Stratégiu sme určite mohli zvládnuť lepšie, pripustil Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari pohorelo na celej čiare. Po divokej VC Austrálie sa ani zďaleka neradovalo z bohatej bodovej nádielky, keď získalo iba ôsme a desiate miesto. Neoslnilo rýchlosťou ani strategickými rozhodnutiami, ktoré pod pilotmi podpílili konár. Taký Lewis Hamilton si svoj debut v červenom určite predstavoval inak. Jeho rozčarovanie bolo cítiť aj priamo vo vysielačke. Šéf stajne z Maranella Frédéric Vasseur po pretekoch takisto neskrýval sklamanie a priznal, že sa nevyhli chybám.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/190727/strategiu-sme-urcite-mohli-zvladnut-lepsie-pripustil-vasseur

3 Likes

Dosť diskutabilné vzhľadom na Lewisov výkon. Nanešťastie Sainz ukázal, že na vode nevie aj keď si myslím, že dnes v červenej kombinéze, by skončil najhoršie P4

Divak pred TV vedel kedy maju ist do boxov a oni na mieste s radarmi a s mnohymi inziniermi to d0drbal1.
Som zvedavy ako na tom bude Mercedes v dalsich predekoch, ak lepsie ako Ferrari, tak uz to nie je normalne, ze Ferrari sa tolko rokov nevie dotiahnut aby ziskali PK.

Čo urobili s tým autom ? Keď sainz minulú sezónu vravel po austine že toto auto bude budúci rok bojovať o titul?

Stále by som rád veril tomu, že toto bola len anomália a Ferrari prispeje k zaujímavej titulovej bitke, ale od soboty bolo všetko nejaké zvláštne. Najprv šumy o tom, že Ferrari stavilo všetko na wet setup a napriek tomu boli dnes neviditeľní. Hamilton sa neustále sťažoval na balans, auto poriadne nefungovalo celý víkend. Zdá sa mi, že radikálna zmena filozofie im neprospela, minimálne v krátkodobom horizonte - môžu sa ešte dotiahnuť a relatívne skoro začať bojovať o víťazstvá, no vlak tejto sezóny už bude zrejme preč.

2 Likes

Pohoda, dalsi rok je nas

6 Likes

co urobili? namiesto stability a sustredenia sa na vyvoj riesili marketing a maskaradu so sedemnasobnym. Lewisovi bude par pretekov trvat nez sa s tymom na 100% zladi. Navyse to celkovo dobera energiu.

4 Likes

len sa potvrdilo to, ze ferrari je tragicke auto na vodu, co dokazal udajny majster premenlivych podmienok hamiltom, ktory jazdil za vcarbom a williamsom… zrejme museli urobit zmeny v nastaveni tak, aby to nebola totalna tragedia a verili ze v q ich to nebude stat az tolko pozicii… roky sa pisalo ze ako vettel nevie na vode a leclerc tiez, pritom realita je taka ze ferrari ma nestabilne auto ktore by na vode neukociroval ani senna, co potvrdil hamilton ktory hovori ze je akurat tak rad ze neskoncil v mure

Je to chill dva najlepšie pitstopy

Ferrari boli vždy katastrofa na vode. Tam žiadny jazdec nezajazdil dobre na vode. Verím, že ani VER by to vo Ferrari nedal. Neviem či je to PU alebo prečo, ale hsitoricky Ferrari sa nekamaráti s vodou.

Takúto filozofiu mechaniky potrebuješ tak 3-4 preteky niečo ako RB 2022, úprimne tam byť takýto malý GAP, tak RB by bol tiež nie druhý. Ale tiež dúfam, že toto je anomália, však piatok fungovali fakt dobre

Tak výrazná zmena vo vývoji ako podstúpilo Ferrari si vyžaduje čas na porozumenie a nájdenie správnych nastavení. Navyše hneď fasli mokré preteky, myslím že ak mali v niečom viac istotu boli to práve suché podmienky. Snáď sa dnes aspoň niečo naučili. V Čine sa snáď predvedú.

1 Like

takze to auto nebolo nastavene na vodu, len je pomale? Potom este dokazime pitstop, lebo ked prsi a pol kola predomnou sa 2. jazdec vykyda na travu a nevie sa pohnut, tak logiky idem na bielych gumach (uplne najhorsie na vodu) este jedno kolo. Preco nie… ked kusok pred tym mi povedali, ze zacne prsat. Gratulujem F k prvemu zavodu :disappointed:

1 Like

Niektori Ferrarifans pisu o historickom fakte, ze FER nikdy nemalo auto na vodu. To je velky omyl. Na jazdu na vode treba mat aj schopneho pilota a tu je pes zakopany.
M.Schumacher to dokazal hned vo svojom 7.zavode za FER totalnou dominanciou a rozobratim ostatnych na suciastky. Dominantny WIL a jeho jazdcov deklasoval rozdielom triedy, pricom vtedajsie FER bolo vtedy skor na smiech ako na vitazstvo, hlavne nie na vode. Toto potvrdzoval aj pocas celej kariery vo FER. Dnes toto dokaze len Max.

2 Likes

Ferrari je pre mna obrovske sklamanie. Tesil som sa na bitku o titul. Cakal som, ze to bude tesne… Mclaren tento rok znici konkurenciu. Necakam, ze ich niekto dobehne

Zase na druhej strane , ako aj sam Leclerc povedal , citujem “V prvom rade však musím viniť samého seba za chybu v jedenástej zákrute, pretože ma stála štyri alebo päť pozícií. Po tejto chybe sme sa zahnali do kúta,” uvedomuje si aj svoj podiel viny na nedeľnom fiasku. “Ak by sme tie tri-štyri pozície získali, boli by sme na treťom alebo štvrtom mieste. Myslím si, že sa ho dalo získať. Taká je však realita.”

Je to len prvy zavod a nikto realne z nas nevie ako je na to Ferrari. Mclaren je jasny a RB s Mercedesom za nimi no nemat tolko saftycarov tak aj Max by dostal min 15sec. . Inzinieri vo Ferrari zase klasika nemaju tusenie co sa deje uz chybala len vysielacka “we are checking” no Charles sa toho nebal naopak Lewis bol taky ze " ja chcem len doviest auto do konca" trapenie sa s autom zvyknut si na nove auto v podmienkach kde maju problem aj piloti ktori auta poznaju. Cize treba pockat na dalsi zavod.

Tak zase Senna dokázal na vode ukočírovat kade čo a dokonca v Monaku ak si dobre pamätám…

1 Like

Ešte,že to Fred povedal…inak by sme si nevšimli

Tento komentujúci to celkom vystihol

1 Like