Tombazis obviňuje z fiaska automobilky: Zmeny sme navrhovali už pred dvoma rokmi | Magazín F1 - F1online.sk

Predpokladám značky Fox. :fox:

No samozřejmě, je to nějaká forma kompulzivní poruchy asi :grinning_face_with_smiling_eyes:

Jezdím v jejich věcech už od začátku století, i když třeba boty mají dlouhodobě vážně hrozný… Jsi dobrý YT detektiv :+1:.

1 lajk

Jen bych upřesnil, že takto to samozřejmě není, takto jezdí výhradně kluci při track days, nebo v komerčních karting centrech. Ta problematika je o mnoho složitější a tímto stylem by nikdo daleko nedojel.

2 lajkov

V čase 0:49 je prejazd zákrutou v Qatare. Tiež od 1:03 do 1:08.
Prosím ťa, vysvetli mi, prečo tam podľa teba Piastri na cca sekundu uberie plyn, namiesto toho aby išiel naplno až do brzdného bodu, kde by na pár stotín brzdil a potom sa vrátil na plný plyn?

Možno nie je najdôležitejšie brzdiť čo najneskôr, ale čo najslabšie. Možno kľudne skôr či dlhšie, ale slabšie. Samozrejme, záleží na tom, čo svedčí danému autu a treba mu prispôsobiť svoj štýl brzdenia.

Inak ti dávam srdiečko.

2 lajkov

Jakého fiaska? Není to tak dávno co opěvoval jak je všecko perfektní a zalité sluncem.

1 lajk

Nikdo. Možná byla otázka příliš složitá.

Nevadí, ja som sa pýtal iba Jozefa, nie ostatných :smiley:

1 lajk

To je pravda. Nicméně trochu jsem čekala, jestli někdo tu rukavici nezvedne :smile: .

1 lajk

V tomto případě je to ubrání plynu proto, aby přesunul hmotu na přední pneumatiky a mohl agresivněji dokončit zatočení, dříve to srovnat a vyjíždět rovněji…

Říká se tomu podélná a příčná práce s hmotou a je to základ ovládání rotace auta.

3 lajkov

Děkuji. Takže nejel naplno až do brzdného bodu, je to tak? V tom případě je v té nostalgii po minulých letech něco špatně. Ty mezi nostalgiky nepatříš, tak si můžeš dovolit čistě technické vysvětlení :smile: .

Není daleko lepší a efektivnější technikou trailbraking? Určitě víš, co to je, tak nemá význam to vypisovat… Každopádně liftování se používá maximálne v závodě a nebo pokud chce pilot šetřit v závodě. Pokud jede ostrý kolo (kvalda), tak mi liftování nedává smysl. Samozřejmě za předpokladu, že se nebavíme o stupidních motorových pravidlech mercedes f1 engine championship od roku 2026.

//I když je pravdou, že na Mostě před hokejkou se kousek liftuje, protože je z kopce a nechceš jít na tak velký brzdy. + Zatáčka za matadorkou je taky jen na liftnutí.

2 lajkov

Psal jsem to už několikrát, že už malí kluci vědí, že mezi plynem a brzdou, nebo brzdou a zatočením musejí nechat několikrát odvalit pneumatiku…, proč, to je zbytečný tady vysvětlovat.

Hledal jsem teď nějaký článek, kde by popisovali práci s hmotou, pozitivním a negativním předpětím pneumatiky, rotací a podobnými základy a nic jsem nenašel.

Je smutný to tady číst.

Snad trochu něco málo přiblíží toto: Formule.cz - Jak funguje Antonelliho styl?

2 lajkov

Jasně že ano, to je druhý způsob jak dostat hmotu na předek. Ale v tomto případě by to asi nebylo možné stihnout, takže jenom ubral a komprese motoru posloužila podobně.

Bezva připomínka.

1 lajk

jak nebylo možné? :smiley: