továrný tím má ambície stať sa top tímom. Preto tam Dan šiel.

1 Like

Porovnavat Ricciarda na vrchole s novacikom tinedzerom Verstappenom. :sweat_smile:

Len sa utesujte chlapci, ta vasa frustracia je krasna. :orange_heart:

1 Like

:+1:

Lepsie sa mu to vysvetlit asi neda. Ale on to aj tak nepochopi. Pre neho bude Verstappen vzdy tlacenka a priemer. :clown_face:

Jeden maly rozdiel. Verstappen v prvej sezone (highlight dve 4. miesta v STR) ako 17-rocny deklasoval Sainza. A od prichodu do RBR mal vybornu rychlost. Stale bol novacik, najmladsi jazdec aky v F1 bol a zvladol to perfektne.

Navyse v 2018 pomerne jasne porazil Ricciarda. Technika netechnika, rozdiel 79 bodov a pomer podii (vratane vitazstiev) 11:2 pre Maxa, to sa neda obkecat ziadnou spolahlivostou. Od Ricciardovho vitazstva v Monaku ho Max jasne zajazdil a navyse viedol vyrovnany boj s Bottasom a Raikkonenom, ktori mali ovela lepsie auta.

@HellHogr Co z tohto si videl v Kvyatovi, Albonovi alebo Gaslym ked boli v RB alebo aj STR? Rovnaku rychlost? Perfektne predbiehacie manevre? Kvalifikacnu rychlost?

Sorry, nějakej jsem se ztratil s tím Alonsem a Trulim. Kde přesně jsem psal v tom RBR jezdeckém složení, že se Riccimu házeli klacky pod nohy (beru to od té doby co jsou kolegové, jako byl Alo s Truli, když to chceš připodobnit)? Já napsal o Baku 18, ale zatím tu vidím jen obhajování RBR a Maxe, což vedlo (nepochopitelně) k cílenému překroucení mého tvrzení.

Kde jsem konrétně psal, že Max neměl rychlost? já jsem psal, že dostal od Red Bullu 5 let na svůj rozvoj, i když hodně boural, nikdo mu to od Red Bullu nevyčítal. Za to co letěl Kvjat, Gasly i Albon, tak Max se plácal po ramenou, jakej je to skvělej pilot. Jestli v tomhle nikdo nevidí rozdíl v přístpu, tak sorry, ale není vám pomoci.

Kolik pilotů v historii F1 bylo rychlých, ale nedostali možnost to projevit kompletně, protože často bourali, nebo měli jiný problémy? několik jich bylo, ale neměli za sebou tým, který by je do nekonečna omlouval. Však díky tomuto přístupu taky Red Bull udělal ze své akademie jen akademii pro nižší kategorie, a vlastně k ničemu, což potvrzuje i velmi slabý Peréz v Red Bullu.

obrazek
a co se týče preferencí Red Bullu ohledně mladých pilotů to bylo jasný.

mne vlastne nie je jasne o co sa snazis. Mozes mi to nejako vysvetlit? Myslis si ze spravil RB chybu, ze mu dali priestor? Mali ho snad po kolizii v Baku 2018 poslat prec? Naozaj nerozumiem o com sa v tomto pripade stale hadas.

BTW tych 5 rokov, ktore tu stale opakujes je blbost, uz 2019 bol Verstappen pripraveny bojovat o titul keby k tomu doslo. 2021 zajazdil Verstappen IMO najlepsiu sezonu zo vsetkych majstrov sveta za poslednych 40 rokov, to uz is ochotny uznat, ze bol pripraveny? To mas teda dost vysoku latku, na ktoru sa aj taky Alonso pozrel z blizka Alonso mozno tak 2x. Norris teraz nejazdi o nic konzistentnejsie a to jazdi siestu sezonu. U neho sa preco nestazujes, ze dostal 5 rokov na trening?

4 Likes

Nie, to vobec nebol moj zamer, ak to tak bolo pochopene, tak sa ospravedlnujem.

Nie vzdy sa mi chce investovat vela casu do pisania komentarov, preto niekedy zjednodusujem, co moze sposobit nedorozumenia.

1 Like

Já se nehádám, diskuze byla o Riccim a jeho odchodu z RBR, já jsem napsal, že Ricci odešel z RBR, když viděl, jak tým staví na Maxovi, Baku 18 byla poslední kapka. Nevím, proč se o tom furt hádáte

To nemyslíš vážně, že ne?

Já, ale u Landa ukazuju, na to, jak dlouho je v F1 a nepřijde mi to úplně vyhovující skrze jeho výkony. Jenže on neměl 5 let od týmu, že by neustale boural nebo sestřeloval soupeře, nemluvě o tom, že McL pak nevyhodil x jezdců.

A ne Max 19 na titul připravený nebyl, ono se to víceméně ukázalo i 20, ale to je další debata.

Prostě tu zaznělo, jak Ricci utekl, protože Max (bál se ho), já tu píšu, že odešel, protože viděl, jak Red Bull staví na Maxovi a je jedno, jaký výkony Ricci podával. Ale očividně to Red Bull fans mají tak složité, že se sami ztrácí v diskuzích, jako se Red Bull najednou ztratil po úpravě pravidel letos

1 Like

naco potom Didimu triasol ruku ked uz mal poslednu kvapku za sebou? Nepripustas, ze to mohlo byt inak ako si myslis?

2 Likes

Jasně, že mohlo, stejně, jako to mohlo být jinak, než ten narrativ co se tu prezentoval vůči Riccimu. Stačí se kouknout na Hornera a Singapur 22, kde vyhrožoval žalobou na ostatní týmy, protože nařkli Red Bull z porušení cost capu, to byla podle Hornera lež a přijde žaloba, akorát teda na tu žalobu furt čekáme. Stejně, jako na tu žalobu u bulváru, který prý teda zveřejňoval falešné informace okolo kauzy Horny