V Ricciardovej kariére nastal zlom, keď porušil dohodu s Mateschitzom, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

V té době jezdil ve svojí nejlepší formě, silně motivovaný, Vettelovi to nesedlo a koukal už po Ferrari… Zase taková záhada to není.

Lenže bankovky u pretekára nie sú všetko. A on chcel a chvíľu bol pretekár. Potom už len bohužiaľ zlatokop :smiley: a tak to zrejme nechcel. Peňazí má dosť aj na dva životy. Ale to je údel každého jazdca v F1. Nad každého majstra sa majster najde a čaká to všetkých.

Z mojho pohladu to vobec nemeni situaciu. Ak sa nemylim tak vy Cesi hovorite “Co je psano, to je dano” Ale kym sme nic nepodisali tak neplati nic. Ano, ja chapem, ze ked sa na tu situaciu pozrie tretia osoba tak automaticky je clovek, co nedodrzal ustny slub vnimany ako zloduch. Ale ak by som sa mal vzit do Danovej situacie, tak spravim to iste co on. Isto su ludia, co by aj v takychto situaciach boli uprimni a mozno medzi nich patris aj ty. Ja by som ale bol zakerak a kludne vrazil vlastnemu timu dyku do chrbta ak by som si myslel, ze z toho budem profitovat. Bohuzial, aj ked F1 moze casto pripominat Disney world kvoli prazdnym PR kecom, tak v realite je to klub piran.

Ok, každý to můžeme vidět jinak a bůhví, jak to doopravdy bylo. S těmi piraněmi je to ale trochu jinak, třeba o Ecclestonovi bylo známo, že na jeho slovo je absolutní spoleh. Když už ho jedou dal, všichni věděli, že mu můžou věřit.

Tiež si myslím, že záleží s kým sa bavím. Ak to bol Didi, tak podanie ruky bude mať pre mňa inú úroveň ako ja neviem Steiner alebo kto

1 Like

Sliby jsou tak krásná …
přepychová věc,
ale prachy si za ně nekoupíš …

Pokud si vzpomínám správně, tak RB sice dal Riccimu nějaké sliby, ale jeho plat mu byl nabídnut mnohem menší, než před pár měsíci dostal Emil.

Když se nad nabídnutou smlouvou člověk zamyslí, tak Riccimu byla nabídnutá pouze podřadná smlouva a proto se raději rozhodl pro cestu do neznáma, než dělat Emilovi onuci.

Sice cestovatelské touhy dopadly poněkud neslavně, ale možná si vydělal více, než kdyby zůstal v RB a pokorně tam dodnes dělal týmovou dvojku a otloukánka.

Ano, toto vieme zhodnotit dnes, no v 2018 ani samotny Ricci netusil, ze raz skonci v Mclarene.

Skutocny dovod odchodu vie len samotny Ricci. Mozno to bolo lebo videl, ze tim zacina preferovat Maxa, mozno to boli peniaze, ktore mu ponukal Renault. Pravdepodobne to bola kombinacia oboch moznosti.

V kazdom pripade, myslim ze dnes mozme s vacsou istotou zhodnotit, ze Maxovi by nebol schopny konkurovat (na zaklade toho, ako sa jeho vysledky voci Maxovi zhorsovali pocas 2018) ako keby sme mali dnes hodnotit ako by sa mu darilo v Renaulte a ani by sme netusili, ze raz skonci v Mclarene.

Odchod od RB do Renaultu mu jeste vysel a dal by se chapat … ale to co udelal Renaultu prechodem do MCL si moc fandu neziskal … do toho jeho prime porovnani s NOR a bylo vymalovano … rekl bych, ze v jeho ocich prerostl sam sebe …

@Ferda @Neutron Už jsem se dnes jednou tady dočetla, že jsem Líza Simpsonová nebo don Quijote, myslím, že to pro jeden den stačí :smile: . Třeba máte pravdu…

Lízinko, vážně umíš hrát na saxík? :saxophone:

1 Like

Tak to zrovna ne :smile: .

Dufam, ze som nenapisal nic co sa ta osobne dotklo. Asi nikto z nas nie je kamos s Danom takze vsetci mozme len hadat aka bola skutocna realita :thinking:

1 Like

Umíš aspoň lahodně ječet? :slightly_smiling_face:

Jasně že ne! 151515

1 Like

Si piš, to bys nechtěl zažít :smile: .

1 Like

Jeste by mohl Marko vyklopit proc tu dohodu RIC porusil, jen tak z nudy neee…

:grin:
Sice jsem hudebně negramotný, ale sluch mám silně vytříbený. :grin: proto bys na mě musela ječet jemně ve stylu Pink Floydů, nebo Dire Strais. :innocent:

Pretoze vykonnostny trend sa coraz viac priklanal na Verstappenovu stranu, po nevydarenom uvode mal Verstappen od Monaka Ricciarda vykonnostne viac-menej v hrsti a Ricciardo chcel odist v case, kym mal este kredit jazdca, ktory v roku 2016 a 2017 skoncil pred Verstappenom a nie kredit jazdca, ktory s nim v rokoch 2018 a 2019 jasne prehral.

Take nieco Ricciardo vidiet nemohol, lebo sa to jednoducho nedialo. V Red Bulle mal dobru poziciu, v time si ho vazili, chceli mu dat dobru zmluvu. Dvojku tam nikdy nerobil.

Aj medzi timovymi kolegami sa raz za cas vyskytnu kolizie, naposledy v Monze sa tomu jazdci McLarenu vyhli o vlasok, nie je mi uplne jasne, preco by zrovna tato mala predstavovat dovod na odchod z spickoveho timu. Tiez nerozumiem, o akej strategickej podpasovke pises, dane preteky si uz nepamatam, no ak Ricciardo dostal horsiu strategiu od Verstappena a v dosledku toho sa za neho prepadol, tiez je to nieco, co sa v F1 deje absolutne pravidelne (najnovsie teraz v Singapure Hamilton aj Piastri doplatili na zle strategie), cize neviem, aky by to malo mat suvis s Ricciardovym odchodom.

2 Likes

O tom ze Red Bull bol mentálne viac naklonený k Maxovi, ktory mal jednu nehodu za druhou, jazdil ako sialenec co Daniel nerobil, o tom ani slovo … To bol dôvod ze Daniel odisiel + dvojnasobne peniaze ako mal Max.

2 Likes

Nezachoval sa fér voči RB, nemám rada takýchto podrazákov.
Keď prichádzal do Mclarenu tak som sa trocha obávala o Landa, že ho Ricci zničí, ako sa ukázalo bolo to naopak. A po Mclarene to už proste nebol ten Ricci. Teraz sa mi skôr ako jeho pekné predbiehacie manévre pripomínajú jeho velkohubé reči keď náhodou v Vise zajazdil dáky super výsledok.
To, že odišiel z Renaultu sa ukázalo ako fajn krok, však sa pozrime kam sa ten tým dopracoval. Škoda, že v Mclarene pohorel lebo dnes by mohol pridať viac víťazstiev do svojej zbierky.
Nech bolo jeho posledné pôsobenie akokoľvek nesympatické, tak si budem pamäť ako ešte v Renaulte zareagoval keď dostal 5 sekundový trest, žiadne frflanie, vyviňovanie sa, proste zobral na vedomie s tým, že tých 5 sekúnd si vyjazdí.
V konečnom dôsledku už bol najvyšší čas skončiť, ale tie takto odhodený ako štena na druhý deň po Vianociach