V Ricciardovej kariére nastal zlom, keď porušil dohodu s Mateschitzom, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Kariéra Daniela Ricciarda vo Formule 1 sa v nedeľu zrejme skončila. Bez veľkej rozlúčky, bez spomienok na jeho sedem víťazstiev v monoposte Red Bullu či zážitky a príhody z jeho pôsobenia v stajniach thajsko-rakúskeho nápojového gigantu. Namiesto toho zostala len pachuť a úvahy o tom, prečo kariéra kedysi veľkej hviezdy Formuly 1 tak upadla. Helmut Marko však dokázal identifikovať jeden bod zlomu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173536/v-ricciardovej-kariere-nastal-zlom-ked-porusil-dohodu-s-mateschitzom-hovori-marko

Rozhodol sa… z pohľadu dôchodku dobre. Má zarobené a ešte mu “hrozí” DCho budúcnosť ambasádora. Zvyšok je už iba história.

3 Likes

Říká se, že muž má jenom jedno slovo (vzhledem k rovnoprávnosti by to mělo platit i u nás holek :slight_smile: ). Pokud opravdu takhle porušil slib, tak to o něm nic moc dobrého neříká.

3 Likes

Zlom nastal až v McLarenu, když odešel z RedBullu do Renaultu jezdil stále velmi dobře.

1 Like

Je to jednoduchý chlapec, ktorý sa pohyboval medzi multimilionármi. Paberkoval za gastráče v Torro Rosso a okolitý svet ho lákal na milióny. Jeho slovo stálo kopec peňazí, tak to riskol :slight_smile:

Tak snad mu to stálo za to :woman_shrugging:.

1 Like

Určite áno. Na stupnici “vodič Uberu - Lawrence Stroll” patrí k tomu úspešnejšiemu, čo F1 stvorila.

Naozaj by ma zaujimalo ci Dano svoj odchod z RB lutuje a ci si dnes hovori, ze radsej mohol ostat v RB. Predsalen v 2018 ho zacal Max castejsie porazat a verim, ze citil, ze sa tim zacina preklapat viac na Maxovu stranu. A kedze sa Ricci nechcel stat dalsim Barichellom alebo Bottasom tak to riskol a odisiel. Navyse jeho posobenie v Renaulte nebolo vobec zle, vaz mu zlomilo az jeho posobenie v Mclarene.

Je samozrejme otazkou ako by to vyzeralo ak by ostal v RB. Uprimne si ale myslim, ze v tom lepsom pripade by dopadol ako Bottas a robil by idealnu dvojku Maxovi. V tom horsom pripade by bol po par sezonach, kvoli zlym vykonom, vystriedany Albonom/Perezom.

Z ludskeho hladiska si ale myslim, ze Dano spravil v 2018 dobre rozhodnutie. Je urcite lepsie sa pozriet na svoju minulost a lutovat, ze moj risk nevysiel ako lutovat to, ze som nikdy ziadne riskantne rozhodnutie neurobil.

5 Likes

Souhlasím s určitou výhradou - jeho rozhodnutí z RB odejít taky chápu a považuji za správné, byť se mu nevyplatilo. Ale neměl dávat slovo na prodloužení smlouvy, to se prostě nedělá. Ale teď už je to stejně jedno.

1 Like

Tak to vidime my co pocitame penizky … jak to vidi jako on Zavodnik telem a dusi je vec jina … jak se rika, ani penize celeho sveta ti nepomuzou kdyz nejsi stastny … A me zrovna stastny neprijde … ale to je muj nazor samozrejme
Snad se nekdy dozvime , co se stalo s jeho “formou” v MCL… protoze od te doby to nebyl ten Rick

1 Like

Nič výnimočné za tým nehľadaj. Proste dostal náklad o Landa. Napriek tomu že keď do Meku prichádzal prvé Ričiho vyhlásenie bolo PRIŠIEL SOM ZAJAZDIŤ LANDA.

2 Likes

Asi mas pravdu … ale v tom pripade otazky zni … Je ted Nor horsi nez byl ci je Pia o tolik lepsi nez RIck …

1 Like

To ukáže budúci rok :slightly_smiling_face: ale myslím že B je správne.

Chapem ta, no ak by som sa vzil do Danovej koze a predstavil by som si, ze za mnou v praci dojde boss s otazkou ci so mnou moze nadalej ratat tak by som mu s istotou odpovedal, ze jasneee sefko zijem a dycham pre tuto firmu :smiley: A pri tom v realite mam na zajtra dohodnuty pohovor do inej firmy :sweat_smile:

Predsalen, kym nemas zarucene miesto inde, tak hovorit, ze planujes odist asi nie je najlogickejsie. Uprimnost ti v takychto situaciach viac uskodi ako pomoze.

1 Like

Podle toho, co je tady popsáno, oni měli domluvené podmínky nové smlouvy a napevno si dohodli pokračování. To je něco trochu jiného. Ale nikdo z nás u toho nebyl, třeba by to Ricci popsal jinak.

Risk by bolo zostat v Red Bulle a pokusit sa zdolat Verstappena a zabojovat o titul, Ricciardo zvolil istotu a utiekol do stredopoloveho timu, kde sa stal gravitacnym centrom a este k tomu kralovsky zarobil. A ako timoveho kolegu musel zdolat Hulkenberga. Potom asi dufal, ze v strede pola viac vynikne a siahne po nom Ferrari ci Mercedes, kde sa stane jednotkou a po svojom boku bude mat slabsieho timoveho kolegu. Ale to je len moj odhad.

V kazdom pripade bol odchod z Red Bullu a najma odchod z Renaultu jednoznacne chyba, cokolvek by sa v Red Bulle stalo a akokolvek by s nim Verstappen vytrel podlahu, nevyrovnalo by sa to tej nakladacke, ktoru Ricciardo utrzil od Norrisa.

4 Likes

Kdyby neztratil svůj level, mohl teď vyhrávat v McLarenu. Jenže je tam to “kdyby”. Žel pro něj, titul F1 nezískal a už nezíská.

1 Like

Nebol šťastný, lebo jeho plán stroskotal. Dostal veľké peniaze od Cyrila, tovarensky tým… Malo to dopadnúť ináč, ale nevydalo. Preto je nešťastný. U
Aspoň si utiera slzy bankovkami :slight_smile:

1 Like

Ric je o triedu slabsi ako Lando a Oscar.
ja som sa velmi cudoval ze vobec dostal 2 a 3 sancu v RB.
ale stale mi vrta hlavou ako mohol byt lepsi ako Vetel, muselo to byt nieco ako Rusel a Hamik v 22.

Beru, že je to tvůj odhad, ale proč reálně chtěl Ricci utéct před Maxem, když ho 16 i 17 porazil a 18 k tomu měl v první polovině sezóny nakročeno? Bod zlomu u Ricciho nastal v Baku, kde strávil x kol bojováním s Maxe, předjel ho, a pak dostal strategickou podpasovku, takže byl zase za Maxem, výsledek s Maxem a jeho pohybem v brzdné zóně známe všichni. A to je to, Ricci viděl, jak Red Bull za každou cenu chtěl dávat Maxe dopředu, stavět na něm, tak logický chtěl odejít někam, kde mu tým nedá pozici dvojky, i když poráží týmového kolegu

2 Likes