Aby byla mokrá tráva a jezdil rychle míč.
Chodievaš každú nedeľu na ochutnávku do rôznych reštaurácií?
to fakt? nevadi, ze sa bude smykat na topanke ci brankarovi na rukaviciach?
Tak fajn, pouč mě tedy, kdo měl být ten pilot před “svalnatou paží”, když v svém dalším příspěvku jsi napsal, že
Protože z poukazu na Strolla jako průměrného nelze vyvozovat, že tím pádem označuji Alonsa za podprůměrného, to tam přece nemůžeš vyčíst ani ty. Takže jsem měl za to, že tvá konstrukce zahrnovala v prvním příspěvku SV, kterého FA nahradil) - možná/asi tedy to měl být LS, body jsem matematicky nesrovnával. Ale i v tom případě platí má výhrada výše.
Takže dobře, přepíšu to v té redukci na FA - LS:
-
Slovo “průměrný” u Strolla označovalo jeho celkový potenciál, nikoli výsledky jedné sezóny. Stroll je celkově průměrný pilot, který zásadní úspěchy nezíská. Na Alonsa takové celostní hodnocení samozřejmě příspěvek neaplikoval, on ty úspěchy získal (dvojnásobný mistr světa apod.).
-
Kritické hodnocení FA se týkalo minulé sezóny, kde platí fakta, na která jsem poukázal výše. Tady nestačí odkázat na pouhý počet bodů. Být Alonso mladší, z jedné komplikované sezóny bych nevyvozoval závěr, který vyvozuji, horší sezónu lze setřepat, to už se přihodilo tolika sportovcům, že není nutné to ani explicitně vypichovat. Ale Alonso má své roky a svou kariéru tady dotáhl de facto až do extrému. Ten je úctyhodný, to bezesporu, ale tady už je to prostě hrana.
-
Ale i s tím by se dalo hrát, vyvážila by to dejme tomu jeho zkušenost a motivovanost (v boji o titul už ne, ale v řadě dobrých výsledků ano), mít ovšem Aston dobrý vůz. Jenže ten podle všeho nejenže nemá, ale dokonce asi bude na chvostu pole (byť před Sauberem). Takže bude scházet ten motivující prvek. A na projekt “za dva, tři roky” už Alonso nemá čas (a vzhledem k své povaze ani trpělivost - u Ferrari vyhrožoval odchodem už v roce 2011, alespoň pokud vyjdu z jednoho Massova svědectví, které zaznělo s odstupem, takže už neodráželo nějako interní rozmíšky).
Tudíž jsem přesvědčen, že Aston má slabší dvojici než některé jiné týmy. Stroll je průměrný pilot, pokud chceš, doplň si jiné adjektivum. Alonso je jistě stále hvězdné jméno, ale věkově je to už stárnoucí pilot, navíc bez motivace táhnout slabý tým.
Právě, u Vettela to tak nebylo tak je do Alonsa třeba kopat když si vedle Strolla vede o dost lépe než Vettel
Netřeba to hrotit, Alonso neměl kdovíjakou sezonu, zůstává ale otázkou že se toho Bretnix tak opakovaně drží když to bylo stále o dost lepší než když tam jezdil ten jeho miláček. A to ten jeho miláček tam byl v krásným jezdeckým věku
No jasně že sis tam zase dosadil Vettela, protože z toho máš pořád noční můry ještě.
Nikdo jiný by si ho tam nedosadil z tohodle, jen ty.
Přečti si to celé.
Máš tam tři body, takže můžeš přesně reagovat. O Vettelovi není ani jeden.
Který je špatně?
Jak jinak, Adrian není blbej A tím nechci tvrdit že pravdou je opak, Stroll může být fajn chlápek a pracant, nevím.
Jenže tehdy byl Vettel v období, kdy ho více zajímalo smetí na tribunách, než Aston.
Jenže tam se v obou sezónách tým napříč sezónou pomalu, ale jistě lepšil. Vettel už sice měl i jiné roviny zájmu, ale pracovní morálku kvůli tomu neztrácel, i když pochopitelně se tvářil rozčarovaně (herec to nikdy nebyl). Se zaťatými zuby v tom zázemí makal, ostatně i po posledním závodě přišel na pozávodní rozbor, ačkoli už to po něm nikdo nevyžadoval.
U Alonsa, při vší úctě, nevidím tu trpělivost tahat tým ze “s-aček”.
Jsem rád že sis tu logiku aspon trochu upravil.
Tohle se do narativu toho, že Vettel makal a zvedl vůz na rok 2023 hodit nebude Ferdo.
Ale ty výroky si neodporují.
Máš tam tři věcně rozepsané důvody, proč hodnotím dvojici AM skeptičtěji. Ještě jednou, který je špatně?
Uhýbáš před tím jako čert před svěcenou vodou.
Pracovní morálka byla u Vettela na bodě mrazu. Odjel co musel, ale vztahy s týmem byly nulové.
Vettel ale byl takový kalibr, že neshody s týmem nikde neventiloval a nechal si je pro sebe.
Nesouhlasím, navíc to loučení si Sebastian užil, druhou polovinu poslední sezóny odjel s chutí. Překvapuje mě, že toto se přehlíží.
Řeč Vettelova těla ale vykazovala něco zcela jiného. Pár kamarádů mu tam určitě zůstala, ale se starým Strollem si byli na nože.
Jestli až na nože, to nevím, ale vycházet s Lawrence Strollem je asi hodně komplikované, kromě jiného vzhledem k jeho nerealistickým očekáváním. Stroll starší není Mateschitz. V skladbě toho týmu Sebastian velké kořeny nezapustil, ale otázka je, kdo je tam vlastně má zapuštěné, kromě Lance, když ten tým nemá hotovou identitu, jeho největší úspěchy jsou spojeny s nápodobou a fakticky je tam značná personální frekvence (odešel Szafnauer, Fallows se tam taky dlouho neohřál, Mike Krack je odtažitý typ, Lance Stroll je introvert, který se stahuje do sebe). Ten tým nemá ustálenou podobu a stále se hledá, stále tam osobně cítím víc image a byznysový plán než duši.
Snad se to změní s Neweym, ale své roky už má i on. Úspěchy mu přeji a snad je i přinese, ale otázka je, jestli přinese i personální a koncepční stabilitu, která přesáhne jeho samotné působení.
Mně to tvé hodnocení celkově nedává smysl, u Strolla nic konkrétně neokomentuješ, jen že jeho celkový potenciál je průměr. U Alonsa si to sfoukl minulou sezonou a že věk je jeho hrana a lepší to nebude, pak se rozepíšeš tak, že najednou začneš vytahovat rok 2011, jak vyhrožoval Ferrari a vlastně nějak z toho vůbec nechápu jak ho teda hodnotíš.
Takže bych se vracel na začátek - začni to hodnotit nějak logicky a realisticky a ne takhle nesmyslně. Alonso do teď přivezl drtivou většinu bodů Astonu, to jsou fakta (276-98)…a pokud je podle tebe Stroll průměr…??
Ralf myslel starého Strolla,nie mladého,veď mladý môže akurát tak zapôsobiť ako nula odcoho sa môžu odraziť,niečo ako neschopný Hamilton teraz u talianov
Nevraživost se Strollem vyhrotila s aktivistickými sklony když mu zakázal nosit duhové trička.