Tipy na tripy a dovolené

U nás to pobuchuje už pár dní. :neutral_face:

Aspoň někde je ještě svět v pořádku… Silvestrovské veselí už jde dost mimo nás, ale že se trochu potěšíme pohledem na ohňostroj na cizí účet, to mi přijde docela fajn - vždyť je to jednou do roka! Nicméně nějaké vzdálené detonace už jsou taky slyšet.

No koukáš tak přísně… Možná jsi už tehdy nebyl s okolím bůhvíjak spokojený :smile: .

1 Like

Asi jsem hodně staromódní, ale dal bych přednost půlnoční kanonádě na profesionální úrovni. Ale jsem hodně ovlivněný kamarádem, který si vystřelil oko, takže nejsem ten správný člověk do téhle ankety. V každém případě se jedná o hezkou záležitost.

To jsi naopak dost moderní, dřív to bývala daleko větší divočina s podomácky vyrobeným kdovíčím. Samozřejmě k neštěstí může dojít vždycky, ale teď je to co se prodává aspoň trochu kontrolované (doufám). A to nepočítám vyprávění mého tchána o tom, co jako kluci prováděli po válce, když se po lesích válela spousta munice, kterou si bez zábran odnášeli domů…

Za komančů se sice taky dělaly bouchací kuličky, ale světe div se bylo v oběhu mnohem více skutečné vojenské munice. Cvičné granáty a vojenské dělobuchy. Světlice taky byly poctivé. Dnešní kapsle a prskavky se s nimi vůbec nedají srovnat.
Rozdíl byl v tom, že se pravá munice těžce sháněla a nebyl ji dostatek, proto si ji každý šetřil až na půlnoc.

Upřímně si nepamatuju, že by se prodávalo cokoli určené k silvestrovskému veselí. Většinou si lidi pomáhali všelijak, z oken se házely zapálené prskavky (úžasné, když spadly na auto :smile: ), chlapi načerno dovezli něco z vojny, no a pak někde taky lidová tvořivost :smile: . Dnešek mi připadá daleko bezpečnější, ale myslím, že je o mně už známo, že nejsem žádný nostalgik.

1 Like

Kromě prskavek se neprodávalo nic. Veškerá munice se ukradla někde v armádě, PSVB a u policajtů. Zbytek už jen umělecká tvořivost.

1 Like

Vážení, pokud je ještě někdo na příjmu - užívejte Silvestra každý podle svého a do r. 2025 jen to nejlepší!

3 Likes

Přeji všem hodně zdraví do nového roku a plno úspěchů! :slightly_smiling_face:

5 Likes

Tu v Trenčíne už to priebežne v predstihu búcha. :slightly_smiling_face:
Tiež prajem všetkým na fóre do nového roku 2025 veľa lásky, zdravia, šťastia a úspechov. :champagne: :fireworks:

3 Likes

Poslední klekání letošního roku se kvapem blíží, proto i já Všem přeji aby se s letošním rokem rozloučili s krásnými vzpomínkami a těšili se na další skvělé zážitky.
Ať je rok 2 025 alespoň tak dobrý jaký byl ten letošní a hodně zdraví bez kterého nejsme nic. :champagne: :clinking_glasses: :sparkling_heart:

3 Likes

Netušíte někdo kde se nám loudá @PUFF ?

Prehnal to s novoročnými oslavami. :slightly_smiling_face:

To možná taky, ale tady má bulku už čtvrtý den.

Cez sviatky sa prejedol, tak oddychuje.

Po sviatkoch

1 Like

Nakoukl do diskuze, viděl pár příspěvků a řekl si, že tu radši nebude do testů

Tomu nevěřím. Jednou @PUFF napsal, že tuhle stránku téměř vůbec nevypíná.

Najal jsem si lovce a už má třetí trofej :roll_eyes:.

1 Like

Počkej, já jsem myslela, žes tam měl osamělého poustevníka a ne chovnou stanici :smile: .