Stratégiu sme určite mohli zvládnuť lepšie, pripustil Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

To je nieco ine . Neda sa porovnavat jazda v mokrych podmienkach teraz a kedysi. Prv boli auta kratsie a mali vetsiu svetlu vysku. Dnes su auta skoro 7 metrov dlhe a lezia skoro na trati . Schumacher vedel jazdit na vode ale tak isto vedel jazdit na nej aj Vettel a aj Hamilton a aj Max. A to ze jazdit na vode dnes dokaze len Max je somarina. Vsetko zalezi od toho ako je auto nastavene

1 Like

Hamilton už majster nebude. Už je starý. Chcel si ešte zajazdiť za Ferrari a to ho vzalo kvôli marketingu. Myslím že ho to tam čoskoro prejde po zlých stratégiách…tak ako kedysi Prosta. Vieme že keď nemá dobré auto, tak besní.

1 Like

Lujzo dostal pekné privítanie vo Ferrari v prvých pretekoch

3 Likes

Tak tie preteky neoslnili, ale ak by v závere prezuli o 1 kolo skôr, tak to nakoniec až tak zlé nemuselo byť, ale ten výsledok prioritne padá na zlé strategické rozhodnutie …

Tema bola,ze historicky vo FER nevedia stavat auto na vodu a to je somarina. Nikto nikdy nestavia auto na vodu. Aj s horsim autom sa na vode daju robit divy a vyhravat preteky, ale to dokazu fakt len ti najlepsi.
Jazdit na vode dokaze kazdy pilot, ale to neznamena, ze aj rychlo. A v tom je dnes Max daleko pred ostatnymi aj vdaka Josovi a jeho vychove jazdy na mokru. Dnes to nazorne predviedol,ked s horsim autom ako jediny sa dokazal drzat Mcl, az kym mu neodisli gumy. Ani Rus, ani Lec sa ho nedokazali drzat a zakazdym na neho stracali. Ked su tieto tri timy vyrovnane, ako tvrdia experti,tak sa na vode ukazala kvalita pilota. Mozno na suchu by boli asi vsetci traja blizko seba, ale na vode jeden z nich exceloval.

1 Like

Nikde experti netvrdia, že sú vyrovnané ! Nikto to nevedel pred VC a vlastne vďaka vode nevie ani po nej.

A že by Max zrovna včera exceloval to neviem.

Bez SC strácal 17 sekúnd presne ako Russell alebo Leclerc bol ďaleko.
A skoro to aj rozbil.

Ziadne auto sa nestavia na jazdu na vode. Ide len o to kdo ma najkomplexnejsie postavene auto. RB je co sa tyka aerodynamiky najlepsie auto a preto mu sedi vetsina trati a aj podmienok na trati . Ci je mokro , sucho , teplo alebo zima. Ich slabina je motorova jednotka ktora je sice dobra a spolahliva ale nema as take kvality ako motor mercedesu alebo Ferrari. Mcleren ma tiez vyrovnane sasi ale ma vykonnejsi motor ako RB . Mercedes a Ferrari nemaju aerodynamiku na takej urovni a to sa prejavuje ci uz na suchu alebo na mokrej trati.

Treba cekali Red flag :sunglasses:

to je taktika. Fred Vassotto sa uz pozera do buduceho roku.

1 Like

Ale tvrdia to vsetci oo predsezonnych testov, ze 3 timy su vyrovnane a pred nimi je Mcl. Aj teraz sa to ukazalo, len Max ukazal viac.
Max sa Mcl dokazal drzat od zaciatku, tvoj favorit nie. Ten zacat po 2.kole stracat na Maxa a na tvojho favorita podobne stracal aj Charles. Suma sumarum, Max exceloval oproti nadejnym aspirantom na titul. S horsim autom sa drzal favorita a az mensia chyba ho stala poziciu a odvtedy zacal na nich stracat. Drzal sa asi 10 kol a potom mu odchadzali gumy.
Aj po restarte usiel tvojmu favoritovi, takze zbytocne zhadzujes jeho vykon chybou, ktora ho nestala ani opustenie trate a uz vonkoncom nie nejake rozbitie auta.

1 Like

No a Schumacher v 1996 dokazal so slabym FER na vode deklasovat jazdcov dominantneho WIL a tiez jazdcov majstrovskeho BEN. Ako toto vysvetlit? Jednoducho Michael na vode aj zo shitneho auta dokazal vydolovat maximum. Podobnymi kuskami bol znamy aj Senna. Dnes nieco take dokaze skutocne len Max.

1 Like

Ked uz nie Max, tak kto? :sweat_smile:

Presne ako Russell? Ved Russell stracal dalsich xy sekund na Maxa.

Isto si pozerala VC Australie 2025? Nesiel ti tam nejaky zaznam z roku 2015-2018, kde to Max rozbil? :thinking:

Hej chodí po vode a premieňa vodu na víno ako 2 v histórii

A tých 17 sekúnd na McLaren bez SC bolo vďaka tomu skillu no.

A keď teda tak exceloval prečo nevyhral ? Defacto sa v konečnom dôsledku presne ako Russell posunul o 1 miesto vďaka Piastrimu

Taká logika

Neviem Max podľa mňa odjazdil úplne normálne preteky.

Aj on mal Par chýb ako mnoho inych.

A tiež to šmykol, ako sa hovorí keby to bolo inde ( čo tu už 3 deň počúvam) tak tiež možno nedokončí. To je taký argument …presne, že mal stastie že ho šmyklo tiež na dobrom mieste.

Dlho nahanal prveho Norrisa a v zavere takmer vyhral. Kto podla teba teda exceloval alebo aspon isiel lepsie ako Max?

Rozdiel je jeden sirsi prejazd, pri ktorom stratis 1-2 sekundy, vyletenie z trate, hodiny alebo rozbitie auta.

Na to som sa nepytal a ani ty si o tom nepisala. Pytal som sa kde to skoro rozbil ako si pisala?

Lebo v tych pretekoch, co som ja pozeral, tak nikde. Mal jedno jedine nedobrzdenie, co malo za nasledok sirsi prejazd zakruty, no ani neopustil trat pri nom.

Ako sa hovori keby pes nesral, tak vybuchne.

Zazrak, ze ma vzdy stastie na vode. :sweat_smile:

Ja som pisala len že ak by sa mu ten smyk stal niekde inde tak je v rovnakom háji ako väčšina čo nedokončila

Takže áno presne keby …ak nepoužívame keby tak nepozivajme keby ani v iných prípadoch …že keby neviem čo tak mohol aj vyhrať napríklad

Teda rozbil to úplne skoro rovnako ako Norris ktorý keby to urve inde tak nedokončí alebo ako Antonelli ktorý keby to urobil inde tak nedokončí…

Ja netvrdim, že Max nemal dobré preteky len že to nebol zase intergalakticky výkon ako sa podaktorí tvárite

Len dve veci su nekonecne. Vesmir a Kiksin fanatizmus. Pri tej prvej si vsak nie som taky isty.

Keby to iste co Max dokazal aj tvoj favorit,tak by si tu spievala ody na neho. Staci, ze sa umiestnil na bedni a zahlcujes tu diskusie nezmyselne dlhymi bajkami o jeho vykone.
Kedze si preteky sledovala asi len z kokpitov dvoch tvojich milasikov, tak ti unikol fakt o vykone Maxa na mokrej trati na zaciatku a po SC aj na konci pretekov, kedy ho od vitazstva delila asi 1s. Kolko stratil tvoj favorit po odchode SC na Maxa? Skoro 8s za 6 kol. Parada! Tolko k tvojmu spochybnovaniu Maxovho vykonu na mokrej trati.:stuck_out_tongue:

1 Like

Je to 4x MS !

Ja ozaj čakám,že ten by mal takéto preteky zvládnuť a ozaj sa z toho nepototo

ved zvladol ci nie?

2 Likes