Tipy na tripy a dovolené

Možná i bylo, ale dnešní stezky jsou vybrány tak aby si je mohly projít i rodiny s kočárkem.
A já jsem pro. Protože i z centrálního bodu “Kláštorisko” ve Slovenském Ráji byl krátký okruh který se dal projít i s kočárkem.
Slovenský Ráj vřele doporučuji. Je úžasný, dokonalá srdcovka.

1 Like

Už aby se jelo, mám dojem, že formulová témata jsou fakt už “tahaná z paty” :smile: . Tak aspoň pár obrázků z dnešního výletu.

4 Likes

Tam jsem jednou sledoval kluky z URNA jak slaňovali z vrtulníku do člunu.
Dlouho se nemohli trefit.
Takže pořád nahoru, dolu, nahoru dolu…
:grinning:

1 Like

To netuším, leží tam někde už šestým rokem.
Snad ji někdo alespoň vypil.

Jak jsem psal nedávno o té skalce u nás s pomníčky.
Tak jsem se u nich poprvé zastavil, a jeden mě zaujal…
Má někdo nějakou vysvětlující teorii?

3 Likes

Za šest roků bude ta káva vypadat poněkud pistáciově.
Nikdy jsem ji nepil. Je opravdu tak vyjímečná?

Krásně voní, úplně jinak než obyčejná káva.
A chutná taky jinak, ale nejsem znalec v ničem co se vyrábí v kuchyni se nevyznám.

1 Like

Zatím mě napadá jenom to, že zabít se v 90 letech na skále musí být úžasný konec, a v rodině se to ujalo… Ale asi to nebude ono, přemýšlím dál :smile: .

1 Like

Podľa jedného z pomníčkov to vyzerá tak, že na tej skale ukončili svoju životnú cestu otec aj syn, alebo možno dedo a vnuk ale v rozdielnom čase.

1 Like

Taky mě to přijde málo pravděpodobné.

1 Like

U Krausů to vypadá na dlouhověkost. Asi za to může čerstvý vzduch.

1 Like

No ten mladší to s dlouhověkostí moc nepřehnal. Asi měl strach, že ho někdo z rodiny s pomníčkem předběhne…

To je ta dnešní mládež. Už houby snese. :grin:
Jak píše @Explorer , asi to byl vnuk.

1 Like

Pred pár dňami som dopozeral film Caddo Lake (2024), tak na tomto jazere na fotkách dúfam nie sú podobné časopriestorové anomálie. :slightly_smiling_face:

To je jedno, třeba synovec… Toho moc neřeším, ale devadesátiletý lezec, a asi bez jištění, když sletěl? To existuje?

Možná jenom slaňoval, ale nějak se nahoru musel dostat.
V každém případě to musel být šikovný stařík. :+1:

Možno ako 89-ročný prišiel k tej skale odzadu nejakou klasickou turistickou cestičkou a následne odtiaľ spadol.

1 Like

Tam jde o nějaké mysteriózní jevy? Netuším, snad ne, to by s nimi vojáci zatočili :smile: . Jedná se o Padrťské rybníky v bývalém vojenském prostoru v Brdech, tak by tam mělo být bezpečno :slight_smile: .

3 Likes

Kdyby byl šikovný, tak tam nemá pomník…

1 Like

Třeba si jenom sedl pod skálu a spokojeně usnul s hlavou plnou vzpomínek.