Súperi McLarenu môžu oslavovať. FIA zmenila pravidlá na rok 2026 a zakázala chladenie pneumatík | Magazín F1 - F1online.sk

Chci aby Kimi vyhrál 6x v kuse.
To by se mi líbilo.

To není moc povzbudivé pro atmosféru Ferrari.

chladenie vodou bolo mimo uz minuly rok ked s tou teoriou rb prisiel, velmi rychlo sa vyvratila a tento rok rb behal s termokamerou okolo mclarenu a kazdu chvilu vypustal rozne teorie o tom co udajne mclaren robi s chladenim gum
zjavne chceli aby sa na to fia pozrela, lebo rb nevedel prist na to co mclaren robi a aby to zakazala este tento rok
no ale do toho sa fia pustat nechcela, predsa len ak by nieco zakazala a mclaren sa prepadol a maxo by nahodou ten titul ziskal nevrhalo by to na fia dobre svetlo
a kedze ani fia nevie presne co sposobuje tu vyhodu mclarenu v manazovani gum tak na medialny tlak zvolili upravu pravidiel tak, ze sa vdaka nim bude dat zakazovat kde co.

Ferrari, resp Vigna a Elkann to v 2022 spravili uplne amatersky. Prave zacal novy cyklus pravidiel a oni si kvalitne strelili do nohy hned ako vystartovali. Nez sa Vasseur zorientoval, tak mu odislo par klucovych ludi, razom stratili na Redbull, ktory medzitym investovat a vyvijal. Vasseur sa dostal pod tlak skor ako zacal pracovat.
Potom prisli Vasseurove personalne zmeny, ktore samozrejme nic nevyriesili pretoze do 2026 im uz usiel vlak.
Komunikacia smerom von mala byt jasne orientovana na 2026, lenze mam pocit (evidentne nielen ja), ze si neveria a umyselne sa stavaju mimo role favorita. Takuto medialnu strategiu mohli aplikovat keby si ponechali jazdecku dvojicu. Oni ale najali najuspesnejsieho pretekara F1 historie, ktory do Ferrari dotiahol aj znacnu fanbase a s tym prisli aj ocakavania.

Ono je možný, že když ty ne úplně chytrý lidi z FIA kontrolovali jak to má Mclaren udělané, tak to nepochopili, takže nic nemohou poslat dál , aby to nělkdo zkopíroval a takl něco co “neexistuje” zakážou. Přiští rok bude sranda…

Hrozná doba, FIA bezprecedentně potlačuje pokrok a inovace, hrubě ovlivňuje volnou soutěž a konkurenční prostředí a to všechno se zaměřením výhradně proti Redbullu.

Naštěstí budou mít příští rok konečně vše ve svých rukou s vlastním motorem.

Ve svých rukou to bude mít Horner akorát když půjde na malou. Pokud si teda nesedá. :upside_down_face: :slightly_smiling_face:

Ve svých rukách to Horny měl.
Jmenovalo se to tuším 76.jpg.

Prepac, necital som cele vlakno. :slight_smile:

1 Like

Všetky tie nedávne teórie a otázky na FIA sa podľa dostupných info a špekulácií týkali chladenia vodou alebo materiálmi, ktoré menia skupenstvo.

FIA musí presne vedieť, čo McLaren robí, veď už im tie brzdy kontrolovali.

1. Prečo to FIA vôbec zakazuje?
  2. Ten zákaz pomôže túto sezónu len McLarenu, lebo nikto iný to vyvíjať nebude na pol sezóny a od ďalšej sezóny najmä tímom, ktoré budú bojovať s McLaren a RB sa tam nepredpokladá.

Takže čo s tým má vôbec RB, že to FIA zakázala?

Lenže Todta chceli vyraziť v 1997, MSCH povedal, že pokiaľ odíde končí aj on. A Leclerc robí teraz podobný nátlak. Ferrari si nemôže dovoliť prísť o Leclerca.

1 Like

2 Likes

Aky ma Wolff problem s Russellom? On moze titul vyjazdit aj zajtra ked dostane auto a golden boy by mal byt toho schopny o par rokov.

1 Like

Práve už som videl aj pár MERV účtov o tom dneska postovať, ešte to bude zaujímavé, aby si fakt nemal pravdu.

1 Like

Russell na to má schopnosti. Klidně věřím, že by dokázal dovést titul. Třeba i více než u Leclerca…

Ale asi chce velké peníze a zase takovej marketingovej guru to není.

A co budeš dělat?
Spálíš Ferrari merch?

Fandi sa teamu nie pilotom

Forza FERRARI

1 Like

Nn fandiť Ferrari a Leclercovi/Kimimu takže Ferrari a MERC. A tam bude istotu, že Ferko bude vždy nižšie ako MERC.

Toto Wolf bol predpokladam na čele vypravy za tymto zakazom.

1 Like

Upřímně bych mu ten Mercedes moc přál. Zaslouží si tituly. Ve Ferrari je nezíská, oni mu neposkytnou na to auto.

Charles v Mercedesu by byla krása.