Strelili si do vlastnej nohy: Tímy už vlani odmietli opatrenia proti poskakovaniu | Magazín F1 - F1online.sk

Sťažnosti na poskakovanie monopostov a s tým spojené bolesti chrbta, krku či hrude sa nám množia ako huby po daždi. Najmä z tábora Mercedesu sa ozývajú hlasy dožadujúce sa úpravy pravidiel. Prichádzajú však neskoro. Tímy sa do tejto situácie dostali aj vlastným pričinením a vlastnou krátkozrakosťou. Vlani spoločne odmietli prijať zmeny v pravidlách, ktoré by poskakovanie minimalizovali.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/67361/strelili-si-do-vlastnej-nohy-timy-uz-vlani-odmietli-opatrenia-proti-poskakovaniu

Vobec by som sa nedivil, keby si to Mercedes vyplace, aj ked je to nespravne

Ale ako mozeme vidiet, o poskakovani vsetci vedeli

su to betari, vedia ze odstranit poskakovanie vedia, lenze to je spojene s prepadom vykonu… a preto idu tlacit na FIA, aby zdvihla svetlu vysku vsetkym, aj tým ktorí to nepotrebuju…

2 Likes

Mercedes je hnusnej tým a vy hnusnej člověk. 1:1

Tu sa nie je o com bavit, vedeli o tom uz pred sezonou-odmietli riesenie.
Teraz je neskoro na plac, mozu poskakovanie odstranit na ukor rychlosti. Takze nech ukazu ci im je prednejsie zdravie alebo trofeje.
To ochotnicke divadlo si mozu hrat kolko chcu, verim, ze fia im to nezhltne.
Mimochodom ked tak bojuju o bezpecnost a zdravie, bizu si uz lujzo odstranil ci ma stale vynimku? Viem je to nieco uplne ine, ale mali by byt vo vsetkom rovnako zasadovymi.

1 Like

ja to presne ako som vravel. Stajne o poskakovani vedeli, len nevedeli, ze to bude (pre niektorych) taky velky problem.
Myslim, ze tam ta minimalna svetla vyska mala byt od zaciatku a zrejme tam aj pribudne do buduceho roku. Pochybujem, ze FIA spravi nejake opatrenie este tuto sezonu.
Jedinu zmysluplnu vec co mozu tento rok urobit, je monitorovat G senzory, pripadne nastavit nejake limity do ktorych sa bude musiet auto zmestit.

Mercedes už výšku zvednul, a to v Saúdské Arábii - auto skákalo pořád stejně.

1 Like

Pride mi trochu nefer tvrdit, ze o tom, ako na tom budu jednotlive stajne s poskakovanim, vedeli uz pred testovanim. V tuneloch sa poskakovanie neprejavi. Takze mozno stajne dufali, ze sa s tym budu vediet vysporiadat, ale na 100% ani netusili ako budu poskakovat.
Akurat mi pride trochu divne navrhovane riesenie. Ja by som privital skor aktivne zavesy. Vobec som nepochopil tvorcov pravidiel, kedze vedeli, ze sa moze objavit poskakovanie, vedeli, ze sa znizi profil pneumatik a teda monoposty budu ovela tvrdsie uz same o sebe a oni zavedu jednoduche zavesenie kolies, to mi hlava neberie.
Ohladom spinavosti Mercedesu, nie su o nic spinavejsi ako RB (zmena pravidiel proti low rake monopostom) alebo Ferrari (podvadzanie s motorom).

3 Likes

Myslím, že se jedná o velké zjednodušení pro změnu z opačné strany barikády - nic na tom není, jen si to auto víc zvedněte! Ono to bude o dost složitější.

Ja by som to nechal na timoch aby to vyriesili, svetlu vysku mohli urcovat pred sezonou, teraz by to uskodilo tym co spravili najlepsie auta vzhladom na pravidla, a rozkopalo by to koncept prakticky kazdemu, neviem co by na tom bolo dobre… ja by som prikazal max mieru poskakovania a kazdy si to moze riesit svojim sposobom (a mercedesu staci okopirovat jeden zo sposobov co uz timy spravili nemusia nic vymyslat, ukazalo sa ze tych sposobov je dost)… ale samozrejme az od buducej sezony…

Rodil mě osadník. Tak to slyším poprvé tohle spojení. Co se člověk nedozví.

Ale veď to je to, čo sa Mercedes teraz snaží dosiahnuť - aby sa v pravidlách uviedla minimálna výška, teda aby sa zdvihli všetky autá. Ak to nepomáha, tak prečo to chcú zaviest do pravidiel?

Na co by to bolo dobre? Na to aby Lentilka, JB22, bob2, Scorpion, orim, Puff a podobni uctievaci Mercedesu(nechce sa mi tu pisat vsetkych) mali dusu na mieste a aby Mercedes bol zasa na prvom mieste.

Neni su schopni priznat si, ze Mercedes postavil nahovno auto, tak sa teraz skryvaju za nudu, bezpecnost,skarede poskakovanie a ine brepty, len aby sa Mercedesiku zmenili pravidla uprostred sezony.

Co sa mna tyka, nechali ich dominovat roky bez vaznejsej zmeny, tak teraz nech ich par rokov nechaju jazdit vzadu, Ferrari sa pozviecha a v predu sa bude na co pozerat aj bez Wolffovych a Hamiltonovych klamstiev a ochotnickych divadielok

3 Likes

Ó aká úžasná myšlienka…
Na to by neprišiel nik iný v celej galaxii, ty musíš byť nadpozemská inteligencia, akej páru niet :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ferrari na RB nemá a RB je o parník jinde.
Letos dominance RB.

Dufam ze sa mylis, ja si myslim ze to Ferrari este da dokopy. Nechce sa mi pozerat na druheho vola co sa vozi o kolo pred ostatnymi

Že to nenapadlo McLaren, když byl marný s Hondou. Pomalé auto na trati je nebezpečné a tak by se měl výkon všech motorů omezit.

1 Like

A to som si myslel, že tento rok bude suchý na zákulisné ťahy a pritom sa už vedome hazarduje so zdravím pilotov len aby sa emočne útočilo na FIA a zmenu pravidiel.

Nechápem, pokiaľ má Mercedes nebezpečné auto pre pilota, tak nemá čo robiť na trati. Čo to tam riešia?

Úprimne máš ozaj pocit že Ferrari dokáže naháňať RB v pretekoch ?

Úprimne pochybujem - chudák Charles o chvíľu preberie titul Mr. Saturday ale nemá z toho nič.