Titul je mimo dosah Mercedesu, prehlásil Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Po dobu celého roka bol Mercedes obávaným súperom. Fanúšikovia čakali, čo tento tím po roku vývoja a analyzovania predvedie. Po toľkých úspechoch mali všetci pred Mercedesom ohromný rešpekt, avšak na začiatku roka 2023 sa pomaly rozplýva. Zažívame koniec jednej éry? Aj podľa Helmuta Marka stajňa z Brackley momentálne na titul nemá.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/90986/titul-je-mimo-dosah-mercedesu-prehlasil-marko

Dosť možné, že je toto jeden z mála prípadov, kedy má Marko pravdu. Ale reálne uvidíme až po aprílovej prestávke.

Mercedes je teraz tam, kde ostatné teamy boli pred rokom - majú auto ktoré neskáče. Ale Mercedes má vo svojich ľuďoch potenciál, aby túto ročnú stratu rýchlo dohnal.

Aby to nezakřikl, Vlk může klidně v půlce sezony opět vybrečet změnu pravidel :rofl: :rofl:, ale naštěstí Maxovi stačí i pomalejší vůz na to aby získal titul.

1 Like

Marko má v postate pravdu. Lenže anglický mylord prehlásil, že bude jazdiť pokým nezíska 8 titul. :smiley: Chudák, netuší, že v tomto živote už to nestihne :smiley:

V najhoršom skončí na rovnakom čísle ako Schumacher. To je úctyhodný výkon :man_shrugging:t2:.

To áno. V žiadnom prípade neznižujem počet titulov u jazdca, lenže tie Hamiltonove tituly považujem za menejcenné, nakoľko sa len vozil na najsilnejšom aute z celého štartového poľa a Alonso ho na VC Belgicka vlani vo vysielačke zhodnotil úplne presne. A Michael Schumacher bol obrovský dríč a tiež mal vtedy silné auto, ale u neho bola vidieť obrovská profesionalita.

U Hamiltona verím, že ho táto sezóna tak dokonale otrávi, keď nezíska titul, že sám odíde a prenechá miesto mladému Schumimu. Chcel by som ho vidieť jazdiť v lepšom aute, ako bol Haas

Marko ma velke stastie, ze ma v teame Adriana Neweyho.
Frank Williams a Ron Dennis by vedeli rozpravat.

1 Like

Schumi pracoval do noci aby pomáhal na vývoji auto, tehnle šáša ani nechodí na simulátory a radši se zabívá otázkama lidských práv, a pak jede v Saudské Arábii jako nic :rofl: :rofl:

1 Like

Henry perly sviním.
Nemozes porovnavať dříče ktory dýchal so stajňou s manekýnom, ktoremu je praca v garáži ukradnutá.
Nepisem ze Lewis nie je skvely, urcite je ale porovnavat ho s borcom ako bol Schumi, to si Michael nezasluzi.

To je nic, taky Alonso este tusim v roku 2010 zahlasil, ze bez tretieho titulu neodide. Moze spolu s Hamiltonom zalozit tim penzistov.

3 Likes

Odkial vies, ze Hamilton nie je dric? Deli sa s tebou o svoj denny rozvrh?

1 Like

Schumi pracoval do noci aby pomáhal na vývoji auto, tehnle šáša ani nechodí na simulátory

Kým Schumi na svoje tituly musel nadčasovať po nociach, tak Lewis to zvládol popri “šaškovaní”? To vyzerá, ako by bol Lewis väčší talent :thinking:

1 Like

To iste inak napadlo aj mna. Chudak Schumi, keby bol taky dobry ako Hamilton, tak nemusel tolko makat. Skoda, ze Mercedes nedal Hamiltonovi viac priestoru, mohol ziskat aj 20 titulov. :grinning:

3 Likes

Vsetci co tu kritizuju Mercedes a Hamiltona su len obycajni chudaci co nikdy nic nedokazali. Je to maximalne ubohe co tu predvadzate. Kazdy sampion ci uz jazdecky alebo konstruktersky si zasluzi uznanie a zrovna vtedy ked ich ma na konte niekolko. Tak ako teraz RB tak aj Mercedes su spickove timy plne talentovanych ludi.

2 Likes

nevie. Schumi po robote odletel na svoj ranc. zavrel branu a bolo. Hamilton po robote odleti na modnu prehliadku, otvori instagram… Takisto casy neobmedzeneho testovania kladli na pretekarov ine naroky. Dnes aj ten simulator musia ratat do nakladov, takze aj tam pilot jazdi len tolko kolko treba a kolko inzinier povie.

3 Likes

3 Likes

Celá ta debata “7 titulů” versus “7 titulů” je špatně, protože postavení pilota není dáno čistě statistikami + srovnávat různé éry je ošemetné. Když se vrátím k příkladu s tenisem, který jsem uváděl před nějakou dobou, zápis tria Federer, Nadal, Djokovič je fenomenální. Ale 80. léta byla ve znamení obrovské konkurence, tehdy takovou bilanci nikdo udělat nemohl. Borg byl fenomén právě tak jako kterýkoli z dnešní “velké trojky”. Taky některým poukazům výše nerozumím.

2 Likes

Jasné. Som rád, že si nám do toho vniesol jasno. :smiley: :smiley: :smiley:

Tak určitě, je vidět jak “nejlepší pilot historie” minulý rok bez nejsilnějšího auta nedokázal vyhrát ani závod ani kvalifikaci :rofl: :rofl:. Rusell to dokázal tutíž jasný důkaz, že auto na to nějaké závody mělo. Joooo ono se vyhrává když máš v týmu jako kolegu jednoho z nejhorších jezdců historie Bottasku a auto který ti dovolí vyhrávat.

1 Like

Ty si teda objektivny odbornik :ok_hand: