Ted Kravitz: Alonsov prestup môže byť aj o Mercedese | Magazín F1 - F1online.sk

Už takmer týždeň sa kolotoč Formuly 1 snaží rozlúsknuť otázku, čo Fernando Alonso sleduje prestupom do Aston Martinu. So zaujímavou teóriou prichádza stálica padoku a reportér Sky Sports Ted Kravitz, ktorý sa zamýšľa nad Španielovými slovami, jeho odchodom z Alpinu a tým, akú úlohu môže v tejto veci zohrávať Mercedes.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73527/ted-kravitz-alonsov-prestup-moze-byt-aj-o-mercedese

Alonso k Mercedesu?
Tak to bych spíše uvěřil tomu, že ho Otmar z Renaultu záměrně vypudil.

Wau, tak to by bolo absolútne šialené, keby sa Fernando v 43 rokoch dostal do top tímu :open_mouth:
Ale Lewis už vravel, že by chcel pokračovať aj po 2023, čiže je to asi nereálne. Škoda, strašne rád by som si to pozrel

Neverím, že by chcel Toto pokaziť Russellov image tým, že by ho nechal vytrepať 43 ročným veteránom

Samozřejmě že to že mu Aston nabídl víceletou smlouvu jakou si přál tak možnost přestoupit k nej týmům se taky nabízí a může to být taky jedna z věcí která hrála roli. Osobně když si ho představím třeba v RedBullu vedle Maxe tak proč ne? Výkonově by si s Alonsem v druhé sedačce polepšili a jediným problémem by mohlo být jak moc :smirk: Podle mě by s ním neztratil žádný nej tým. Vyzkoušet motory mercedes nebude na škodu.

Jinak pokud Russellovi nevyklidí Hama nejpozději do konce příštího roku tak se to začne projevovat negativně na jeho psychice, už nebude schopen být lídrem a podepíše se to na něm.

Neviem, ono ten Alpine tym, ze je to tovarny tim, budi dojem celkom slusneho projektu, no mozno to ma nejaky DOVOD, ze odtial kvalitni jazdci (Ricciardo, Alonso) a zaroven clenovia vedenia, ocdchadzaju jedna basen. Skor mam dojem, ze Alpine ma len pekny obal no vo vnutri to funguje zle a Renault cely projekt F1 vyuziva iba ako PR bez ambicie vitazit. Alonso je uz stary a asi pochopil, ze o titul nezabojuje. To asi ani v Astone, no Lawrence Stroll je minimalne ochotny dat mu dlhsiu zmluvu a taktiez liat do svojho timu riadne prachy. V suvislosti s avizovanym prichodom Audi, ktore by mohlo odkupit podiel prave v AM, ma Alonso asi lepsie sance tam, nez v Alpine. O to viac, ked mu v Alpine ani neboli ochotni dat dlhsiu, nez rocnu zmluvu. Jeho prestup do nejakej top stajnej je podla mna mimo hru. Na to uz je moc stary, navyse, pri vsetkej ucte, uz je to dlho co bojoval o titul. V strede pola medzi jazdcami ako Ocon a Gasly ide Alonso dobre, ale pochybujem, ze by dokazal realne konkurovat Verstappenovi ci Leclercovi.

Je to tak jak pises, Renault pojal svuj tym jako PR sportovni rady Alpine, nezenou se vylozene za vitezstvimi a tituly.

Ja si nemyslím kedy vážne chce už iba závodiť a občas vyhrať a dostal by to do zmluvy že je number 2, tak takému Ferrari na miesto Sainza by sa to oplatilo. Má skúsenosti, je konzistentný a dokáže pomôcť.

Myslíš tým čo ho mal problém nie že vytrepat ale aj predbehnúť aj vo Williamse ?

A keďže ho nevytrepal 7x MS to by dal aj s Alonsom.

Hoci toto je taká somarina, že je úplne zbytočne komentovat, cely tento nápad a vzhľadom na jeho vecnosť vlastne aj tento komentár, nejak obsiahlejsie.

Pochybujem, ze by si Toto pustil do timu najvcasieho zakeraka v padocku :grinning:
Zaroven pochybujem ze Lewis bude chciet odist bez 8. titulu, co vobec nieje iste, ze sa podari tak skoro, ak vobec.

Úprimne Lewis tomu da podľa mna ešte rok 2023.

Neverím že potom predĺži- ak nebude auto na titul budúci rok, tak riskovať to nebude - ak bude tak sa o neho pokúsi. Ak na to auto bude mať a ho da tak odíde, ak nie podľa mna tiež. Russell sa mu bude len približovať a bude len rýchlejší ako je dnes. A už teraz to nemá jednoduché. Určite nič nepodpíše skôr ako bude vedieť ako na tom je auto- takze v lete 2023.

A aj keď predĺži - Mercedes nebude donekonečna tlačiť Lewisa, keď by mal Georgea v pätách. Lebo to nemá zmysel.

A ak by aj Lewis odišiel - Alonso sa toho určite nedočká a Mercedes nebude hľadať chvíľkovú alternatívu. Presne preto odpískali Valteriho a preto nepodpíšu FA.

Lewis prodlouží do 2025.

Ak by hladali timovu dvojku k Leclercovi, tak maju x lepsich a hlavne mladsich moznosti, nez je Alonso. Uz iba v porovnani so Sainzom ma Alonso nulovu pridanu hodnotu.

Načo ? Aby odišiel porazený ?

Kdyby se Hamíkovi podařilo získat vysněný osmý titul, tak by to možná zabalil, když už mu ta smlouva končí.

Od koho poražený?

Lewis je furt mlady, jestli stihne osmy bude chtit mit deset.

2 Likes

To je taky možné. Ale v takovém případě by v F1 kolem sebe zazil hodně nevraživosti.

Ozaj si nemyslíš že bude stíhať kolegovi ktorý mu je takto blízko už dnes a bez skúsenosti, aj v 40 že nie ?

Bottas už nie je a to je prvý znak toho ze Mercedes sa nebál jeho komfort ohroziť.

A take ľahké to už nemá a mať nebude aj keby o titul bojoval.

To nevím, kdo bude jeho kolega.