Tím podľa mňa nevie, prečo sme boli takí rýchli, skonštatoval Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes si z Las Vegas odnáša veľmi nečakané double. Nečakané však bolo len pri pohľade na celkovú situáciu pred víkendom, v jeho priebehu dokazoval monopost W15 svoju možno až dominanciu. Ako sa to však chlapcom z Brackley podarilo? Nuž, to podľa Lewisa Hamiltona nevedia ani oni.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/180517/tim-podla-mna-nevie-preco-sme-boli-taki-rychli-skonstatoval-hamilton

Lewis išiel veľmi pekne. V zátačkach mal rýchlosť a s DRS mal veľkú prevahu oproti ostatným. Aj George veľmi pekne. Mercedes to dneska ukázal vo veľkom štýle. Aj v Silverstone a Spa vyhrali a to sú odlišné okruhy.

2 Likes

Má to společný vzorec.
Jsou to tratě, které jsou rychlé a mají flow. Je tam minimum rotací zatáček, a jsou tam dlouhé rovinky.
Plus hlavně velmi chladné počasí.

Katar by jim měl traťově také sedět, ale bude tam teplo, takže těžko říct.
Kdyby bylo v Kataru 10 stupňů, tak bych je viděl jako hlavní favority. Stejně jako jsem je viděl před Vegas.

2 Likes

Kiksina musi byt frustrovana ako Hamilton nakladal Ruseslovi. Jednoznacne bol ovela rychlejsi ako Rusel. Ten stale nema ten majstrovsky potencial. A to ked mu nakladá veterán tak to je už čo povedať. Keby startuje Ham z 2 miesta Rusel by absolutne nezvladal tempo Lewisa.

Je vidět jak Sir nakládá Rusellovi který přišel o jisté vítězství v Belgii kvůli diskvalifikaci a o dost možná podium v Anglii kvůli poruše, nicméně je i tak Rusell před Sirem, který přišel možná tak o 9 místo v Austrálii :sweat_smile: :sweat_smile:

2 Likes

Podla mna skor z tvojho komentaru krici frustracia z toho, ze Russell tento vikend nalozil Hamiltonovi.

6 Likes

Nalozil mu. Sam to vidis. Sam si s toho zufali.

Ano nalozil mu o celych minus 7 bodu. :grin:

S tebou bych chtel obchodovat. Vzdycky by jsi ma me vydelal. Treba tak minus 10k kazdej kseft. Tak hlavne kdybys byl spokojenej. :smile:

A i to bylo videt po zavode, jak Hamilton srsel stestim a George byl uplne na dne z toho jakou dostal rychtu. :+1:

Jen doufam ze to Hamiltonovi vydrzi i pristi rok a bude takhle nakladat Charlesovi, zavod co zavod. :wink:

Budeme mu drzet palce spolecne ju? :grin:

4 Likes

Russel naložil Hamiltonovi? … veď cely víkend preukazoval Lewis lepšiu rýchlosť, čo aj v závode potvrdil pretokovym tempom … čo vsak treba uznat tento rok dostáva od mladšieho kolegu zabrať asi najviac za celé pôsobenie, k tomu však dopomahaju veľmi slabé kvalifikácie so strany Hamiltona … ak chce ešte zabojovať o titul a nezlepší sa na jedno kolo, budeme mat čo robiť pri vyrovnaných top tímoch na čele roštu v budúcej sezóne …

Čakal by som, že už si vyrástol z takýchto komentárov …

LH isiel velmi dobre, objektivny pozorovatel mu nemoze upriet ze ma urcite lepsie pretekove tempo ako GR, kvaldy su celkom pruser tam musi zamakat. Tento rok o nic nejde ale ak bude mat v rukach Ferrari tak sa musi ukazat. GR ako buduci lider Mercedesu no neviem, dokaze vyhravat preteky ale na boj o titul to nevidim.

Že se vám do toho pletu, výkon žádného jezdce se nezvýší tím, že se bude snižovat výkon druhého. Prostě Hamilton včera projel kvalifikaci, což mu dnes samozřejmě zkomplikovalo situaci. Russell neudělal o víkendu žádnou chybu a zaslouženě vyhrál. Jestli by vyhrál Lewis, pokud by se kvalifikoval líp, je těžké odhadovat, závod by se mohl vyvíjet jinak v mnoha ohledech. George je pořád ještě relativně mladý a když dostane auto na titul, může ho přivézt, proč ne. O Lewisovi je zbytečné psát, je to sedminásobný šampión, takže nepotřebuje nic dokazovat (a může si vzhledem k věku a postavení dovolit i nějaký ten otrávený ksicht :smile: ).

2 Likes

Já mám radši vysmáté ksichty.

1 Like

Vsiml jsem si ze posledni dobou pises velmi rozumne a myslim ze jsem to i napsal. To co napsal xq…atd ale nic rozumneho neni.
@Unleash_the_lion napsal, ze Hamilton nebyl drive of the day, ja s nim nesouhlasim, podle me je.

Jenze v tomhle:

neni nic smysluplneho. Russel byl cely cas tesne za Hamiltonem, mel lepsi cas ve tretim treninku a cely zavod se dloubal v nose a prohlizel si neony podel trate. Kvalifikace Russella nemela chybu, byl nejrychlejsi presne kdyz potreboval a taktiku v kvalde si naordinoval sam. V tomhle zavode nalozil absolutne kazdemu, naprosto precizni vykon.

Moje hodnoceni Hamiltona jsem uz psal, nebudu se opakovat. Narozdil od spousty jinych nejsem ani zdaleka presvedcen, ze ho Charles zajezdi.

A na zaver si dokazu uplne klidne predstavit, minimalne na zaklade hodnoceni samotneho Hamiltona, ze kdyby si on precetl co ted a v tomhle vlaknu pisu ja a co pisete vy, tak na kafe by spis pozval me nez vas. Protoze z reci tela, z jeho vlastnich slov on si rozhodne nemysli, ze Russellovi nalozil.

Jo, urcite ted v baru povida Bonovi. “To jsem tomu Georgovi nalozil, co Bono?”

A tohle uz je uplne smesne:

Jo tohle by Hamilton urcite ocenil.

Takhle to vypada kdyz Hamilton Russellovi nalozi. :+1:

Ano, za tohle by te na kafe urcite pozval. Tohle je bez chyby.

Takze za me. Kdyby takhle jako Hamilton, nakladal Max treba klidne i Russellovi, tak ho tady kritizuju od rana do vecera. Ale tak kazdej jsme jinej

5 Likes

Russell si ako lider strazil gumy, preco by mal rizkovat opotrebovanie pneu? Len aby na papiery mal rychlejsie kola oproti Hamovi? Russell odjazdil skusene preteky a zasluzene vyhral…aj ked.si myslim a nielen ja ze keby Hamilton nebol lenivy a la Raikkonenn tak by stale porazal Russella…no je to jeho skoda

Ano, vyrazom nalozil som len reagoval na slovnik od uzivatela xqxqx, miernejsi vyraz by bol asi vhodnejsi. Co ale nic nemeni na fakte, ze Russell mal dnes preteky a samozrejme aj Hamiltona lahko pod kontrolou. Aku rychlost Hamilton mal je v kontexte vysledku a vzhladom na skutocnost, ze mu preteky nestazil ziadny vonkajsi faktor, ale len vlastne chyby v kvalifikacii, uplne nepodstatne.

4 Likes

Především souhlasím s tím, že Russell kontroloval závod. Jakkoli Hamilton v závěru předvedl, že když to autu jede, jako pilot má stále tah na branku, vyvozovat z toho, že “nakládal Russellovi”, jak stojí výše (XQ…), je přehnané. Russell dobře věděl, že nemusí a nemá blbnout, že Hamilton si stíhací jízdou opotřebuje pneumatiky atd. Ostatně když jeho náskok klesl na cca 5 sekund, ohlídal si to. Dneska odjel v dobrém slova smyslu profesorskou jízdu a výhra je proto v správných rukách.

4 Likes

Potom si sa zobudil do reality a zistil, že George porazil Lewisa. A nič z toho čo si napísal nie je pravda, len tvoje fantázie.

2 Likes

Ano, argumentacia o Hamiltonovej rychlosti stoji na vratkych nohach vzhladom na to, ze Russell na to s vynimkou uvodu naozaj nemusel tlacit a mohol si strazit pneumatiky. Ale to nie je ani tak to, co ma primarne vyrusuje. Mne hlavne vadi tato snaha zhodit Russellov vykon a preinterpretovat dnesne preteky tak, ze Hamilton ich v skutocnosti vyhral. No nevyhral. A, akokolvek jeho dnesna stihacia jazda bola pekna, ked hodnotis jeho vikend ako celok a ako meritko si zoberies vysledok, ktory auto Mercedesu dnes vykonostne mohlo dosiahnut, tak Hamiltonov vykon nie je dobry. Auto Mercedesu dnes malo na to, od startu sa odtrhnut na cele a dominantne kontrolvat preteky. Tak, ako to dokazal Russell. Hamilton na vitazstvo nesiahol a ani nebol schopny o neho zabojovat, lebo vlastnou chybou vcera zbabral kvalifikaciu, takze sa musel predierat polom.

Aj keby zrovna mal mat lepsiu rychlost od Russella (co je, ako si napisal, prehnane tvrdenie), preco by to malo niekoho zaujimat? Moze si Hamilton, alebo uzivatelia xqxqxq, Puff, ci 44plus vytlacit graf dnesnych casov na kolo a vyvesit si ho do obyvacky, ak je to pre nich tak podstatne, ale nemyslim si, ze na zaklade toho pride FIA a dodatocne udeli Hamiltonovi vitazstvo.

4 Likes

Všetcia či tu máte napísané v komentoch že LH išiel velmy dobre,tak si dajte kvapky,ale na hlavu,on nešiel dobre to auto išlo dobre,ak by vážne on len on bol dobrý tak by skončil prvý,LENŽE aj Russel išiel velmy dobre,takže čistá matika to AUTO bolo dobre,a nie on zas tu všetcia píšete neobjektívne,konečne sa ovečky spolu s Eisele preberte,on je slabý ako čaj