Uberme z kritiky na Verstappena. Trest bol prísny a Norris nie je bez viny | Magazín F1 - F1online.sk

Jinak, za přečtení stojí článek Marka Hughese z the-race. Ti, kteří (podle mého absurdně) kritizují pana Kubalu za samostatnou analýzu, by mohli vzít v potaz, že podobné články uveřejňují i renomované zahraniční servery. Případně v Česku Tomáš Richtr a gpf1.cz, alespoň v minulosti. Názory jednotlivých autorů na dané téma se pochopitelně mohou různit, podstatná je snaha o objektivitu.

3 Likes

Ale ja som nikde nepísal o 10s treste.
Alebo som niekde spochybňoval trest ?
Ja som nikde nepísal, že to bol malý, či prehnaný trest. Ja len píšem o tom, prečo sa tu vôbec rieši Lando a prečo sa tu do neho ľudia obúvajú.
Každý videl, že to do neho Ver oprel. Ja som reagoval na Bretnixa, ktorý poukazoval na to, že spúšťačom kolízie bol Lando. Tak čo mi vypisuješ o 10s treste ? Však ho to aj tak nič nestálo, tak ako 2021 v taliansku, keď každý vedel, že bude menit motor a ten trest bude nulový.
Trest dostal, je viníkom incidentu a tým to hasne.
@Jos_Verstappen

To je zase diskuze hehe :grin:

3 Likes

Možná se jen zbytečně míjíme v rétorice. Landa nezesměšňuji, to je mylný dojem. Ale určitou zbrklost/přemotivovanost považuji za jeho momentální slabinu. Nepochybuji, že ji odstraní, dravost má obrovskou, už chybí dodat jen chladnokrevnost. Je mladý a touto zkušeností se učí. V minulosti to platilo i Hamiltona, Vettela a samotného Verstappena - i je kovaly a vykovaly náročné souboje v bojích o jednotlivé výhry. Pokud jde o MV, v posledních letech moc důvodů pro kritiku nedodal. Souboje s Leclercem v úvodu roku 2022 zvládl výborně, rok 2023 byl one man show, fakticky - pokud mi teď něco nevypadává - tato kolize je první “Big Crash” po delší době. Uvidíme, jak dál.

Že Norrisovo počínání nebylo v sérii jeho útoků vždy úplně čisté, uvádí i Mark Hughes v článku, na který odkazuji výše. Ano, v jistém smyslu je tu hezký paradox - Stella obhajoval Norrise tím, že musí jezdit jako Verstappen, aby uspěl. :slightly_smiling_face:

BTW, nepřipisuji ti výklad “Max chtěl kolidovat”. Kritizoval jsem tento výklad u jiných uživatelů, načež jsi se zapojil do debaty i ty - což je vítáno. :slightly_smiling_face:

Staršná klauniadá tady od RedBullistů včele s Hitlerem z Gazy

1 Like

To se celkem povedlo. :grin:

2 Likes

He is back. He never left.

2 Likes

@Hedgehog jak dlouho jsem tu dostával nálepku hater, a že jen já se hádám a rozkládám forum? jen tady na tý diskuzi můžeš vidět, jak věci realně jsou. Ty nesmyslný útoky jen potvrzují to, že ti co se tu staví do pozice “správných” fanoušků jsou fanboys, co neunesou kritiku na svýho oblíbence a napadají ostatní

3 Likes

Zase klameš a prekrúcaš.
Ako vôbec dokážeš takto verejne klamať ?
Veď kidáš na Norrisa a rozhodne si počínal lepšie, ako 100x pred tým Verstapen. Jednoznačna Verstapenova slabina, že ide vždy do kontaktu, keď už vie že to neudrží.
Raz bude v tíme, ktorý nebude bojovať o 1miesta a budú takéto kolízie uplne bežné.
Teraz mal monopost 2,3 roky že ich obletel, nemusel bojovať, tak tu nepíš zase drísty.
Neuveriteľné po tebe čítať, presne ako za čias Vettela ked si ho tu za každú cenu bránil a písal totálne fantasmagórie :man_facepalming:

3 Likes

to narazas na @Shark @XQXQX a @SpiceHornerGirls dufam …

2 Likes

narážím na vícero uživatelů, ale vidíš, jak ty útoky na mě byly úplně mimo.

No lebo Lando v tom nie je uplne bez viny a zaroven Verstappen nebol taky neferovy zakerak tak ako sa to snazi Lando prezentovat. :smiley:

1. Lando mu hodil dve divebomby, ktorymi ho mohol zostrelit, keby sa Max neuhol, takze o ferovosti radsej nech je ticho (aj ked chapem v emociach po pretekoch, som preto zvedavy na vyjadrenia vo stvrtok).
  2. Ten nasledny kontakt zapricinil Verstappen, ale jednak mu Lando mohol lahko a vo svojom vlastnom zaujme zabranit a druhak to nebolo nic neobvyke v tej zakrute (na co aj poukazuje ten clanok).

Bola to mala kolizia so smolnymi nasledkami pre oboch, a preto je okolo toho take halo. Tvrde pretekanie, trest opravneny, hotovo. :slight_smile:

3 Likes

opäť nestranný, a nezaujatý ako vždy. Lebo z “druhej strany” môžu aj nadávať (bez spätných nadávok), ale tí nie sú blé blé, lebo aj ty si z “druhej strany”, šrederko :heart:

1 Like

ja ti nedam najest

3 Likes

už som papal, ale dobre vedieť :pensive:

A co bys vlastne vic chtel. Ja @Bretnix @Jos_Verstappen mnozi z Maxovi fans uznali ze Max dostal opravnene pentli.

Jezisi kdyz to srovnas s tema recma Alonso fans okolo jeho pentle, kdy Russell byl hlavou dolu. Nesrovnatelne. Doted ti budou vysvetlovat ze tam Alonso brzdit mohl a komisari jsou mimo.

Zeptej se Hamiltonovcu na Silverstone 21. Vetsina ti rekne, ze za to mohl Max. Hamilton se neomluvil doted, zeptat se na Maxuv stav mu trvalo asi tri minuty nebo kolik. Maxe malem zabil a ma tu drzost mu vzkazovat at se podiva na jeho souboj s Leclerkem ze on (Hamilton a Leclerc) jsou gentlemani.

Pak vyjde video na kterem je videt ze stopa Leclerca a Maxe byla fakticky totozna a ze Hamilton byl ve spravne pozici jen s Leclercem a s Maxem byl mimo, ale stejne jim to nebrani zaslepene tvrdit ze za to mohl Max.

Lando se tuknul s Maxem, bavime se o slozite situaci s pomerne marginalnim poskozenim monopostu. Lando nasledne znicil svou formuli tim ze zatocil do Maxe. Naprosto nesmyslne.

To video si muzes prehrat tisickrat a nic jineho tam neuvidis. Uvidis microskopicky pohyb vpravo Maxova volantu, pravdepodobne pred brzdnou zonou. Pak Landovi zatoceni do Maxova auta. A stejne vam to nestaci.

Co by jsi chtel slyset? Ze v tom byl Lando nevine? Ze za vsechno muze Max? A to je ta vase objektivita? Nahore mas jasna fakta jak to tam chodi. Beres je v potaz? Neberes.

@Bretnix a @Jos_Verstappen dobre vam tak. :grin:

Reknete mi panove. Kolikrat jsem ja s vama ohledne politiky nesouhlasil. Urcite to parkrat bylo ne? Mate pocit ze tyhle diskuze s tim antiMax taborem jsou srovnatelne argumentacne silne a vedene s respektem? Z vasi strany ano. Co vasi oponenti? :rofl:

Panove nemuzu jinak " dobre vam tak". Zacnes li se hadat s v o l e m, za chvili zjistis ze se hadaji v o l o v e dva. :wink:

4 Likes

Ano, uvidime ako dalej, sam som zvedavy…
V 21 aj pred bolo kontaktov vela, v 22 ta vyrovnanost subojov dlho nevydrzala a zacala dominancia cez 23 a teraz 24 uz robia chyby vsetci, ked je to vyrovnanejsie…

Teraz uz sme retorikou blizsie, ale mne ta tvoja kritika Landa prisla opakujucimi sa vyrokmi nanho prisilna az zosmiesnujuca (hlupy, bezhlavy atd.) a to o to viac, ze padala na obet a nie vinnika, ktoremu sa kritiky viacmenej ani nedostalo, co mi pride neobjektivne… Aj videa a clanky k analyze si postol nevyvazene, lebo je kopa takych co Maxa vobec nesetria a to sa da donekonecna pinpongovat odkazy a to nema zmysel. O to viac ze vinnik je znamy a dokonca na tom panuje zhoda (len komentare to az tak nereflektuju).

4 Likes

Moc tam razíš tu Landolinii, ale dobře, své jsme si řekli, ve všem se neshodnem, takový je život.

@tiMur Brutal point, ale posílám like. :wink:

Jdu vybalovat novou klávesnici, právě dorazila.

1 Like

Bezva jakou. Schvalne kdo ma lepsi. Ja mam Asus Rog Azoth. Co ty?

2 Likes