Trestanec Magnussen bol opäť v plnej permanencii, pretekový dištanc je na spadnutie | Magazín F1 - F1online.sk

Souboj Alpin byl krásný. Trochu škoda, že pak ve světle “konečněvítězství” takřka zapadl do zapomnění.

3 Likes

Taky se mi hodně líbil a určitě patřil k ozdobám včerejšího závodu.
Kdyby podobný souboj předvedli jezdci RB, Mercedesu, Ferrari, nebo třeba McL, tak by se o něm psalo alespoň měsíc. Jenže když byl ten souboj mezi jezdci z hloubi pole, tak si toho nikdo nevšímá ani když se do souboje výrazným dílem přimíchal Alonso.

Přímo do tohohle souboje, nebo myslíš pak souboj s Oconem? Už taky zapomínám :smile: .

Přímo do toho souboje. Nejdříve Alonso předjel Ocona i Gaslyho a pak se to chvíli mezi nimi různě míchalo až do chvíle kdy zajel Gasly předčasně do boxů. Ale v telce těch záběrů bylo hodně poskrovnu a běžnému divákovi se nedostalo téměř nic.
Tím že fandím Gaslymu, tak jsem jsem tuhle míchačku zaznamenal především díky LT. Velká škoda, že se režie o dění v hloubi pole věnuje tak málo.
Na obranu režie ale musím napsat, že za starších časů by tyhle souboje viděli pouze diváci na trati.

1 Like

No jo, máš pravdu. Nakonec bylo soubojů i s předjížděním docela dost, vůbec hezký závod. Gaslymu to určitě taky klapne líp než včera, ale celkově by měli oba kluci někam vypadnout, pokud se Alpine nesebere. Ale kam :woman_shrugging: ? Včera sice vypadali trochu líp, ale prozatím týmu moc nevěřím.

Když si vzpomenu na Gaslyho působení v TR, tak tam Gasly těžil především v práci s pneu. Tým mu pravidelně ordinoval dlouhé stinty a těžil z případných výjezdů SC.
V Renaultu je tomu zcela naopak. Tam musí měnit gumy co nejrychleji, aby se mu náhodou nedostalo výhody SC.
Možná v tom je záměr aby výhody SC mohli v poklidu využít pro Ocona. Jsem ale zaujatý, tak pohled nechám jiným očím.

Upřímně řečeno to zase tolik nesleduju, pro mě jsou Gasly a Ocon jezdci přibližně na stejné úrovni. Tím vůbec nemyslím, že slabí, nakonec oba už vítězství i nějaké to pódium získali. Určitě si takhle nepředstavovali svoje angažmá… O napětí mezi nimi se toho popsalo dost, ale nemám pocit, že by to byl nějaký aktuální problém. Ale zkusím si na strategie v Alpine dávat pozor. Pokud se tam vůbec o strategiích dá mluvit :slight_smile: .

Ocona jsem si všiml už při jeho prvním vstupu do F1, takže talent má velký.
Kdybych měl vyzvednout jeho předností, tak jsou to především kvaldy na městských tratích.
Naopak nevětší přednost Gaslyho je voda a rychlá adaptace na neznámých tratích, případně změna počasí.
Celkově jsou oba natolik rychlí, že by téhle dvojky nemusel litovat žádný TOP tým.

1 Like