Tombazis obviňuje z fiaska automobilky: Zmeny sme navrhovali už pred dvoma rokmi | Magazín F1 - F1online.sk

@prancinghorse
Zdá se mi u fanoušků F1 pořádně opěvovat jezdce, kteří mají větší trpělivost čekat až se guma zformuje do funkčního a použitelného stavu.
Já byl totiž už od útlého mládí zvyklý obdivovat jezdce, kteří naopak tyhlety novodobé povinnosti dokázali snížit na co nejkratší čas.

Jsi prostě drsňák Ferdo :grinning_face_with_smiling_eyes:.

Já jsem kdysi asi ve 14 letech dostal od taťky motorku, Italjet se jmenovala, enduro a ta měla zadní gumu tak tvrdou, že i když jsem ji měl bez vzduchu, nebylo to skoro poznat. Byla jak z gumy na puky…, to by se Ti líbilo :grinning_face:.

1 lajk

Taťka taky jezdil na motorkách, nebo byl do nich fanda, že Tě tak podporoval?

1 lajk

Mi by se líbilo, kdyby si už nikdy nemohl žádný výrobce nemohl předplatit imunitu u FIA za svou neschopnost vyrobit kvalitní pneumatiku a ohánět se argumentem, že to tak FIA chtěla.

Predposledný závod vyhral po 22 rokoch japonec. Všetci hovoria o jeho odlišnom jazdeckom štýle, ktorý je, okrem iného, šetrnejší k zadnej pneumatike, čo je kľúčové v neskorších fázach závodu. Toto video síce nič nevysvetluje ale veľa naznačuje.

Tento víkend sa jazdí v Silverstone a hovorí sa, že Aprilia bude znovu silná. Koniec koncov, Oguru si videl na vlastné oči v Brne, kde štartoval z PP a Marqueza naháňal až do cieľa.

Ani nemusíme odbíhat k motorkám. Stačí si vzpomenout na začátky Hamíka, který byl trhač gum a Jensona, který byl naopak k pneu hodně šetrný. Každý z nich měl zcela jiný jízdní styl a přesto podávali podobné výkony, protože to Bridgestony svou kvalitou dovolovaly.

Ja rád odbieham k motorkám :smiley:

1 lajk

A ne jen k motorkám

Nene, taťka nikdy nejezdil, je to akademik, který celý život bádá nad tím, jak je možné že jsem po něm nic použitelného nezdědil.

1 lajk

Já vím. Taky jsem rád odbíhal, ale v poslední době je v Moto GP tolik elektronických berliček, že by nejspíše většina jezdců neprojela ani první zatáčku, kdyby je bez varování vypnuli. Vlastně by se nejspíše všichni pomlátili už na startovní čáře.

Podle toho, co říkáš, to ale nese hodně statečně :smile: !

1 lajk

Jj, asi tak polovinu věcí co dělám, tak před ním tajím.

1 lajk

Prosim nemichat pozadavek RBPT a pozdeji Audi za elektrofikaci a pomer 50:50, kde byl RB od zacatku silne proti a Mer, potazmo Toto je obvinoval ze to delaji proto, ze jsou pozadu s vyvojem a ignoroval Hornerovo varovani..

Takže RBPT byl silně proti, ale požadoval to zároveň? To je zajímavá úvaha

Ehmm. Takze jeste jednou.

Nebudes tomu verit, ale stejne jako jablko a hruska jsou dve rozdilna ovoce. Tak i pozadavek na odstraneni MGUH a elektrofikaci neznamena automaticky snaha o pomer 50:50. Tot vse…

I kdyz tusim, ze tim nase diskuze neskonci.:face_with_peeking_eye:.

Prekvap me. Prosim. A napis neco ve smyslu, ze to dava smysl… ale ze si to mel Ford lepe ohlidat… nebo cokoliv. Jen prosim zadne osobni urazky. Diky.

Při původním schvalování základního rámce v roce 2022 nebyl hlasem proti žádný motorář, protože pravidla byla schválena jednomyslně.
.
.
Chce to klid a trochu nadhledu.

1 lajk

Souhlas. V roce 22 bylo schvaleni odstraneni MGUH a elektrofikace nove generace motoru , aby prilakali nove vyrobce. V 2023 po prvnich analyzach a prvnich simulacich probehlo dalsi jednani kde se RBPT ohradil proti pomeru 50:50.. neuspesne.

Klid, nadhled a mene snahy o manipulaci s faktama ktere jsou verejne znama a dohledatelna… :+1:

2 lajkov