V Red Bulle po dlhom čase cítiť optimizmus. Jazdci hodnotia piatok pozitívne | Magazín F1 - F1online.sk

Po náročnom víkende v Taliansku, keď Max Verstappen opisoval svoj monopost aj výrazom “monštrum”, sa Red Bull predsa len dostáva do lepšej formy. Holanďan ešte stále má isté problémy s balansom, ale hovorí o dobrom dni. V podaní Sergia Péreza bol dokonca ešte lepší.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171173/v-red-bulle-po-dlhom-case-citit-optimizmus-jazdci-hodnotia-piatok-pozitivne

Nezajímá. :grin:
… …

V F1TV kecaju alebo Norrisova nadej na titul trvala jeden sutazny vikend?

Red Bull jede na Pereze.

Trvala jeden soutezni vikend.

Vseobecne sa ta nadej (hoci plati, ze nadej umiera posledna) rozsirila az moc na to, aka je/bola realita a aj ako ukazuje historia F1 (kolko krat otocil niekto taky naskok?).

Ale paradoxne ju nerozsiruju len ti, co fandia Landovi/McLarenu (co je uplne prirodzene), ci su proti Maxovi/RB, ale aj viaceri z tabora Max/RB, napr. najma taky @tiMur uz niekolko VC v podstate tvrdi, ze Landov titul je isty, tak mozno aj on to ma z F1TV :smiley:

Ale predpokladam, ze ked v nedelu Max vyhra (co by teda podla dat mal), tak vyhral so stvrtym naj autom hehe… To nenarazam na teba :slight_smile:

3 Likes

Tak vzhladom na problemy RB ta sanca nebola/nie je uplne mala, len McLaren by nemohol byt McLaren a Norris by nemohol byt Norris.

Stale si myslim, ze v nedelu bude mat McLaren lepsie auto, otazka je ako to zvladnu. Staci este jedna Monza v podani RB a ak Lando vyhra, tak stiahne len za jeden vikend 17 bodov. A netreba zabudat ani na to, ze este su tusim 3 sprinty. :slight_smile:

Tie data su asi tak relevantne ako nazory Honzika. :sweat_smile:

Jasne, sanca stale je, to som nemyslel, ze nie je.

Len sa tu v kope clankoch riesi 10b straty na Maxa skrz neTR, ale zatial je stale ta strata tak velka, ze to treba brat od VC k dalsej, lebo cela sezona ukazuje, ze sa vykonnost jednotlivych timov prelieva. Prvych 5VC dominoval RB (co dokazuju aj vysledky Checa), kde sa utvorila vacsina naskoku), potom sa to vyrovnalo a v priemere ma od Miami naj monopost McLaren, no zdaleka neboli najrychlejsi na vsetkych VC odvtedy a dominantni boli asi len v Zandvoorte a prave to, ze blizko k celu su aj Ferrari a Mercedes, to moze Maxovi skomplikovat, ale aj presne opacne, mozu brat vitazstva Landovi a tym Maxovi pomahat…

Ale prave tym je to aspon zaujimava sezona a VC a to je len dobre :slight_smile:

2 Likes

Pokud tady a v Singapuru Max nedá win, tak Lando furt šanci má, RBR nikdy nebylo 3 nebo 4 nejrychlejší …

A v Monze bolo kolke? Druhe, len Max a Perez su mantaci?

1 Like

Suhlasim asi so vsetkym co si napisal. A sezona je to fakt super. :slight_smile:

1 Like

Tak moment, ja rikam ze pokud nezacne McLaren fungovat, coz po tom dada co predvedl asi jeste nezacal, tak Landovi titul vyfoukne Charles. :slightly_smiling_face:

A ano pokud Max vyhraje, tak vyhral az se ctvrtym nej autem. Nebo mas jiny dojem po tretim treninku?

To rozhodne mam…
Q jasne ukazala, ze su prinajhorsom treti (v zavodnom tempe mozno aj vyssie).

No jo no. Uvidime. Checo v Baku perfektne, Max uplne ne. Zavod bude kazdopadne moooc zajimavej.

To ano. Ale Max moze byt napriek dalsej slabej Q spokojny, kedze Lando zajtra viacmenej nema sancu.
No boj o vitaztvo a podium bude snad super :slight_smile:

To je v teto sezone tak nejak porad. Zavody budou napinave, mozna ne denim, ale tim kdo vyhraje.

Max a Lando. Uvidime co se stane, nejakej ten SC to muze rozhodnout.

Vidis porad vam pisu ze Charles je hrozba. A to jeste McLaren muze byt rad, ze u Mercedesu to jejich piloti neskutecne vrzou.

Max to jednoduche mit nebude. Je za nim Hamilton a ten se pokusi Maxe sestrelit. Holt co se da delat.

1 Like

Len otazka - dalsej slabej Q? Ktora bola ta predtym slaba Q? :sweat_smile:

Monza pred dvoma tyzdnami?
Skoncil v Q az 7. pricom v Q1 a Q2 bol blizko k spi.cke a nakoniec ledva (ani pol desatinky) porazil trageda Pereza…
Nehovoriac o tom, ze jeho Q3 cas bol dokonca horsi nez Q2.

To sa inak ako slaba Q neda nazvat.

Monza, kde asi :roll_eyes:

Takze pokial neda Perezovi aspon dve desatiny, tak je to slaby vykon? :slight_smile:

Chceme tento meter aplikovat na vsetkych a tym padom vsetci, co nevyhrali nad kolegom aspon o dve desatiny dali slaby vykon? Leclerc je vzdy slaby, ked neporazi Sainza?

Treba zohladnovat aj auto na co ma. A aj v nedelu sa ukazalo, ze RB nemal na nikoho z trojice McLaren, Ferrari a Mercedes.

Ano, a potom dali nove pneu a grip zmizol. Preto sa tak prepadli. Ked sa toto stane Mercedesu alebo Ferrari, ze zrazu sa prepadnu medzi Q2 a Q3, tak je to vina pilotov?

Vinit mozme jednotku vtedy, ked prehra s dvojkou. V tom som konzistentny. :slight_smile:

Nehovorim, ze jeho vykon bol v Monza Q perfektny, ale rozhodne by som ho nenazval slabym. Slabe bolo auto, to ano, ale Max stale skoncil pred Perezom. Slaby vykon podal akurat tak dnes.