Tombazis obviňuje z fiaska automobilky: Zmeny sme navrhovali už pred dvoma rokmi | Magazín F1 - F1online.sk

Bohužel nejsem ošlehaný pouze větrem ale i zkušenostmi, které život přináší.
Jako příklad uvedu reklamu v televizi, která slibuje, že z každého nákupu jde nějaké procento potřebným a přitom jediný spot stojí milióny, tak to jsem rozesmátý celé týdny.

Jsem přesvědčený, že kdyby ten nejmenovaný Kauf těm potřebným dal peníze rovnou bez reklamy, tak by k těm potřebným prospěl x násobně více.

A jsi si jist, že ta chráněná dílna byla vůbec neziskovka? To mohlo být klidně s.r.o. Chráněná dílna nemá předepsanou formu podnikání. Princip je, že vytváří chráněná pracovní místa, na které dostává dotace podle zákona o zaměstnanosti (ověřila jsem si u AI :smile: ). No, myslím, že jsme se dostali opravdu stranou tématu, a kromě toho si při této osvětě nejsem úplně jistá výsledkem :smile: .

Chybí Ti tam “přiměřený zisk” :smile: .

1 lajk

jj, to je asi to nejlepší :+1:

1 lajk

Výsledek je, že to tady nikoho nezajímá. Můj taťka na to má své oblíbené přirovnání “je to pro něj španělská vesnice”…

1 lajk

No jo, tak to jsme se ale dostali opravdu k úplně jiné problematice. Takže určitý nezájem snad ani nelze mít nikomu za zlé…

1 lajk

Když už jsme mimo téma, tak ještě přidám další - zbavil jsem se Starka :love_you_gesture:

No to se u Tebe zas tak moc neohřál. A dal jsi ho aspoň “do dobrých rukou” :smile: ? Ale vážně, byl problém ho prodat nebo zájem je?

Chráněnou dílnu jsem uvedl jako příklad ke všem organizacím, které se tváří, že konají lidu dobrodiní.
Možná, že někde ve světě se získané peníze z nadací opravdu dostanou až k cílové skupině, ale u nás se jedná pouze o podnikání.
Třeba kola pro Afriku. Na nějakém místě je dobrodinci darují, pak je vězni dají do provozu schopného stavu a nakonec se je může původní majitel shlédnout na nějakém africkém trhu.
Pravda, konečný užitek v celém procesu je. Třeba se z použitelného materiálu nestane šrot, ale dojde k jisté recyklaci, jenže lidé kteří kolo darovali byli oklamáni, protože si mysleli, že chudí Afričané dostanou kolo darem a né že budou živit prostředníky.

No, měl najeto 15 mth a prodal jsem ho o 80.000 levněji, nějakému taťkovi co dělá doprovod synovi při enduru… Asi se docela prodávají.

Problém je, že lidi nemají vůbec žádnou představu, jak tyhle věci fungují, a pohoršuje je samotná myšlenka, že lidi v celém procesu dostávají za práci zaplaceno. Přitom by to jinak většinou nebylo možné, když si představíš jenom časovou náročnost celého procesu. A to bych měla další příklady, kdy se lidé hlasitě pohoršují, a přitom jsou úplně mimo. Nechme toho :slightly_smiling_face:.

1 lajk

Nevím, za kolik se prodávají nové a kolik je v takovém případě běžná sleva, ale pokud jsou obě strany spokojené, tak je to ideální situace :smile: . A koupil sis něco místo toho?

Dnes nikdo od nikoho neočekává akce “Z”, jenže právě takhle se dobročinné nadace prezentují.

1 lajk

Dneska jsem si objednal rukavice :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 lajk

Tak tahle dáma:
https://en.wikipedia.org/wiki/Marie-Odile_Amaury
No štramanda! Ale přidal jsi jí, je jí teprve 86, mladá holka :smile: . Přemýšlím, nakolik ještě všemu velí sama a nakolik už na to má lidi, pokud už to tedy neřídí děti (to už taky nebudou zrovna batolata). Každopádně zajímavá informace, vůbec jsem netušila a speciálně u Tour by mě ani nenapadlo, že ji může takhle někdo vlastnit. Myslela bych si, že je to francouzský národní klenot.

1 lajk

A RBPT…. Ano diky temto pravidlum pribyla Honda a Audi…. A uprimne si nekdy rikam, ze bych bral radeji lepsi pravidla i za cenu ze neuvidim Audi a Hondu…. Bohuzel po bitve kazdy general.

Tak ci onak, snad vsichni pochopili , ze zmena je potreba a pomalu se hneme do bodu kdy automobilky i divak a jezdci budou spokojeni.

Rbpt byli největší lobisti za zrušení mguh.
A Ford by bez elektrifikace do F1 nevstoupil.

Vidíš Ford nějak důležitý, když si původně měl RBPT vyrábět sám i kyseliny?

Veledůležitou roli. Mají kapacity, personál, knowhow, Rbpt nemusí tolik platit. atd.

Všeho do času. RB se stejně bude chtít osamostatnit úplně a pak pošle Ford k šípku.