No a dal na Tebe a nudí se doma, nebo si myslel svoje a jede za ošklivejma holkama ?
Je na brigádě a příští týden jede se sestřenicemi na chalupu.
Ale nemyslím, že jsem měl nějaký vliv v jeho rozhodovacím procesu .
Když budu výjimečně úplně vážná - já si myslím, že nějaký ten vliv na ty potomky přece jenom máme. Když ne okamžitý, tak dlouhodobý určitě. Ale možná by to nahlas nepřipustili .
Snad máš pravdu
No to si piš, my čarodějnice víme všecko a máme vždycky pravdu .
Snad nebudu proklet když kliknu na srdíčko.
No podívej, tak už koncertuje nahoře… Určitě tam dá dohromady super kapelu! 76 let sice není na dnešní dobu nic moc, ale na to co měl za sebou můžeme říct, že neprodal kůži úplně lacino .
Minulej týden jsem četl, že měl koncert a připravoval nějakou desku.
Ale nevypadal moc ready.
Měl parkinsona a taky mu doktoři narušili páteř, když ho špatně operovali. Většinu života jel na drogách, alkoholu a lécích na bolesti, byl zázrak, že odehrál ten koncert
Přesně to samé jsem si taky říkal.
Kdo ví, třeba tam nahoře právě skládá kapelu s Radimem Hladíkem. Přeji dobrou akustiku a samozřejmě děkuji za úžasné hudební zážitky.
Říkalo se, že ten koncert byl na rozloučenou.
Pro mě je těžko pochopitelný takhle devastující způsob života.
76 let je asi dvakrát více, než by průměrný lidský organismus měl při jeho životním stylu zvládnout.
Takže mohl vlastně oslavovat dlouhý život i když si z něj asi většinu nepamatoval.
To je pravda, měl při tom všem pevný kořínek. Způsob života závisí asi mj. tom, že se od mládí pohyboval v prostředí plném alkoholu a drog, které přitom nebylo v zásadním konfliktu s jeho životními cíli, byť se nám to může zdát absurdní. Aspoň po něm zůstala muzika . Horší je, že plno lidí se vlastní činností (i nečinností
) různými způsoby devastuje taky hodně účinně, a nezbyde po nich nic pozitivního, co by s jejich životním stylem souviselo. Ale to bychom se po ránu dostali do moc vážné filozofické debaty.
Snad pro jistotu doplním, že tenhle způsob života neobhajuju a osobně taky nechápu, aby si to někdo špatně nevyložil.
Vtipné je, jak jsou některé věci relativní.
Mám dobrého kamaráda anesteziologa, lezeme spolu po kopcích, takže trávime spolu hodně času.
Rád poslouchám jeho vyprávění o Dopaminech, Endorfinech, Adrenalinech a pod. kde a proč vznikají a jejich účinky podobné Morfinu, Kokainu, Efedrinu…
Je to v podstatě taková náhražka téhož, se stejnými účinky, jen bez zážitků, rozvoje a poselství… Takže výhradně pro srabi a lenochy.
Aby bylo mezi námi úplně jasno, nikdy jsem nevyzkoušela žádnou drogu (kromě alkoholu ), nevykouřila jsem jedinou cigaretu. Radši si ani nepředstavuju to peklo, mít někoho opravdu závislého ve svojí blízkosti.
K umělecké sféře - dobrovolně nechodím na výstavy obrazů, i když některé mě zaujmou ani nevím čím a proč, ohledně hudby jsem čistý konzument, platí v podstatě to samé jako u obrazů. Vůbec bych si ale netroufla odhadnout, kolik z různých uznávaných uměleckých děl vzniklo pod vlivem drog. Provázejí lidstvo dlouhodobě a obecná povědomost o jejich škodlivosti se taky v čase vyvíjela, např. kokain se v časech první republiky užíval celkem běžně a určitě nejen u nás. A tak dále, třeba Beatles v určitém období hojně užívali marihuanu a LSD (a nejen oni!), a nedá se říct, že by jejich tvorba z té doby nic neznamenala. Kdo si dnes vzpomene, že sir Paul McCartney užíval kokain i LSD a za marihuanu ho zatkli v Japonsku ještě v r. 1980, to už mu bylo skoro 40! A jaký je to dnes vzorňák, o jehož přínosu v hudbě nikdo nepochybuje - proto taky ten titul dostal.
To jsem se zase zakecala, tak to radši zkusím shrnout, než se do toho moc zamotám
- s tím, co dnes víme, samozřejmě pryč od toho, není vůbec o čem a 99,99 % fetujících a těžce chlastajících jsou trosky, které ničí sebe i okolí (tu setinu tam nechávám, aby někdo neřekl, že nějakého potenciálního významného umělce předem vylučuji…);
- při posuzování minulosti, vč. Ozzyho Osbourna, u kterého jsme začali, bych byla opatrnější. Vyrůstali v jiné době s jinou informovaností a nedá se říct, že by ve svém oboru nepřinesli žádný rozvoj nebo poselství. Chci věřit tomu, že dnes je to přece jenom trochu jiné;
Na závěr radši ještě jednou a co nejsilnějším hlasem - PRYČ OD TOHO!
Jsi asi taky dobrý mimoň .
Mám to podobně, dokonce když o tom mluvím na našich “chlapských terapiích”, tak mě hromadně už roky obviňují, že kecám…
Přidám k tomu ještě, že jsem nikdy neplatil za sex a mám dva roky auto, v kterém jsem ještě nikdy nezapnul rádio…
Teď nevím, na co přesně narážíš, tak to budu brát jako kompliment . A vůbec, vycházejme z toho, že naše okolí je příliš jednoduché pro pochopení hloubky našich myšlenek
. S tím se do odpoledne z dalších cenných debat a úvah odhlásím, takhle by to nešlo - za chvíli by mě asi doma i v práci vyměnili
Osbourne byl jen rozezranej, rozmazlenej stroj na penize v rukou manzelky, smutny, mel jsem tu cest sledovat The Osbournes, strasny…
Když se podívám na svůj ranní švédský stůl Dr. Maxe, tak si říkám jestli nejsem větší feťák než hvězdy sedmdesátek-osmdesátek kdy se vytvářela ta nejkrásnější rocková hudba.
A když se podívám na své souputníky, tak na tom s patačkami nejsou o moc líp i když jsou oficiálně zcela zdraví.
Doba je taková, že už i děti trénují na stravu starců a babiček a místo ovoce do sebe cpou vitamíny v briketách.