Postaviť na štartový rošt 22 monopostov s nízkym prítlakom a problémami s rozbehom je podľa Oscara Piastriho hotový recept na katastrofu. Niektorým sa vraj vrátia spomienky na štarty vo Formule 2. Aj pilot McLarenu avizuje, že pred úvodnými pretekmi v Melbourne sa táto téma bude ešte rozoberať, aby boli prvé sekundy veľkých cien skutočne bezpečné.
A vlastne fakt, byť na rovinke čo najdlhšie tesne za autom, ktoré ale zrazu spomalí… resp. prestane zrýchľovať. Asi radšej vybočiť zo zákrytu oveľa skôr ako by útočiaci pilot chcel.
Riziko bude nielen na starte ,ale v neprehladnych rovinkach ako je napr.okruh v Saudskej Arabii…Auto zacne zrazu na rovinke spomalovat a druhy pilot nebude mat cas zareagovat a doslova to napali do auta pred nim,toto je velke riziko.
to si uz bude musiet kazdy spocitat dane riziko, ze dokedy a ako blizko byt
toto nariekanie je uz fakt smiesne, ale tak ono je to taky f1 folklor, ze tam vsetci nariekuju nad uplne vsetkym. pritom do par pretekov budu vsetci vediet ako nastavit auto a ako vyuzivat energiu tak aby dosahovali najrychlejsie kolo
Keď na tento problém upozorňovalo Ferrari, tak to pre ostatných nebol žiaden problém a návrhy Ferrari zamietli. Ferrari teda urobilo kompromisy pri vývoji auta a auto tomu prispôsobilo, a odrazu ostatní zistili, že je to problém. Ak by na to Ferrari už dávno neupozorňovalo, tak by som toto ich vyplakávanie bral, ale takto je to trápne.
Ferrari mi je v tomto zmysle luto a chapem ich poziciu, kedze sa to nezda “fer”.
Na druhu stranu situacii, ked zmena pravidiel ci TD uskodila viac iba niektorym, a druhym tym pomohla, nastalo neurekom len za posledne roky a tam sa to tak neriesi…
Kebyze to riesia timy naozaj az teraz, tak by som to asi vnimal inak, ale chcu to zmenit uz 7-8 mesiacov a vcerajsok problem nazorne potvrdil. Prejavom inteligencie, je vediet prehodnocovat svoje nazory a postoje v case a podla aktualneho poznania. Nie nadarmo sa hovori, ze iba hlupak nemeni nazory…
Ak pred rokom (tak sa pise) Ferrari poukazovalo na tento problem, ale ostatni si mysleli ze to problem nie je, alebo nebude, no o par mesiacov uznali ze je, nevidim nic zle na tom, aby sa, navyse v zaujme bezpecnosti, po demokratickom hlasovani vacsinovo rozhodlo, o jednoduchej zmene pravidiel
Myslím, že teď je přesně ta doba, kdy je dobré všechny zprávy dělit tak třemi. Hlavně ty dramatické. Pokud tomu dobře rozumím, existují dvě možná řešení, pokud by současná situace byla opravdu nebezpečná:
Ještě máme tři dny testů a počítám, že bude ředitelství závodů vyhodnocovat také údaje z kokpitů, jak si jednotliví jezdci při simulaci startu počínají. Samozřejmě, pokud by se opravdu zvýšilo nebezpečí, tak změnit - to je bezpochyby v kompetenci FIA i bez souhlasu týmů.
Tento článok je proti Ferraracke klamstvo. Normalne klamú pritom uvadzajú ako zdroj članok Raceru. Ferrari stým prišlo rok a pol dozadu a žiadalo zmenu pravidla.Ostatný to odmietli,chceli to zmeniť až v lete minulého roka,načo Ferrari dalo vetto,logicky.
Je to možné, zaznamenala jsem to až teď. Jasně, pokud to ostatní vidí jako svoji nevýhodu, tak argumentovat bezpečností je nejlogičtější cesta, jak dosáhnout změny pravidel i bez souhlasu ostatních. Já si počkám, co z toho bude. To, že někdo zůstane stát na startu, zase tak strašně nevídané myslím není.
Dal si video,ktoré ukazuje,že sa pokazila vybila baterka počas jazdy tak som to pochopil,nie?Ja som napísal,že uplne rovnaká situácia by nastala keby sa dotyčnému pokazil motor,alebo došlo palivo.
Co se týče startu, odpověděl si sám - prostě každý se bude moci rozjet až po tom, co odstartuje ten, co stojí před ním. A co se týká nečekaného spomalení na rovinkách - prostě jako na normální silnici, každý bude mít povinnost dodržovat bezpečnou vzdálenost, aby případně buď sám dobrzdil, nebo se bezpečně vyhnul. Navíc jeden trénink se povinně všichni budou věnovat losímu testu. Nevím, co je za problém.