Možná i bylo, ale dnešní stezky jsou vybrány tak aby si je mohly projít i rodiny s kočárkem.
A já jsem pro. Protože i z centrálního bodu “Kláštorisko” ve Slovenském Ráji byl krátký okruh který se dal projít i s kočárkem.
Slovenský Ráj vřele doporučuji. Je úžasný, dokonalá srdcovka.
Už aby se jelo, mám dojem, že formulová témata jsou fakt už “tahaná z paty”
. Tak aspoň pár obrázků z dnešního výletu.
Tam jsem jednou sledoval kluky z URNA jak slaňovali z vrtulníku do člunu.
Dlouho se nemohli trefit.
Takže pořád nahoru, dolu, nahoru dolu…

To netuším, leží tam někde už šestým rokem.
Snad ji někdo alespoň vypil.
Jak jsem psal nedávno o té skalce u nás s pomníčky.
Tak jsem se u nich poprvé zastavil, a jeden mě zaujal…
Má někdo nějakou vysvětlující teorii?
Za šest roků bude ta káva vypadat poněkud pistáciově.
Nikdy jsem ji nepil. Je opravdu tak vyjímečná?
Krásně voní, úplně jinak než obyčejná káva.
A chutná taky jinak, ale nejsem znalec v ničem co se vyrábí v kuchyni se nevyznám.
Zatím mě napadá jenom to, že zabít se v 90 letech na skále musí být úžasný konec, a v rodině se to ujalo… Ale asi to nebude ono, přemýšlím dál
.
Podľa jedného z pomníčkov to vyzerá tak, že na tej skale ukončili svoju životnú cestu otec aj syn, alebo možno dedo a vnuk ale v rozdielnom čase.
Taky mě to přijde málo pravděpodobné.
U Krausů to vypadá na dlouhověkost. Asi za to může čerstvý vzduch.
No ten mladší to s dlouhověkostí moc nepřehnal. Asi měl strach, že ho někdo z rodiny s pomníčkem předběhne…
Pred pár dňami som dopozeral film Caddo Lake (2024), tak na tomto jazere na fotkách dúfam nie sú podobné časopriestorové anomálie. 
To je jedno, třeba synovec… Toho moc neřeším, ale devadesátiletý lezec, a asi bez jištění, když sletěl? To existuje?
Možná jenom slaňoval, ale nějak se nahoru musel dostat.
V každém případě to musel být šikovný stařík. 
Možno ako 89-ročný prišiel k tej skale odzadu nejakou klasickou turistickou cestičkou a následne odtiaľ spadol.
Tam jde o nějaké mysteriózní jevy? Netuším, snad ne, to by s nimi vojáci zatočili
. Jedná se o Padrťské rybníky v bývalém vojenském prostoru v Brdech, tak by tam mělo být bezpečno
.
Kdyby byl šikovný, tak tam nemá pomník…
Třeba si jenom sedl pod skálu a spokojeně usnul s hlavou plnou vzpomínek.