Tipy na tripy a dovolené

@Triper Hezké od vás, že mě používáte jako přírodní ukazatel směru…

Je to pocta, kterou každý nedosáhne. Jednou třeba bude okolí Tvé chajdy stejně slavné jako třeba Hornův Mys.

1 Like

Dnes jsem byl na divokém západě, kde ani koně nepouštěli.

Ale bylo tam moc krásně.

2 Likes

Pěkné. A kdes nechal koně, uvázal jsi ho u té značky :smile: ?

1 Like

Koně jsem uvázal na parkovišti u Hlučínské štěrkovny. Ani jsem nemusel dělat dračí smyčku, stačilo vytáhnout klíček. :slightly_smiling_face:
Dost mě překvapilo jak málo lidí tam bylo.

1 Like

Vidím, že na jednom obrázku máš kachní kolonii, tak přidám jednu vzpomínku na Rujánu:

Tuhle kachní rodinku jsme pozorovali na pláži snad 15 minut, nemohli jsme se od nich odtrhnout. Maminka učila děti na vodu - vždycky do ní kousek vlezla a čekala. Ty čtyři vlevo (asi opatrné holčičky) popošly, namočily si nožičky a vycouvaly. Takhle se to párkrát opakovalo. Zatím kačátko vpravo (asi kluk :smile: ) nedávalo pozor a trochu odvážněji se máchalo. Když si mamča řekla, že to asi líp nepůjde a odcházela s opatrnou čtyřkou pryč, osamocený odvážlivec pochopil, o co by přišel, a začal se vracet do vody. Vždycky se rozběhl co nejdál, pohoupal se, přišla vlnka, hodila ho zpátky, tak tam zase skočil a tak pořád, na zbytek grupy se úplně vykašlal. Až se mamina naštvala, podívala se přísně zpátky a asi na něj zavolala, že bude bez večerníčku, tak se rychle ve vodě otočil a mazal na nima :smile: . Jako milovník přírody a zvířat by sis přišel na své :slight_smile: .

2 Likes

Krásný příběh. Jen je docela velká pravděpodobnost, že to máš naopak. Co znám nejen z jachtaření, tak se mi holky zdají otužilejší. Možná je to tím, že nemají kulky, nebo se chtějí pochlubit zkásněnými přednostmi, ale opravdu jsou ve vodě při nepříznivém počasí častěji než chlapi. :+1:

1 Like

Nostalgicky procházím archív, poznal by někdo?

Kdyžtak něco přidám…

2 Likes

Určitě je tam krásnější příroda než na Mácháči. Tam se mi moc nelíbilo a litoval jsem, že jsem se z Vranova přesunul právě na Mácháč a né na tuhle krásnou přehradu na Vltavě.

1 Like

Video o cestování spojené s automobily od Pepy Vrtala.

Kdyby sis ten výlet chtěl udělat, tak se nejdřív domluvíme, abychom tam nebyli my. Protože takhle to vypadalo za chvíli nahoře “v korunách stromů”

a takhle dole, kam jsme rychle seběhli

Překvapuje to ještě někoho :smile: ?

3 Likes

Nádhera. :muscle: Nechceš jet se mnou na loď? :sailboat: Nemám rád když nefouká a musím poslouchat rachot motoru. :grin:

No nevím, přivolaná bouře by mohla přesáhnout možnosti lodi :smile: .
Vidím, že hádat už nikdo nebude, tak pro pořádek prozradím, že je to Lipno, což jsi správně určil už včera.

Dnes máme předpovědi docela přesné, ale jak jsem už jednou psal, tak v Jugošce dokáže počasí hezky překvapit. Sice je pravdou, že jsme kotvili na nevhodném místě, ale hlášené bylo jugo, které se obrátilo o 180° a přišel nějaký neverin, který nás pořádně omlátil o betonové molo i když jsme byli kvalitně uvázaní hezky do kříže. Domorodci si byli jistí, že si nás Neptun vezme do své kuchyně, ale s kvalitní práci českých ručiček nepočítal.

Lipno musí být krásné. Odhaduji, že bude trochu podobné Orlické přehradě.

1 Like

Nevím, jak je to s lodičkami jako máte vy, ale velké lodě před stormem opouštějí přístav, protože žádné natolik kvalitní uvázání pro ně neexistuje a je lepší se houpat na rejdě než rozmlátit loď o molo (nebo poškodit molo, nevím, co by povolilo dřív :smile: ). Tak to aspoň bylo když jezdil táta, možná se něco změnilo, ale pochybuju…

2 Likes

Táta měl svatou pravdu. Pro každou loď je nejnebezpečnější pevnina.
U jachet je to trochu jiné. Motoráci musí do přístavu, protože nemají kýly jako plachetnice a když příjdou vlny, tak je lehce převrátí. Však taky tehdy tu bouřku bylo v Rijece potopených šest nebo devět jachet. Všechno motoráci a to byli uvázaní.
Plachetnice mají těžké kýly, které jsou vylité olovem a betonem. Odhaduji, že kýl váží zhruba 20% celé jachty,

2 Likes

Zase jeden den jako vymalovaný…

2 Likes

Dneska to na velké výhledy nebylo no…silný opar.

Krásná vrchovina. :+1:
Já dnes páprdil na štěrkovně. :national_park:

1 Like

Hezké a přiměřené počasí. To je Hlučínské jezero?