No prosím, hned mi připadá ještě hezčí než předtím .
Z fotky to vyzerá, že máš pekný moderný a decentný interiér domu.
Větší část toho domku je z roku cca 1850.
Ať se podíváme od motorů trochu do světa, Rakušané k nám chtějí deportovat losa Emila!
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/los-emil-rakousko-uspani-hranice-cesko.A250918_100129_zahranicni_bro
(Trochu z toho mám srandu, ale doufám, že jejich veterináři vědí co dělají. Je to docela velký risk).
Zajímavé že Emila chtějí vystrnadit, zatímco jinou zvěř a dokonce i parazity vítají. Nejspíše na Emila žádné dotace od EU nedostanou, tak je nežádoucí.
Ach jo, to měl být odlehčený příspěvek, ne výzva k agitce…
Bylo by mi ho líto, i když ho nesleduju. Jak zvíře dostane jméno, už není jako ostatní . Uspání je u některých zvířat velký risk, tak snad to zvládnou - nebo ho mají nechat jít a riskovat normálním způsobem.
Já volby nesleduji, tak se omlouvám, pokud opakuji slova nějakého politika.
Mi je kluka taky líto, že Emil vydal do krajů, kde je tak těžké najít družku. Možná stojí za zamyšlení jestli losi v naších končinách bývalí běžní a sami jsme je vyhubili, jako dříve medvědy a vlky.
Taky přemýšlím jak jinak by se ku nám los dostal, když přes Balt sám určitě nepřeplaval. Z Tajgy ale určitě dojít mohl.
Když budu přemýšlet dál, tak pod Alpami by měl los určitě lepší přírodní podmínky, než na jihu Moravy kterou prý Emil prošel. Já osobně jsem za Emila a jeho příbuzných na Šumavě docela rád a moc mu přeji nějakou sličnou losici ať může dál předávat geny svého rodu a je mi jedno jestli mu seznamka dohodí losici u nás, nebo jestli losice vycestuje na námluvy do Rakous. Hlavně ať se k sobě dostanou v plném zdraví jak sama píšeš.
Musela jsem se narychlo dovzdělat, snad je původně Polák, což je dost dobře možné. V Bialowiežském pralese žijí. K nám to snad bral přes Slovensko. Možná by víc věděl @Triper , ten na něj nedávno upozornil.
Jestli jsou u nás příznivé podmínky netuším, moc nevím, co potřebuje k životu takový los . Asi to nebude vedro
.
Já koukl na Wiki a je tam o Losinách a Losenicích napsáno docela dost.
No prosím, tak ještě za Kolumba byl u nás doma a tenhle Emil se dokonce potuloval tam u vás. Taky jsi mu mohl pomoct, když už se staráš o kočičky . Asi mu zkusím věnovat větší pozornost, teď už mě zajímá, jak to s ním dopadne.
Jestli jsou rakouští veterináři stejně úspěšní jako ti naši, tak o Emila nemám žádné obavy.
Ano Darkovičky jsou za rohem zaznamenal jsem, že tady máme neobvyklého loupežníka jablek. Že se jedná o Emila jsem vůbec netušil.
Škoda, že Emil není u nás přihlášený. Mohl tady dodávat velmi zajímavé reportáže ze své pouti.
To je jaká liga?
To je jina liga.
Druhá, třetí, nebo čtvrtá, že jsem kromě pirátů z Karibiku ještě nikdy nic nečetl.
Fakt divna liga, neznam
Asi to budou nějaké skupinky, které mají v plánu vytvořit dvacetikoalice, nebo se přilepit na někoho silnějšího.
Po tom co stvořila ODS se jim nedivím, že doufají v lepší zítřky. Samozřejmě své, tady se žádný hlas lidu očekávat nedá.
https://www.instagram.com/hedgehog_chef?igsh=dHI1ODgzdDRwYXJ6
@Hedgehog som nevedel že máš aj IG s 15k sledovateľmi.
Úplně nevím co na to odpovědět, tak ti pošlu tohle.