A jaké budou potřeba tlumiče, když vyhodíš 50kg kyselin, ale budeš muset vozit o 70kg paliva navíc?
Nabizi se moznost tankovani…
Snížením váhy se logicky sníží i spotřeba.
Ale proč si sami lámeme hlavu, když tady máme renomované inženýry typu @Jos_Is_Back, a spol. Ať nám kluci bystří spočítají o kolik dalších kilo by se snížila tonáž finálního vozu F1.
S tankováním nepočítej. Stejně by to bylo pro F1 pouze zlo.
Tak jo. Necháme se překvapit. Co jiného nám vlastně zbývá?
ale nie ked vyhodis hybridny system ty Einstein.
Klidně se můžeš rozepsat víc. Rád se nechám poučit.
Helmutko nemá argumenty tak uráža. Tak ako to predviedol v posledných dňoch.
Helmutko sa nebude opakovat. mas AI.
Kvalitně vyzpovídat AI zabere trochu času.
Já i bez přemýšlení vím, že minulé vozy s ERSem startovaly se 100 kily paliva na závod. Protože kyseliny přehlížím, tak nevím přesně kolik měly minulé kyseliny podíl na výkonu. 10%? 20%?
Dnes mají kyseliny podíl 50/50, ale množství paliva kleslo o cca 30 %, takže nepoměr v neprospěch kyselin i za cenu nižší váhy vozů i menšího odporu vzduchu.
Když ke všemu připočteme, že jeden jediný pouhý litr BIO paliva stojí 200 + Euro, tak takovému zvěrstvu můžou tleskat pouze inženýři VŠ Bezmozkové.
Zapomněl jsem připsat, že rychlost současných kyselin se zvýšila pouze na výjezdech ze zatáček, ale na všech ostatních částí tratí současná kyseliny zpomalily.
vaha sucasneho paskvilu je ten najmensi problem.
Protože největší problém jsou kyseliny, které stojí za guvno a potřebují zvýšit výkon spalováků, které musí místo předávaním výkonu vozu nejdříve fungovat jako elektrocentrály pro nabíjení kyselin.
Už ve školce mě učili, že žádné perpetum neexistuje ani v ideálních laboratorních podmínkách a přesto se najdou tuny inženýrů, kteří při hodině hraní ve školce zrovna chyběli.
Rec je o vyrazne zmene, nerozumis o cem je rec, jako vzdy. 80KG je vice nez vaha pilota, bavis se o zuzeni 10cm, nepouzivas hlavu
![]()
Prijde mi ze jsi z tech co odlozili hlavu a rozum do rukou AI, vsechno tomu nasvedcuje, je z tebe ko-koti hlava.
Bobe, Bobe, Bobe.. ty tve klicky jsou k popukani. Nejdřív tu suverenne tvrdis, ze formule nemuze byt “nikdy” uzsi, a kdyz dostanes cisla z pravidel FIA, tak najednou brecis, ze 10 cm neni dost vyrazna zmena.
Tech 80 kg vahy je sice super, ale na trati ti v zatacce neudela vic mista pro druhe auto. Zato zuzeni o 10 cm a zuzeni podlahy o 15 cm je pro zavodeni kolo na kolo v zatackach klicovy rozdil.
Zajimalo by me co by rekl tvuj oblibeny pilot, jestli je pro nej deset cisel na sirku na jedno auto malo pri predjizdeni na uzke trati ![]()
A ten tvuj plac o AI? Chapu, ze kdyz ti dojdou argumenty, tak nejlepsi obrana je utok a urazky. Ale k tomu, abych si precetl technicka pravidla FIA a umel odecist 1900 od 2000, AI vazne nepotrebuju .Na to by si prisel i ty sam kdyby si chtel
Zkus priste misto urazek proste jednou uznat, ze ses spletl. Paklize ti to hrdost a povaha dovoli
Dobrou
Edit: zrovna nedavno jsme tady meli docela dlouhou , vyhrocenou diskuzi s mnoha chatujimi o toxicite tohoto fora, ucelem prispevku nekterych uzivatelu a zbytecnosti osobnich urazek a vulgarnosti. Po precteni tve odpovedi jeste jednou si rikam, ze nekteri se holt nikdy nezmeni….
problem bude skor v tom, ze pravidla pisali marketingove oddelenia automobiliek. Tam si nejaky Ferda buchol po stole, ze to musi mat 50% elektriny a bolo.
Ferda těžko.
Ten už ve školce věděl, že kdyby mu nějaký ajťák kecal do řízení trojkolky svými algoritmy, ta by po něm začal házet kostičkami. ![]()
Máš to hodně zjednodušené Ferdo.
Kdyby vyhodili kompletní kyseliny, což bude i s chladiči a kabely dělat tak cca 50 kg, museli by tam nainstalovat jiné, lehčí kyseliny, aby jimi napájely nízkonapěťový okruh, takže cca 7kg. A co je podstatné, dalších 40kg by přidali na nádrži a palivu…
Fyzika je zlo, pořád to říkám.
Bobe, jako držitel zelené karty, bys měl souznít i s jejími pravidly ohledně gentlemanského chování, nebo o ní můžeš přijít, víš to?
Nesmysl.
Myslím, že ani jeden člověk z tohoto fóra si vůbec neuvědomuje, že do kyselin se musí počítat i generátor, který kyseliny nabíjí včetně paliva, které se nabíjením kyselin spotřebuje.
Jsi mě zkazil den Ferdo musím se jít proběhnout. To že píšu nesmysly mě ranilo, horší už by bylo jen, kdybys napsal že nejsem dostatečně krásný… ![]()