Streda pred domácimi pretekmi Charlesa Leclerca v Monaku priniesla zaujímavé novinky. Scuderia Ferrari oznámila predĺženie zmluvy so svojou dlhoročnou oporou, ktorá bude podľa vyhlásenia stajne “aj v nasledujúcich sezónach naďalej obliekať farby tímu”.
uplne nadseny asi nie, ale na druhej strane ani moc nemal kam ist. V Mercedese je to zastuplovane, nemaju dovod menit pilotov, v McLarene detto, jedine tak RBR. Ale ti tiez aktualne nie su na spici a je otazne, ci by si tam Leclerc polepsil. Vo Ferrari je aspon stastny.
Je mi ho tam niekedy luto, lebo podla mna je skvely pilot ktory nikdy nedostal auto na titul, ale takych uz bolo…
Charles musí mať obrovskú vnútornú silu, aby si sám dobrovoľne predĺžil toto martirium v tom talianskom chaose. S tým sa ani moje takmer 30 ročné fandenie nemôže rovnať
Súhlasím s tým, že skôr konformný krok s veľkou dávkou dúfania, že snáď raz ten titul bude.
Ale faktograficky som trochu zmätený - neuvádzali náhodou, že už tak mal zmluvu tuším do 2029? To teraz predĺžil do 2031 či 2035 alebo ako?
Referencia čo myslím zo začiatku roka 2024 keď predlžoval minule:
Nehovoriac o tom, že kontrakty v F1 sú už aj tak sa mi zdá len niečo v štýle “ak sa nestane nič iné, tak platí toto”. Pochybujem, že by sa jedna aj druhá strana z toho nevedela celkom priamočiaro vyviazať už pre povedzme 2028, ak bude vôľa.
Proč ne. Pokud si racionálně vyhodnotil, že je pro něj lepší vsadit všechno na Ferrari než zkoušet štěstí v jiném týmu, je to regulérní možnost a nakonec se mu to může vyplatit. Problém je, když do takových rozhodnutí vstupují emoce, to se často nevyplácí. Který případ je Charles si netroufám posoudit . Ale co, přinejhorším bude jeden z mnoha, kterému se to okno pro úspěch nikdy doopravdy neotevřelo, což je zejména v F1 násobně častější než opak.
Pre Ferrari určite dobrá správa. Ale ja by som si ho rád pozrel aj v inom tíme ako väčšinu dobrých jazdcov. Len mám obavu aby neskončil úplne bez titulu
lepšiu možnosť nemá, jediné reálne lepsie kroky do buducna by mohol byt mercedes a mclaren, poťažmo red bull…mcl je vybookovany, mercedes tiež, RB je one man team, tam maju druheho pilota len preto, že to je v pravidlach, keby mohli, tak jazdia len s jednym autom aby usetrili na cost cape, a čakať či verstappen odide alebo neodide z RB tiez neni rozumne, lebo medzitym by sa mohlo ferrari tiez rozhodnut pre niekoho ineho keby ich natahoval
On bez toho titulu aj skonci. Ale je to jeho volba, penazi si zarobi dost. Len mi je zvlastne ze pri Ferrari kulture lietajucich dveri mu stale ponukaju zmluvu pri to chudonom pocte vitazstiev ktore ma.
Možná se dočká, nemůžeme to vyloučit. Nakonec Max získal s RB titul sedmý rok, Lando s McLarenem taky, a oba měli nepochybně možnost přestupu do předních týmů. Samozřejmě, tohle je Ferrari . On je mimo obecnou kritiku podle mě mj. proto, že je “jejich příběh” - zlatý chlapec Ferrari, který se toho titulu jednou dočká a chyba je všude okolo, jako když se posuzuje samotné Ferrari. Což je tam sice neobvyklé, ale nakonec v tomto případě spravedlivé, on za to fakt nemůže.