Tipy na tripy a dovolené

Nízké Tatry jsou mi mnohem bližší, tam jsem jezdil moc rád. A protože nemám rád davy a uznávám čistou krásu, tak jsem před Vysokými Tatrami dával přednost Roháčům. :sunrise_over_mountains:

1 Like

Ja tiez nizke tatry radšej navštevujem… Hlavme v zime skialp hore na chopok kazdy týždeň a potom polyžovať :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Já byl na lyžích pouze ve Vrátné dolině.
Na hory jsem jezdil kolem 15.5 a 15.10. kdy se hory otevíraly a na zimu zavíraly. Většinou vycházelo právě takové počasí jako dnes, ale hlavně byly hory liduprázdné a potkávali jsme pouze pár nadšenců.
Přespávali jsme různě. Někdy na chatě SNP pod Ďumbierom, chatě Srdiečko, nebo třeba na salaších, které byly ještě opuštěné bez bačů, ale mívali jsme celty i pro přebikování v přírodě, kdyby se počasí náhle změnilo.
Bývaly to hodně krásné chvíle.

1 Like

To ti verim niektore veci z toho obdobia by som chcel zažiť… Napríklad nízke tatry bez 1500 hotelov a chát, pamatam si to strasne matne ako male dieta ked tam boli dva hotely a teraz to vyzerá otrasne, vsade samý hotel a pomedzi hoteky a chaty idu zjazdovky :face_vomiting: hruza

1 Like

Vím, že tam byl Hotel FIS a více si nevzpomínám.
Hodně se používaly horské chaty pro turisty jen na přespání. Raději jsme spali ve vlastních spacácích, než ve vlhkých ložních peřinách. Sprchy bývaly většinou společné. Dnes poněkud nepředstavitelné.

Ani nechci vediet co tam teraz je. Ked pojdem prvý krat na skialp ak nezabudnem tak ti to natočím/nafotim

Máš pestrý život. :+1: :slightly_smiling_face:
Ako tak rýchlo stíhaš meniť destinácie?

Mám letadlo. Tady fotka z 2022 tuším.

3 Likes

Raději foť přírodu, baráky nejsou zajímavé. :wink:

1 Like

Paráda, to je iná frajerina. :sunglasses: Každý by chcel mať kamaráta, ako si Ty.
Závidím HellHogrovi, že má takého kámoša. :slightly_smiling_face:

1 Like

Ja len aby si si to vedel porovnať :wink:

1 Like

Zastavali celú Jasnú. Nemali to povoliť v takej miere.

Tomu ver. mne sa to nepáči. Chodis so jasnej casto? :wink:

Mám kamaráta v Liptovskom Mikuláši. V Jasnej som bol na víkendovom pobyte naposledy v júni 2023. Boli sme ubytovaní v hoteli Ostredok tuším.

1 Like

A mozem sa spýtať kto je tvoj kamos? Mozno aj moj hahaha. Alebo ak tak sukromna správa ak nie pohoda…

Takze radsej v lete?

Je možné, že ho poznáš, ale nechcem tu dávať mená a tak. :slightly_smiling_face:
V lete skôr turistika a samozrejme v zime sa dá isť do Jasnej zalyžovať, ale posledné roky sme s kamošmi išli buď na Kubínsku hoľu, do Vrátnej alebo na Raču.

1 Like

Super. Len tie ceny to je tiez bombič co? 65eur -75€ denný skipass :joy:

1 Like

Presne. Jasná vychádza už dosť draho, takže zvykneme ísť radšej inde.

1 Like

Tu sú 2 fotky prírody v Jasnej z minulého roka, keď som tam bol - Vrbické pleso a Tri vody:

A toto je výstavba hotelov v Jasnej (jún 2023):

@don.pindulanda

4 Likes

Továrna na turisty, ale příroda nádherná.

2 Likes