Stráca Aston Martin štyri sekundy? Alonso si to netrúfa odhadnúť | Magazín F1 - F1online.sk

Prvá várka bahrajnských predsezónnych testov bola plná mediálnych prestreliek. Štyri top tímy sa snažili presvedčiť všetkých, že práve ich súperi sú najrýchlejší, zatiaľ čo odborníci tápali v dátach a telemetrii, ale nedokázali jasne určiť najrýchlejšieho. Na druhej strane spektra sa v Aston Martine snažili určiť, aká veľká je ich strata na najlepších.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/226679/straca-aston-martin-styri-sekundy-alonso-si-to-netrufa-odhadnut

Co je realita samozřejmě nevím….

Tak tady píší , že FIA to Mercedesu změřila, vše ok. Dle těchto předpisů

Žel, asi opravdu ztrácí :unamused_face:

1 lajk

K Astonu…záleží na tom, jak je na tom Honda . Pokud rozumně( i v rámci vývoje) a je to jen o převodovce, tak půl roku musí stačit. Taky do té doby vylepší motor, zřejmě hrají na ADUO, takže by to mělo jít do konkurenceshopnosti rychleji než kdysi.

Tohle rozhodnutí je pro zelenou trojku tak hrozná rána, že ji museli vydýchat už tři dny dopředu. :rofl:

Zaujímavejšia otázka je, či Alonso dokončí sezónu alebo na to hodí bobek v lete?

Teď jsem se ztratil, jaký rozhodnutí? Já myslel že se bude hlasovat o supervětšinu příští týden :thinking:

2 lajkov

Jestli má FIA všechny výsledky hotové už teď, tak k žádnému hlasování ani nedojde.
Pouze k oficiálnímu oznámení, že je u Mercedesu vše v pořádku.

To je tvoje přání, hlasovat se bude Ferdo :wink:

Já nepopírám hlasování, ale výsledek.

Stale mozu Hondu prenechat Hornymu v Alpine (snad sa tam pretlaci) a podpisat kontrakt s RBPT.

Život je krásný, ještě před pár týdny celé fórum psalo, jak bude Redbull žebrat u Hondy aby je vzala zpět…

Má to i své výhody chodit občas do společnosti lidí, co se pořád a ve všem vždycky mýlí :love_you_gesture:.

5 lajky

Vsadíš na to něco? :slightly_smiling_face:

1 lajk

Otázka zní, nakolik je to ale relevantní zdroj.

Nerad se sázím, ale věř mi. :wink:

Já to chápu, asi často prohráváš, což by dávalo smysl :squinting_face_with_tongue:

1 lajk

Náhodou tím že se nesázím, vyhrávám vždy.

AM asi půl roku bude mít problémy.

1. Převodovka je nová, ale prý postavená na podmínky loňska. Takže režimy přeřazování nezvládá, tedy podřazování, které je nyní enormní. Nová převodovka má být za půl roku.
  2. Nadváha - aby AM prošel nárazovými testy, musel přidat matroš. Takže snad má +40 kg nadváhy. Tohle v zatáčkách není legrace. Sekundy naskakují.
  3. Agresivní nechlazení - zde se hledá, kolik je min. chlazení motoru. Protože nedostatečně chlazený motor začne vibrovat. A to je důvod omezení otáček na 11 000 za min.
  4. Honda začala vyvíjet motor se zpožděním a s novým týmem. Takže není vše doladěné a potřebují čas. Ale i kdyby byl motor hotov, nebyl by využitý díky převodovce. A nadváhu monopostu nevyřeší.
    Všechny problémy vypadají na půl roku. Proč musel pryč Cowell, začíná být jasné. Prostě to nezvládl na úrovni šéfa týmu.