Jenže v kvalifikaci tomu tak nebylo, že ne ![]()
Celý pohled na ten tým je tak hrozný, že se tomu nechce věřit. Auto se občas nepovede, to se asi už stalo každému konstruktérovi a každému týmu. Horší je, že opravdu působí jako tým v rozkladu. Asi první, co by měl Lawrence Stroll udělat, je opatřit týmu kvalitního šéfa a nechat ho dělat jeho práci. AN to zjevně není ani když je zdravý a to údajně není. Problém je, jestli by ho poslouchal a nechal ho začít už teď opravdu od základů s tím, že to je dlouhodobá práce. Není mi taky moc jasné, proč s dosavadním autem vůbec nepracují. Když vyjeli, psalo se o nejpropracovanějším autě, a teď je úplně k zahození, nic se nedá použít aspoň k testování vylepšení? Celé to působí spíš jako čistá beznaděj než příprava na to, že vyjedou po prázdninách s nějakou raketou. Mě se ten projekt líbil, ale už si taky říkám, jestli by to Stroll snad fakt neměl radši prodat. Ale možná zase vyjedou s Mercedesem, jenom tentokrát zeleným - to by mě doběhli
.
To jsi ty, když machrujes.
Já mám třeba z Aston Martinu letos velikou radost, dopadlo to přesně tak jak mělo a všichni dostali co si zasloužili.
Tam se už od začátku porušovala snad všechna základní investorská pravidla. Já být jedním z investorů, tak potom co bych si opakovaně nafackoval, bych se zaměřil na vyšetřování toho, jestli to nebylo koncipováno jako podvod na investory už od samého začátku.
Zdá se mi totiž nepravděpodobné, že tak rafinovaně poskládané zjevné nekompetence mohou být dílem pouhé hlouposti.
Takže všichni zúčastnění si to plně zaslouží, přesně tak to má být, snad jedině kromě Rhiana Fairhurst.
Honda robil prevodovku a šasi? ![]()
Vy ste cooked ešte viac ako sme si mysleli.
Mi to připadá, že v Astonu všichni čekali na Adriana a nikdo nic nedělal. Přitom všichni ví, že za osm měsíců se dobrý vůz postavit nedá.
Navíc měl Aston vše těžší o to, že si letos poprvé staví kompletně celý vůz sám a řekněme si upřímně, že letošní koncepce je hodně složitá.
Tomu bych uvěřila a do určité míry to akceptovala u středoškolských studentů. Tady se jedná o dospělé a snad i kvalifikované lidi. Ale ok, nechám se překvapit, jak to povedou dál.
Snad ještě před měsícem by mi to připadalo přece jenom moc tvrdé, teď už ne (kromě toho podvodu od začátku, ale investoři si to třeba myslet můžou). Tahle současná nečinnost mě dorazila, tohle si může dovolit malý tým bez prostředků a i tak to bude ostuda, viz Haas z r. 2021. Tahle katastrofa začala vyhozením Szafnauera a teď je to celé doběhlo.
Jestli se starý Stroll vyčerpal výstavbou továrny a ba vývoj vozu mu už nezbylo může být další problém o kterém se zatím nepíše.
Ale no tak, ten tým v téhle podobě funguje už šestý rok a vypadají hůř než na začátku. Kromě toho postavit špatné auto nebude o moc levnější než postavit aspoň průměrné auto. To nebude ta příčina.
Aston měl nejlepší vůz když jezdil s kopii Mercedesu.
Teď si musí vyrobit sám kompletně celý vůz včetně převodovky, náprav a elektroniky.
Jiní výrobci na vývoji současného vozu pracovali roky, ale Aston skočil do rozbouřené vody bez zachranné vesty.
Když ono to tak úplně nebylo. LS převzal sice chudý, ale docela slušně fungující tým. Pokud si pamatuju, tak Szafnauer (a nejen on) varoval před strategií kopírování, protože FI měla pohromadě potřebné pracovní týmy, jenom potřebovaly “přifouknout”
. Takhle se začaly rozpadat. Ok, asi se to novému majiteli zdálo zdlouhavé a šel jinou cestou. Já jsem se ho tehdy i zastávala s tím, že jsou to jeho peníze a jeho zodpovědnost, pokud si s bývalým šéfem nesedli, není o čem a větší bere. No ale jestli je tohle výsledek po plných pěti letech, tak pro to není omluva. A opravdu, on sehnal plno investorů, kteří v projektu utopili plno peněz a taky mají svoji zodpovědnost vůči akcionářům, nechtěla bych být v jejich kůži. A tady má na neurčitou dobu stačit vysvětlení, že se něco nepovedlo a šéf všeho (snad) onemocněl. Asi nejlepší výsledek toho všeho by byl, že to vidím úplně špatně a jedná se ve skutečnosti o rafinovanou strategii
.
true to his name.
Popsala jsi celou situaci hodně přesně. Jen doufám, že Adrian je v pořádku a jeho záhadný zdravotní stav je pouze alibi a zástěrka mizerného vozu.
Na podzim uvidíme přesně jestli plánované úpravy přinesou pozitiva, nebo se jedná pouze o sliby.
Já osobně žádný velký skok neočekávám, ale i drobné krůčky mohou být velkým příslibem pro budoucnost.
To je ten systém sběru přeplacených “hvězd” od konkurence, který nikdy nikde nefungoval. Vždy s velkou slávou někoho přivedou, za půl roku se znelíbí a po čase vyletí a nahradí ho někým jiným. A tak pořád dokola. Krack, Fallows, Whitmarsh, Cowell, Cardile, Newey,…
Všichni pořád dokola mleli, že Newey je geniální, vítězný auta sype z rukávu a jak bez něj bude RB na odpis a AM mistři světa. A ono prd. I s tím věkem jsem to tu psal - prostě to ošulit nejde a zdravotní problémy k tomu bohužel patří. Ale i bez nich si myslím, že by to žádná velká sláva nebyla. Jasně, Honda se zrovna nepředvedla, ale otázka je, za co všechno může ona a za co AM.
Aj za Hondu si mozu sami. Hosi z Japonska to uz zabalili, vsetko rozpredali a rozobrali. Bolo jasne ze im to zase bude 5 rokov trvat nez to daju dokopy. Stroll s vidinou tovarenskej stajne po tom skocil ako po udenom. Lenze to bolo este surove a teraz ma traviace problemy.