Toto je recept na katastrofu. O štartoch sa určite budeme baviť, ubezpečil Piastri | Magazín F1 - F1online.sk

To co dělá Domenicalli, tak je spíš takovej byznys manažer pro F1 než nějaká pozice, která ovlivňuje pravidla atd.

Možná si to pleteš s Todtem, který šel z Ferrari přímo na ředitele FIA.

no ten todt napriklad podla mna nebol vobec v pohode, ten isiel rovno z ferrari, tam to podla mna bolo nefer, minimalne to tak navonok posobilo

samozrejme logicky on sam seba nezablokoval, cize jeho nemal kto…ale ako vravim, zrušenie veta by za mna bolo okej, nemal by som s tym problem, len som chcel povedať, že doteraz to ferrari naozaj vyuzivalo len pre dobro sportu, ak je pravda, ze teraz vetovali niečo, čo by im konkretne ublizilo konkurencne, tak je to urcite legitimny dôvod na to, aby sme bavili, či to je okej, že ho maju

Mercedes ma 4 (4 z 11 mi pride blizsie k tretine nez skoro polovica) a uz dlhsie sa vyjadruju, ze je to privela. Kolko ma Ferrari? 3?
Ked ponuknes Wolffovi ze dame ti pravo veta, ale budes mat rovnako hlasov ako Ferrari, co myslis, nebral by to? :sweat_smile:

To mozme tiez dokola riesit a klidne nech sa vsetko spominane riesi.
Absolutne nic to nemeni na tom, ze iba jeden tim moze kludne blokovat aj 10. Presne to je politika, ked bola rec o politikarceni… Ako na to pridu ine timy, ked sa napriklad zmenia pre vacsinu pravidla v oblasti, kde odviedli lepsiu pracu oni?

Bud vsetci (s nejakym obmedzenim poctu pouzitia), alebo nikto. Nie je fer, aby mal niekto nadprava :slight_smile:

Áno, Ferrari bolo s F1 vždy, no dalo by sa to odmeniť aj férovejšie ako právom veta. Napríklad nejakou finančnou kompenzáciou (ktorú tuším aj majú).

Zároveň si správne poznamenal, že právo veta nevyužívajú len tak vo svoj prospech, keď im to pasuje, ale celkom rozumne a vtedy, keď je to v záujme samotnej F1.

A tu to bude opäť rozumné využitie, ak sa Fred nezlomí, vytrvá a nepovolí zmenu pravidiel pri štarte. Tímy mali 7-8 mesiacov na adaptáciu, rovnako ako to spravilo Ferrari, takže Matti je v tomto úplne mimo.

ono je to podla mna skôr otazka, že ci vobec niekto ma mat to veto, z historickeho hladiska ked sa na to pozrieme, tak keby veto nebolo, tak by sa poprijmali dost velke nezmysly za mna, ale okej, to je demokracia… lebo ak sa uz bavime o tom, že kto ho ma mat, tak si myslim, že je uplne logicke, ze ho ma ten tim, ktory je v F1 ako jediny cely cas… pripadne by sa mohlo zvazit, ze ci by nebolo dobre, keby ho mali 2-3 timy, ale potom otazka, že kto, a kde je ta hranica, že kedy by to už bolo neunosne a furt by sa len nieco blokovalo…neviem za mna by sa to mohlo kludne zrusit

vy co zas riesite…

Keď @Gastone píše o 4 z 11 ako o “takmer polovici”, tak na to poukážeš a upozorňuješ, že to je bližšie k tretine. Ale keď ty píšeš o 1 z 11 ako o väčšine, tak to je v poriadku. :clown_face:

(Zatiaľ som čítal len sťažnosti od McLarenu. Stella a Piastri sú z jendého tímu.)

akoze ja chapem to, že tuto to posobi tak, ze sa snazia obhajit len svoju vyhodu… ale na druhu stranu tiez nechcem, aby sa zmena pravidiel stala nastrojom neschopnych na likvidaciu nedostatkov

ak sa nemylim, tak mali aj financnu kompenzaciu a aj veto, tu financnu tusim zrusili

1 lajk

Ze prijat demokraticke riesenie vacsinou je uplne mimo :slight_smile:

Pripadne, ze timy fejkuju problemy a zvysene riziko je vymysel.
Ja uprimne neviem (klobuk dole ak niekto urcite vie) a necham to na FIA.
Aj Helmutko velmi spravne napisal, ze prave ta ma toto zmonitorovat a vyhodnotit.
Ja budem respektovat rozhodnutie akekolvek, mozno sa pred poslednymi testami veci zlepsia…
Aj ohladne motorov suhlasim s jeho nazormi a on urcite nie je fanusik Mercedesu ci McLarenu…

Lenže tá ich výhoda pramení z ich šikovnosti a fiar-play. Oni na to upozornili prví. Všetci ostatní ich poslali do prdele so zmenou, aj keď išlo o bezpečnosť.

Zrazu na to prišli aj ostatní, no Ferrari už to malo vyriešené. A ostatní namiesto toho, aby 7-8 mesiacov (ako píše Matti) pracovali na podobnom riešení ako spravilo Ferrari, tak sa skrátka spoľahli na to, že si vyplačú zmenu u FIA na poslednú chvíľu.

Neskutočné pokrytectvo.

A zatiaľ som čítal len o sťaznostiach McLarenu, tak neviem o akej väčšine @Matti hovorí. Možno by nám to mohol objasniť. Skús sa ho na to spýtať, mňa ignoruje (len ma číta, ale nereaguje). :smiley:

1 lajk

Na to si ako prišiel ty mysliteľ?

Ferrari odštartovalo v pohode, RB odštartoval v pohode a pri cvičných štartoch v pitlane aj McLaren a Mercedes štartoval v pohode.

A príde jeden cvičný štart na trati a McLareny s Alpine (obaja motory Mercedes) zrazu takéto problémy odštartovať.

Nemôže to byť tým, že Mercedes vie, že majú komplikovanejšie štarty? Bolo by to prvé takéto divadielko v F1? Ako dlho to už sleduješ?

1 lajk

Pozri si akúkoľvek veľkú cenu a uvidíš LiCo v akcii, nezdá sa mi že by boli búračky na rovinkách kvôli tomu že by niekto rekuperoval, hlavne keď majú na zadku Led ktoré ukazuje rekuperáciu.

Aj keď nájde sa adept ktorý by s tým mohol mať problémy :upside_down_face:

Celý můj příspěvek byl zjevně ironie, pro jistotu jsem dal na konec smajlíka. A byla to narážka na to, co říkal o startu Piastri.

1 lajk