Tour de France 2024

Tour de France 2024

1 Like

zatial celkom zaujimavy zaciatok, obe etapy vyhral unik… dnes to bude tranzitna etapa so sprintom, ale uz zajtra galibier a suboj lidrov… pogi vyzera, ze aj s Girom v nohach moze Tour vyhrat - co myslite, kto z tria remco, jonas, primoz ho najviac potrapi?

1 Like

Primož zatím nestíhá. Jonas uvidíme, co zranění, ale hlavni konkurence je asi Jonas.

https://x.com/DraytonKnowles/status/1807462076870168644

dnes ani nesutazia, take lazo-plazo

Docela překvapení, že je zatím Visma v celkovém pořadí na předposledním místě.
Ale Jonase furt drží na “žlutým”.

Už dneska Col du Galibier (2642m).

vcera si chlapci oddychli, takze dufam, ze dnes to naplno rozbalia

Perfektní souboj o hc a bonifikaci…
Pogačar to tam všem natřel.

1 Like

Skvělý závod.
Pogačar perfektní, borec. :crown:

1 Like

Chceme nějaký drama. 🫤

Však to bylo fantastický. Zatím můj největší sportovní zážitek v 2024. :slight_smile: :smiley:

Já doufám, že ho ten Dán po zranění stejně potrápí. Stejně jako minulé roky. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Pogy může odpadnout v druhé půlce – poslední třetině.
Má náročnou sezónu.

Přesně. Vigegaard (nebo jak se to píše) muže naopak vyrust v průběhu. Hotový to určitě ješte není, ale 50s je dobrej vklad.

To určitě není konec, však je začátek.

Pád, defekt, spadne řetěz nebo chyba a pád a je to hned.
Nebo ti někde odejdou nohy a náskok je pryč.

Třeba co předvedl vloni Vingegaard v časovce, to bylo naprosto neskutečný. Naprosto fenomenální výkon. Jeden z nejlepších sportovních výkonů, co jsem viděl. To bylo opravdu neskutečné. Ještě teď mi v něm brnkne, když si na to vzpomenu.

1 Like

ano to bola asi najlepsia casovka v historii… pogi ma sice v nohach giro, ale ma vyhodu v tom, ze jonas aj remco mali tie velke pady a primoz nie je v top forme - inak to mohol byt krasny 4-suboj generacnych talentov a mohla to byt najlepsia TdF v historii… stale to moze byt zaujimave, no pogi to asi predsa len nejako ukociruje, lebo ma aj najsilnejsi tim k dispozicii

1 Like

V kopcoch vyzera Vingegaard, najma vzhladom na svoje zranenie, velmi dobre. Strata 50s vznikla najma v zjazde a na zaklade casovych bonusov, ale v stupani stratil len asi 8s, co je skvely vykon, najma vzhladom na obrovske tempo, ktore sa islo. Myslim si, ze medzi Vingegaardom a Pogacarom to bude este pekny suboj. Roglic vyzera slabo a Eveneopel sa bude zubami-nechtami drzat, ale skor ci neskor podla mna pride etapa, kde sa zlomi a schyta naklad.

1 Like

U Jonasa je otázka ešte čo regenerácia po takom zranení - predsalen mal o dosť vážnejšie zranenie ako Pog minulý rok, tak uvidíme čo hlavne 3. týždeň.

Inak áno, je škoda, že tá jedna zákruta v Baskicku takto narušila TOP obsadenú Tour. Hlavne na Rogličovi sa to IMHO prejavuje, ale aj Remco by bez toho zrejme bol o niečo bližšie.

1 Like

Vidis, ja si prave myslim, ze to Tour celkom zdramatizovalo. Podla mna je u Roglica skor problem v tom, ze dlhodobo jazdi na urovni, ktora je o level alebo aj dva nizsie, nez co su schopni zajazdit Jonas a Pogi, nez ze by sa na nom prejavovalo zranenie, ktore v jeho pripade ani nebolo prilis vazne. To sa ukazalo napriklad aj na pretekoch, ktore zvitazil, ako napriklad na minulorocnom Gire, kde len velmi tesne zdolal Thomasa, ktoreho Pogi tento rok porazil s desatminutovym rozdielom. Samozrejme su kazde preteky ine, no celkovo nemoze byt pochyb, ze Roglic je jednoznacne slabsi cyklista.

Remco je velky talent, ale svoje silne stranky ma skor v casovke a na klasikach, jeho vrcharske schopnosti a potencial na tri tyzdne nie su na takej urovni, ze by som ho vnimal ako realnu hrozbu pre Pogiho alebo Jonasa.

Ak by nedoslo k padu v Basicku, Jonas by prisiel na Tour celkom urcite v absolutnej top forme a aj ked sa Pogi aj UAE oproti minulemu roku jednoznacne zlepsili a Pogi vyhlasil, ze je pred Tour v zivotnej forme, nie som si isty, ci by po vitazstve na Gire dokazal dostatocne vyzvat Jonasa. Pogiho najvacsou slabinou je, ze v dlhych stupaniach nedokazal Jonasa utrhnut v podstate posledne dva roky, nanajvys mu dokaze nastupit kratkym a intenzivnym sprintom, ale cez vybusnost sa velky casovy naskok vytvorit neda. Do toho prichazda aj fakt, ze Jonas je lepsi casovkar a naopak vie na Pogiho v ramci jedneho stupania dlhym nastupom vyjazdit vela casu (co mu vyhralo posledne dve TdF), co su dve klucove vlastnosti na vitazstvo na Grand Tour. Cize aj ked mam radsej Pogiho, myslim si, ze bez zranenie by mal Jonas relativne komfortne navrch a z toho hladiska je to pad v Baskicku, ktory nam moze zabezpecit tesny suboj. Aj ked uz teda nebude na absolutne najvyssej urovni.

1 Like