Uberme z kritiky na Verstappena. Trest bol prísny a Norris nie je bez viny | Magazín F1 - F1online.sk

Za koliziu moze Max, to nikto nespochybnuje a trest bol opravneny, ale Lando kolizii mohol velmi lahko zabranit (pozri si videa v clanku). Rozhodol sa ale, ze neustupi, a tak si preteky znicil sam. Dosiahol akurat tak to, ze Max nie je P2, ale P5 a ma este vacsi naskok ako mal.

PS: Max kolizii v tejto zakrute zabranil 2x, ked sa Landovi uhybal pri jeho nerealnych divebombach. Tiez si mohol povedat, ze neuhne. Lando by dostal trest, ale Max by mal znicene preteky druhym pilotom.

Ale este raz, napisal si ze penalizaciu nikto nerozporuje, pritom presne o tom je nadpis clanku.
Nazor autora mu nikto nebere, ale to nie je protiargument na “nikto nerozporuje”.

Lando na to siel mozno zle, mozno naivne cakal ze Max dodrzi pravidla a ku kolizii nedojde a to je asi fakt naivne a teda hlupe? Neviem ako mudro by ho predbehol, ta rychlostna prevaha nebola zavratna a skor by ho nepredbehol a zas by bol za hlupaka, co to nedokazal/neskusil.
Kritika je ze ako to skusil, pritom lietajuceho karbonu si Max uzil pri sialenejsich pokusoch v minulosti az az… Zhoda je, ze zbytocne tvrdo sli obaja. Iba jeden pri ich suboji vsak porusil pravidla.

Na druhu stranu budme radi, tymto ma F1 stavu, kontroverzny suboj v sucasnosti naj pilotov, hlavne nech sa preteka, lepsie ako vozenie sa za sebou. Tresty prisli, vobec mi ten pre Maxa neprisiel tvrdy (tresty sa casto davaju aj za uplne malickosti) a ide sa dalej… Podla mna si to aj Max s Landom vykomunikuju slusne, narozdiel od ich taborov :smiley:

Pravidla při tom souboji porušili oba dva. Nebýt kolize, Norris by vyfasoval 5 s za porušení track limits.

Pokud jde o nadpis článku, jde o hodnocení pana Kubaly. Ale ani tam nejde o snahu říct, že šlo o dokonale čistou záležitost ze strany MV, takže myslím, že je zbytečné hádat se právě o toto.

Také jsem vysvětlil, co mohl LN udělat jinak, ale je to samozřejmě hypotetická záležitost. Jako celek ale LN úplně neobstál, už jen vzhledem k track limits, které by ho v scénáři bez kolize stály i případnou P1 a výhru (pokud by neodjel během zbývajících kol o víc než 5 sekund) = určitou dávku pitomosti nezávisle na Verstappenovi projevil.

Souhlasím s tím, že mezi LN a MV napětí opadne.

Přiměřenost trestů je věčná nádoba problémů, obávám se.

Len detail, jazdci sa uhýnajú hore ked sú vytlačený na vrchu zákruty.
Verstapen to oprel do Landa ešte pred zákrutou.
A má nechať miesto na 1monopost, Lando bol na bielej čiare, tak prečo išiel Verstapen do neho ?
Lebo má plno bodov a vypadnutie mu neublíži, viac by mu ublížili videá na nete, ako ho Lando predbehol. Jeho ego by utrpelo. Radšej skončiť mimo trať ako sa nechať predbehnúť. Poznáme z roku 2021.

2 Likes

AI je kamos :smiley:

3 Likes

Vidím, že si sa vyhol odpovediam.
Vôbec si sa nezmenil.
Mudrovanie, slovičkárenie, otáčanie reality, vnucovať vlastné domnenky a pocity, ako potvrdené fakty.
A keď ti niekto cinkne po nošteku, urážanie a hranie sa na nadpriemerného čo sa s hlupákmi nezahadzuje :+1:
Legendárny kecálek už od roky 2017 za čias kolotočára a “mocenské boje vo ferrari” jeho okradnutie o titul.

4 Likes

Promiň, ale s hatery nemá smysl “diskutovat”. Najdi si jiného sparingpartnera.

1 Like

:+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :grin: :wink:

1 Like

Reagoval som na tvoje výmysli argumentamy a hneď si ma označil za decko.
A ja som HATER ? Veď ty píšeš o zbrklom Landovi.
Takymto ľuďom by malo byť zakázané verejne diskutovať.

3 Likes

RedBullianda v plné kráse :smile: Nakonec nám vnutí to jaký je Lando mamlas že je buď příliš slabý a jen uhýbá nebo si za kolizi může sám neb neuhnul a nevyklidil se z pozic na který má nárok :smiley: Max je prostě génius protože má styl “neprojdeš” a ostatní to musej chápat, uhýbat, nebo se raději ani vůbec o nic nepokoušet.

3 Likes

Pre boha, precitaj si uz konecne ten clanok predtym ako tu pises dristy, ved o tom cely clanok je.

Verstappen vs. Sainz - Max bol vedla neho ovela skor ako Lando teraz a Sainz mu nechal ovela menej miesta, vysledok? Max vysiel kolesami az za obrubnik, preto ziadna kolizia a na vyjazde ho zjedol.

Vettel vs Norris - Vettel mu nechal menej miesta ako Max, ale tu sa Lando uhol a tak isto bez kolizie.

Pritom v oboch pripadoch jazdec nemusel ist za ciaru, bol by v prave a ten na vnutrajsku by pravdepodobne dostal trest, ale nestalo im to za to, lebo pouzili hlavu.

Ved preto dostal 10s trest, ktory nikto nespochybnuje. Isiel do neho preto, lebo sa branil a chcel mat co najlepsiu poziciu na vyjazde (resp. stazit to Landovi). Vid videa vyssie, v tej zakrute je to pomerne bezne.

3 Likes

Neviem, mam pocit, ze podstatu mojho komentu si vlastne obisiel, ale uz sa mi to nechce 3x pisat inak.
Norris mal tych 5s za 4 track limits, nie za ten ich konkretny suboj kedy kolidovali, co je pomerne dost zasadny “detail”.
Da sa to aj otocit z “keby Lando uhol Maxovi ako ini”, na “keby Max pri ich suboji dodrzal pravidla”, nezrazili by sa a ostatne by sa tu uz neriesilo…
Fakt je zvlastne, ze to miestami z diskusie posobi, akoby za to viac mohol Lando, kedze o tom sa tak vela pise… K Maxovi sa napise ze trest ok, kritika (takmer) ziadna a busi sa do Landa… Cim nechcem povedat, ze Lando si pocinal ukazkovo, to vobec…

3 Likes

Skus jej dat za ulohu vymenovat tie obcasne toxicke prvky. Ak je to naozaj dobry AI model, tak toxicky prvok c.1 bude uzivatel Honza Groh. :sweat_smile:

2 Likes

To by chcelo aby všetci jazdci išli do súbojov tak ohľaduplne ako Maximus bickus Dickus.Ti by bola svanda.

1 Like

ja som skopiroval len prispevky tohto vlakna, hodil ich do gpt a dal analyzovat :smiley: nechce sa mi s tym hlbsie zaoberat, ale pekna vsuvka

3 Likes

Toto tu vnucujete vy, Maxovi haters, ze Lando mu furt uhyba, tak co teraz klames Shitnerko? :smiley:

3 Likes

Ale ja nemusím hľadať podobné situácie a porovnávať ich, kto sa ako zachoval, aby som vedel nestranne povedať, že Norris šiel rovno a Verstapen do ľava do Norrisa.
Čo na tak jednoduchej veci nechápeš ? Závodí sa na trati, nie mimo nej. Lando sa dostal vedľa neho a Ver do neho ťukol.

1 Like

A teraz si poziciam tvoju vetu:

Samozřejmě, ale tady jde o vliv širšího kontextu na finální incident. Přičemž nejde o to hodit to na Landa. Možná se nevyjadřuji jasně, ale v zásadě to vidím tak, že Lando - který byl iniciativní a aktivní - nastolil určitý režim tvrdosti a Verstappen ho akceptoval. Kritický incident byl výsledkem tohoto režimu a z něj vyplývajícího rozpoložení, nikoli Verstappenova apriorního nastavení “než přijít o P1, vyvolám kolizi (jako vždy)”. (V jedné chvíli zachraňoval situaci výjezdem mimo MV, BTW.) Jde mi o správnost vysvětlení (onoho příčinného řetězce) a vysvětlení “Verstappen raději vědomě koliduje, než aby…” považuji za chybné. Kromě jiného si myslím, že kolizi s výsledkem “damage for both” vyvolat nechtěl, chtěl uhájit P1 a vyhrát. Bohužel (pro někoho naštěstí) to nezvládl. Co je na tomto výkladu špatně?

Vsak ale ja netvrdim, ze Max chcel kolidovat.
Fakt je ale ten, ze ak by sa obaja drzali pravidiel, tak k tej konkretnej kolizii nepride.
Ostatne su uz viacmenej obkecy hlavne podla fandenia…
Lando porusoval track limits (dufam ze sa dockame aj clankov k prisnym trestom za ne), nie pravidla suboja pri ktorom doslo ku kolizii a na vinnikovi je viacmenej zhoda.
Ale aj tak sa viac riesi Landov mensinovy podiel a ty ho vlastne miestami az zosmiesnujes ako zle si pocinal…
Tiez mi vadi co tu mnohi z Maxa robia, ma brutalny talent a pricasto dostava nezmyselny hate, ale zastavat sa ho vo vsetkom preto nebudem a zial, na to ako si kriticky na Landa, k Maxovi to tak nevidim, pritom mnohe co kritizujes, predvadzal sam Max a vcera sa mu vlastne dostalo jeho mediciny…

1 Like