Sulajemove kontroverzné návrhy prešli. Získal aj právo vetovať kandidatúru svojich súperov | Magazín F1 - F1online.sk

Vyřešil bych to tak, jak to asi aji nejpravděpodobněji dopadne a čím dřív, tím líp pro Ukrajince.
Příměří, žádné vojenské vměšování cizích států, demilitarizace celé Ukrajiny- což je i hlavni bod od počátku konfliktu. Východní regiony plně pod kontrolou Ruska.
Zbytek Ukrajiny neutrální půda mezi západem a východem, dosazení vlády, která nebude do budoucna jakkoliv usilovat o přiřazení území k NATO, nebo EU.

Píšem niekde opak?

Hádžem to niekde na liberálnu politiku?

Na nelegálnej migrácii len ilustrujem tú demokratickú EÚ, nič viac. Že demokracia zo strany EÚ končí vtedy, ak niekto nesúhlasí s lídrami EÚ.

Podľa mňa sa ti trošku pomiešali diskusie s rôznymi ľuďmi v tomto vlákne do jednej.

Aké milé volať nelegálnych ekonomických migrantov utečencami. Utekali pred zaostalým islamistickým režimom, aby ho zaviedli tu alebo pred čím vlastne utekali?

Lebo pred vojnou ich utekala len zanedbateľná menšina.

“Keď píšeš, že uvidíme, či bude, tak to môže znamenať aj, že teraz nie je a uvidíme, či v budúcnosti bude, takže by som pomlčal o chápaní textu.” He…?

Tvoj predošlý text: "EÚ je demokratická a či bude aj Slovensko to uvidíme? :thinking:

Toto už fakt nemá spoločné nič so zdravým rozumom. V čom je Slovensko menej demokratické ako EÚ?"

Prosím, pozri sa na to ešte raz. Ja píšem, že neviem, či Slovensko BUDE demokratické, ty sa pýtaš, prečo si myslím, že nie JE. Neviem, stačí takto?

"Spravodajské hry prebiehajú len z Ruska? Z opačnej strany nie? :smiley:

Na jednu stranu sa tu z Ruska robí zaostalá krajina a na druhú ovládajú médiá a zasahujú do volieb po celom svete. :sweat_smile:"

Spravodajské hry DOKÁZATEĽNE prebiehajú zo strany Ruska. Neviem o tom, že by bol jasný dôkaz o ovplyvňovaní z druhej strany. Čo sa týka zaostalosti, asi sa zhodneme, že krajina, kde každá štvrtá rodina nemá v domácnosti záchod a tisíce škôl majú toaletu na len dvore, zaostalá určite je.

“V každej krajine sa nájdu blázni, ktorí by chceli z EÚ vystúpiť, to je práve demokracia a ľudia potom vo voľbách rozhodnú, či takýchto ľudí podporia.” S týmto, samozrejme súhlasím. Mená sa mi nechce hľadať, prepáč. Obávam sa ale, že to ešte aktuálne bude.

“Toto som zachytil okrajovo, neviem úplne celý kontext, ale z určitých hľadísk to zmysel môže dávať (máme zbytočne veľa strán, zbytočne sa vyhadzujú peniaze na ne a aj zbytočne veľa strán v parlamente, ktorých názorové nezhody budú vždy len brzdiť ich prácu) a nijako to nejde proti demokracii, nikto tu nechce jednu jedinú stranu ako v Číne.”

Obmedzovanie počtu strán považujem za obmedzovanie slobody. Nepovažujem za prínosné mať veľa strán, ale o tom tá demokracia je. Mimochodom, malé strany, ktoré sa nikam ani nedostanú, občania predsa nefinancujú, takže nechápem, kde je problém. A že “brzdia prácu v parlamente” - to snáď nie - prácou opozície v parlamente je okrem iného strážiť nezmysly, ktoré vládne strany navrhujú.

2 Likes

Utecenci to boli, kedze ich bolo a snad aj toterz je vysidlenych cca 13 milionov. Preco milion skoncil v EU? Ja by som sa pozrel, ze kto za tym bol, pretoze to nebolo len tak.

Ne, Trump je sociopat s narcistickou poruchou, mu o USA nejde, jde mu o to, aby se napakoval a mohl si leštit svoje pochroumané ego.

2 Likes

Robis tu teraz vlny a tahas tu bretnixa zbytocne

Nasr4te tu je uz pozehnane

3 Likes

Prosím pěkně a jak se zrušila volba na Slovensku, když se vědělo, že Fico je proti EU? Nějak. Jak se zrušila volba ve Španělsku, kde to bylo opravdu dost drsné a připomínalo to spíše začátek období vzdoru skrze jednu stranu? Nějak.

Volby v Rumunsku se opakovaly, proti sobě stáli kandidáti, kteří mají naprosto odlišný názor, tak jaké omezování? Stále tam byl kandidát co je silně proti EU. Jinak mi ukaž pravomoci EU o rozhodování voleb členských států, protože tohle neexistuje.

Jinak dáš mi důkaz, že se Rusko nesralo do voleb v Rumunsku, když tvrdíš, že to nebyla pravda?

Spíš nechápu, proč tu regulerně Jos může ještě být, když tu x krát proušil zásady webu a nedělá nic jinýho, než, že tu spamuje srance nebo kope do lidí.

Malo nahlasujete :man_shrugging:

2 Likes

Keď sa pýtaš, že nevieš, či Slovensko BUDE demokratické, tak to môže znamenať dve veci:

• Slovensko nie je podľa teba demokratické a uvidíme, či bude (získa demokraciu)
  • Slovensko je demokratické a uvidíme, či bude aj naďalej (či náhodou nestratí demokraciu)

V súčasnosti sú na Slovensku ľudia, ktorí sa vyjdardujú, že nie sme demokratická krajina, lebo Fico. A ja neviem, či k ním patríš, nemám to odkiaľ vedieť, preto som sa spýtal.

Keby si napísal:

…neviem, či Slovensko bude aj naďalej demokratické…

Tak z toho je to jasné. Ale z tvojej formulácie to jasné nebolo.

Kto to dokázal a ako?

Dôkazov o zashovaní mimovládok do volieb v postkomunistických krajinách je mnoho. Tak isto o financnovaní médií. Je to presne také isté ovplyvňovanie ako z východnej strany.

Takéto štatistiky neovládam, Rusko ma nejako nezaujíma, no môže to byť do istej miery skreslené aj ich geografickou polohou. Obrovské vzdialenosti a územie a časti, kde sú pomerne extrémne podmienky na život.

Samozrejme, že ak sa bavíme o tom, či sú zaostalejší od priemernej krajiny EÚ, tak je to jasné, ale nemyslím si, že sú na tom tak zle, aby som ich označoval ako zaostalú krajinu vo všeobecnosti.

Tu sa nezhodneme. Fico nie je taký blázon, aby chcel vystúpiť z EÚ.

Neviem o tom, že by niekto chcel obmedzovať počet strán. Čítal som len o tom, že by sa navýšila hranica zvoliteľnosti na 7%. Tým by sa dosiahlo to, že najsilnejšie strany, ktoré volí najviac ľudí, by mali viac mandátov a väčšiu šancu presadiť viac zo svojho programu. A toto mi príde celkom demokratické.

Ale ako už bolo spomenuté vyššie, v USA sú to Demokrati a Republikáni a tým to končí a nepríde mi to nejaké nedemokratické.

Problém je, keď vznikne zbytočná strana a dostane sa nad 3%. Vtedy občania (štát) tú stranu financujú.

Myšlienka pekná, ale realita už je dávno inde. Realita je taká, že opozícia hlasuje proti koalícii z princípu, lebo Fico, nie preto, že všetko je nezmysel.

Ukážkovým príkladom bolo, keď Cigá.niková z SaS hlasovala s koalíciou pri nejakom stavebnom zákone, lebo si ho prečítala a považovala ten zákon za prospešný pre ľudí. No okrem nej celá opozícia bola proti, lebo Fico.

Takže už to nie je len o strážení koalície.

Kto tu vladu ako by mal dosadit? Na dosadenie vlady potrebujes vojensku, alebo aspon brutalnu ekonomicku pritomnost inak si s tym miestni vytru zadok.

Demilitarizacia defacto znamena vojenske a policajne zlozky pod kontrolou okupanta ci z jednej, alebo druhej strany. Nedavny priklad je demilitarizacia Nemecka ci rakuska po vojne. Na jednej strane bola US armada na druhej sovietska. V praxi to nebola ziadna demilitarizacia, ale obrovska vojenska pritomnost z oboch stran konfliktu.

Tvoj navrh je navyse prakticky kapitulacia Ukrajiny a vsetkych ktori ju podporovali. Neviem ako realne to vidis, ale je to krajne naivne, ze by k niecomu takemu prislo. Momentalne ma Ukrajina obrovsku bojaschopnu a vycvicenu armadu. Kam si myslis, ze sa to podeje po demilitirazizacii v rezii Putina? Myslis, ze fabriky na zbrane Putin necha rozmontovat a vycvicenych vojakov posle zalievat kyticky na zahradku?

Keby sa zapad teraz stiahol a zahnal Ukrajincov spat do narucia maticky rusi tak po par rokoch propagandy a vymyvania mozgov mame na hraniciach 3 milionovu ultra modernu a vycvicenu armadu schopnu vsetkeho.
Nechapem ako moze byt niekto tak naivny.

5 Likes

Spíš admin spí, když tu běhá Goebbles to by nechal vYset Ukrajince :face_vomiting:

Otázka - proč by měla Ukrajina být neutrální? Jako chápu, že někteří v životě neviděli mapu, ale spoustu sousedních zemí s Ruskem už v EU i NATO je a problém to není

Písal si: “FIA sa dala na cestu EU,povoľuje sa len jeden správny názor,demokracia sa odkladá…” - písal si o jednom správnom názore (aj to nesprávne, pretože toto určite nezodpovedá realite) a o demokracii. Bez demokracie niet slobody, preto píšem aj o slobode.

“v rusku sú v parlamente opozičné strany” - presne tu končí akákoľvek zmysluplná debata. Buď nevieš (ale tomu neverím) alebo vyslovene klameš a zavádzaš. V Rusku žiadne (reálne) opozičné strany nie sú.

“načo nám je cca 100 politických strán?” Nechcem spamovať, ale nakopírujem ti sem presne to, čo som odpovedal inému diskutujúcemu: Prečo by sme mali regulovať počet strán? V zdravej spoločnosti si to regulujú občania vo voľbách! Regulovanie je prejavom práve autoritatívnych režimov. Ak má niekto politické ambície a nestotožňuje sa s programom žiadnej existujúcej strany a myslí si, že dokáže osloviť voličov, tak prečo mu tú možnosť nedať? Absolútne nerozumiem potrebe regulovať počet politických strán.

Otázka - proč by Kuba nemohla mít ruské jadrové zbrane, proč musí být neutrální?

Keby admin nespal, tak ty letíš ako prvý ty voš. :grin:

1 Like

Nie zase, ale stále. :smiley:

1 Like

Toto je už úplne zcestné… “to,čo píšeš ty,je ako vystrihnuté z liberálnej poučky a vôbec nemá nič spoločné s realitou…” Naopak, ja som presvedčený o tom, že s realitou nemá nič spoločné tvrdiť, že v Rusku existuje opozícia.

O covide sa nejdem baviť, lebo vidím, že názorovo patríš niekde úplne inde. Ale jeden fakt ti sem predsa len dám:
Excess mortality rose by 11% between March and August 2020 , with elderly and ethnic minorities particularly affected. The mortality per capita was higher in Sweden than in neighbouring countries, but lower than in several other European countries that had applied a general lockdown.
Takže to, či bolo ich rozhodnutie správne alebo nie, až také jasné nie je, že?

“tak isto vypínanie alternatívy” - sloboda prejavu nezmamená slobodu klamať a šíriť klamstvá iných

" anglicko a usa len 2-3 strany?" - ďalší nezmysel… ak proste o niečom nemáš vedomosť, tak preboha to nevydávaj za fakty.

Ukrajina kapituluje tak jako tak i když se tomu možná bude říkat jinak, záleží kolik vlastní krve je Kyjev ještě ochoten prolít.
Tak a teď napiš tvé řešení.

2 Likes

Proč by měla mít Kuba ruské jaderné hlavice?