Trestanec Magnussen bol opäť v plnej permanencii, pretekový dištanc je na spadnutie | Magazín F1 - F1online.sk

Kevin Magnussen po nedeli v Miami skonštatoval, že nebola veľmi vydarená. Nepredviedol totiž nič svetoborné, len sa postaral o vyradenie domáceho pretekára Logana Sargenta a Landovi Norrisovi pomohol k premiérovému víťazstvu. Nepomohol tým však sebe, keďže pretekový dištanc je už na dostrel.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153032/trestanec-magnussen-bol-opat-v-plnej-permanencii-pretekovy-distanc-je-na-spadnutie

Mu teda išlo te to víkend. Ale očividne nevadí, že jazdí ako prasa, blokuje, vytláča zámerne a tým pádom z toho porfituje jeho tímový kolega. Nedeľa bola už len taká čerešnička na torte. Ja verím, že magnussena od budúcej sezóny už neuvidíme v f1

2 Likes

FIA mě baví. Rozdává tresty, které jezdec nesmí splnit.

2 Likes

o com tocis? casovy trest si mozes odkrutit pocas zastavky v boxoch, ale ta zastavka v boxoch nemoze sluzil len na odkrutenie penalizacie, ta je len podruzna cast pitstopu, hlavna uloha musi byt vymena gum/kridla/oprava auta/…
mali mu pritom vymenit gumy, alebo ich aspon dat dole a znovu nahodit tie iste, to su 2s navyse

nieje predsa problem fia, ze v haase nepoznaju pravidla

Točím o tom samém o čem tady sám píšeš.
Nechápu proč se zcela zbytečně čertíš? Aha pondělí.

1 Like

rozdiel medzi tymto incidentom a Sainz vs Piastri bol v tom, ze Sainz uhol, zatial co Mag nie. V oboch pripadoch predbiehany nenechal dost miesta predbiehajucemu, a zatial co v pripade Sai vs Pia dali za pravdu Pia, tu naopak Sargentovi. Nech si idu kupit marsali nove oci, lebo su slepi jak patron.

Rozhodování o vině a trestu je vtip. Vše si můžou okecat, otočit, vymyslet, ale konzistence a nestrannost nikde.

1 Like

Kevin je frustrovany a na uterak. Auto je naprd, ale Hulk s nim dokaze vozit vysledky a to je to najhorsie co sa moze pilotovi stat.

4 Likes

Magnussen je magor, ale tady opět absolutně špatně udělený trest. Když už, tak to mělo zůstat bez trestu a nebo ho měl dostat Sergant za nenechání místa soupeři vedle sebe.

Niektore rozhodnutia komisarov samozrejme rozculuju aj mna a niekedy sa neda nepochybovat o ich konzistentnosti, no na druhu stranu, objektivne to casto nemaju lahke…

Ine zostavy, ine situacie (casto zavazi detail), tak konzistentnost je narocna.
Napokon, skoro nikdy sa kompletne nezhodne ani fanusikovska obec, casto ani ta fandiaca tym istym, tak sa neda ocakavat jednota u komisarov a uz vobec nie univerzalna spokojnost s ich rozhodnutiami…

1 Like

Já si to moc nemyslím. Ono Magnum si totiž zvolil pro předjíždění to nejhorší možné místo. V tom esíčku se opravdu moc předjíždět nedá.

1 Like

Jestli sis nevšiml, tak ten souboj začal v první zatáčce. A pokud by mu nechal soupeř místo, tak to mohl být stejně pěkný souboj o předposlední místo stejně jako v Číně s LS.

Aby tam jezdec dokázal ponechat soupeři dost místa, tak by musel pořádně zpomalit a to žádný závodní jezdec neudělá.
Naopak tak zkušený jezdec jakým Magnum už je by se v tom esíčku do žádného předjíždění nepouštěl a chytře si vyčkal na výhodnější místo.

tak si pozri ako isli vedla seba 2 alpiny. A ze sa neda. Sargent isiel akoby okolo neho ziadny Magnusen nebol a Magnusen neuhol. Pritom stacilo, keby mu tam Sar nechal miesto, Mag by ho predbehol (ved bol rychlejsi, jasne, ze by ho predbehol) a nemuseli sa zrazit. Nieco ako ked Ver vyliezol na chrbat Ham v 1. zakrute v Monze. Tam tiez ani jeden nechcel pustit a potom sa neda nezrazit sa.

Žeby sa nám rysoval nový “faktor” Magnussen?

Ked bol Kevin rychlejsi (co bol), tak je o to sprostejsi kde sa snazil predbiehat (predbiehal tam takto niekto iny?) takto rizikovo (to cakal ze ho Logan pusti a bude davat extra priestor v esicku?) a nepockal na miesta, kde predbiehali ini…

Bože proč Hamilton předjel Tsunodu venkem v nejpomalejší zatáčce když mohl v klidu počkat na rovinku? Kde ho stejně nemohl předjet. To je zase logika.

Pretoze tam to slo a nie je to tak rizikove ako nezvycajne predbiehat v esicku?
Navyse “experta” Logana pred domacim publikom? To je asi Kevinova logika a tak aj narozdiel od inych dopadol :smiley:
Mimochodom to tak videli aj na F1TV a aj komisari, ale zda sa ze vsetci su blbi bez logiky teda…

1 Like

I když se nám zdají mnoho situace stejné, tak je vždycky x rozdílů, které jsou jiné.
Třeba v souboji Gaslyho s Oconem hraje velkou roli vyzrálost jezdců a ještě více vzájemný ohled, když jsou z jednoho týmu.
Bojovali mezi sebou brzy po startu, takže vozy byly těžké a relativně pomalé. Taky gumy měli v mnohem lepším stavu a rychlost jejích vozů je téměř totožná, takže jeden z nich by musel být pořádný magor, aby vletěl do stejné zatáčky třeba o 30 kilometrů rychleji.