Ano. Vobes si to nerozpisal a neodovodnil, v com je rok 2017 a 2018 zrovnatelny so sucasnou situaciou. Teda aby som bol presny, bol tam dalsi text - ze si to ja mam ist dostudovat.
mne je jasne, ze to je cista politika ako utlct konkurenciu skrz FIA.
No, však píšeš ať vydají TD, kde mimojiné mohou změnit znění pravidel
Zrovna od Tebe to sedí nejvíce. Kam Alonso, tam Tvůj plášť. 
A pokaždé je nejhorší ten tým ze kterého zrovna Alonso odešel, případně ze kterého ho vyhodili.
hm
hm
proč máš potřebu tak tupě lhát?
Ano, protože jsem fanoušek jezdce a ne týmu.
V com som klamal prosim ta? Ved tymto si prave dolozil to, co som napisal.
Mozno sa vo vyvoji zamerali na zlepsenie vykonnosti v zakrutach a v dosledku toho trochu ubrali z vykonnosti motora. Alebo mas pocit, ze natolko rozumies vyvoju monopostu F1, ze vies s istotou urcit, preco stratili nejaku cast motorovej vykonnosti? Lebo ja si napriklad pamatam, ze po sezone 2019 Ferrari identifikovalo ako pricinu prehry to, ze ich vykonnost az prilis stala len na sile motora a do testov prisli s tym, ze sa chceli zlepsit v zakrutach. Preto mi pride absolutne mozne, ze Ferrari sa vo vyvoji tak velmi zamerali na zlepsenie svojich slabych stranok, ze obetovali tie silne. To je normalna chyba vo vyvoji, ktora sa stava.
Nechap ma zle, netvrdim, ze to tak nevyhnutne muselo byt a je aj moznost, ze sa zhorsili v dosledku dohody s FIA, na zaklade ktorej museli upravit motor. Ale ked sa to prezentuje ako fakt, tak to jednoducho neakceptujem. Je to nanajvys kvalifikovana spekulacia. Faktom je, ze za pouzivanie nelegalneho motoru sa zvycajne udeluje sportovy trest, ktory Ferrari nedostalo a ziadny oficialny dokument, z ktoreho by vyplynula povinnost Ferrari motor na sezonu 2020 upravit, FIA nezverejnila.
mne sa zda, ze to co je priamo v pravidlach nemozu menit len tak willy-nilly cez TD. Otazka je aj, ze preco by mali.
hm
tak jestli očekáváš, že tě budu vodit za ručičku, protože nejsi schopný si dolehdat informace, tak ano, podle tvých dětských představ tam žádný text pro tebe užitečný není
však takhle změnili pravidla v 19, 22 a 23
vtedy sa menili pravidla mesiac pred otvorenim sezony?
ne, proto tu nechodím hlásat, že Ferrari nebylo realně jakkoliv potrestáno za jejich motor.
Ne vtedy se měnili pravidla uprostřed sezony
pravidla sa mozu menit aj uprostred, ale musia suhlasit vsetci. Este je tam tusim moznost to zmenit skrz bezpecnost co nie je tento pripad.
lebo tie pravidla su napisane proste zle, ale oni boli uz dlhodobo zle napisane
a je mozny vyklad viacerymi sposobmi a vpodstate kazda ta interpretacia ma svoju logiku a ak by prislo k sudu(toho vo fia) tak zalezi ciste na subjektivnom hodnoteni tych sudcov/arbitrov ku ktoremu vykladu sa pridaju
je to mozne rozhodnut aj tak, aj opacne
ale spravnejsi(aj ked nie nutne z pravneho hladiska) je ten ze mercedes pravidla neporusuje, lebo niekolko desatroci sa postupovalo podla tejto interpretacie a nikomu to nevadilo
samozrejme lepsie by bolo keby tie pravidla boli presnejsie ale tak nieje to prvy krat co su tie pravidla napisane zle
navyse ako chces dokazat, ze mercedes porusuje tie pravidla ked to za prevadzky nejde odmerat?
a ako uz bolo aj v clanku s binnotom, tak tych 16:1 s vysokou pravdepodobnostou za prevadzky prekracuju vsetci, len podla binnota oni nie umyselne, ale je to vraj prirodzena vlastnost materialov 
sice pri mercedese je to tak isto prirodzena vlastnost materialov co sposobi prekrocenie 16:1, ale to je uz podla neho ine, lebo oni to prekracuju len trochu(viac si dovolit nemozu kvoli spolahlivosti) a mercedes to prekracuje vyrazne, lebo si to moze dovolit a neutrpi spolahlivost jeho motora
Teď se tu o tom bavíme - ne, TD může změnit znění pravidel a je bez hlasování a je i během sezony.
asi to nechapes - TD sa moze vydat nova, ktora zneplatni starsiu TD. pravidla sa mozu menit len ak suhlasia vsetci, alebo ak sa zmenou riesi bezpecnost. TD nemoze kontradikovat pravidla.
Ne, ty to nechápeš, TD neupravuje jen předchozí TD, ale i znění pravidel. Viz případ 23. Neskutečný, jak tu lžeš veřejně a ještě si myslíš,. že máš pravdu
Ocakavam, ze ked prides s nejakym tvrdenim, tak ho aj odovodnis a argumentativne spracujes. Ja ti napriklad hovorim, ze tvoje porovnanie s Ferrari vobec nesedi.