Stella s FIA prebral vyvesenie žltej vlajky: Takáto situácia nemala nastať | Magazín F1 - F1online.sk

Tak si to pozri a potom pis. Vyjadrujes sa a nevidel si to. :sweat_smile:

Koho hejtujem? Nikoho. Len kritizujem McLaren za dalsiu hlupu chybu (alebo risk), ktorym pripravili Landa o mozne pole position.

Keby takto zahodilo kvalifikaciu Ferrari v 2017-2020, tak sa tu z nich smejete vsetci, klauni. :clown_face:

Takto sa Q nejazdi.
Mas vlastny program, dopredu nastaveny a nie ze jazdis podla supera.
Chces naj cas a ten sa zvykne davat na konci…
Kebyze idu teste okolo Maxa a kvoli tomu sa nieco ine pokazi (napr. Max spravi vacsiu chybu aku raz spravil a tym negativne ovplyvni Landa), tak by si sa vysmieval, ze to maju za to, ze sa nesustredia na seba, ale idu podla Maxa.

Ked uz vieme vysledky, tak sa keby a pribehy lahko hadzu. Stale plati, ze to bolo bezne nacasovanie a smola, ktora sa mohla stat aj inym, alebo vobec…

3 Likes

McLaren z toho, ze to nebola ich chyba (resp. zbytocny risk, na ktory doplatili). :slight_smile:

Nech by sme tu zltu vlajku hodili casovo kamkolvek a Lando by isiel pred alebo za Maxom, tak by Landa z Q1 nevyradila, lebo by na nu doplatili zaroven aj ti, co ho zosunuli mimo top15.

Jaj sorry, inak som to pochopil, mas pravdu.
Teraz je kazdy mudry jak radio, ked vedia ako to dopadlo. Ale ak by to bolo inak, alebo naopak, komentare by boli ine…

2 Likes

Na zaklade tohto tvrdenia je to tak isto chyba timu, lebo nevedia reagovat na vzniknutu situaciu, ze ich piloti su v ohrozeni alebo je chybny ich program od zaciatku.

Mas auto, ktore ma potencial na PP, ale ty ides uz v Q1 v poslednej moznej chvili a riskujes vypadnutie, to nedava zmysel.

Preco RB s Maxom casto vychadzaju na trat prvi (hlavne v Q3) ? Oni nechcu naj cas a naj podmienky?

Kebyze ide tesne okolo Maxa, tak sa nema co pokazit. Ak by Max spravil vacsiu chybu, tak by skoncil za Landom a Lando by bol stale v top15. Zaroven by Max zltou vlajkou ovplyvnil aj Strolla s Gaslym, takze Lando by bol uplne v pohode. :slight_smile:

Preco sa toto nikdy nedeje Red Bullu? Preco vzdy len Ferrari (hlavne 2017-2022) a teraz neustale nieco McLarenu? Preco RB nema problem poslat Maxa na trat prveho? Nie nahodou preto, aby minimalizovali riziko takychto situacii? Hlavne v Q1, kde postup s McLarenom musi byt samozrejmost bez ohladu na okolnosti a mozne vlajky.

v poslednej zakrute spravil norris chybu a vynieslo ho po obrubniku za bielu ciaru vsetkymi styrmi kolesami… a potom spomalil… aj keby sa tam nemotal ocon a nebola zlta vlajka, aj tak by mu to nic nepomohlo, zmazali by mu cas… takto sa maju aspon na co vyhovarat…

Podobnú chybu v tej istej zákrute spravil aj Verstappen. Čas mu nezmazali.

1 Like

No opäť sa ukazuje ,že my obyčajní fanúšikovia máme lepší prehľad o výkonnosti monopostov ako rôzni novinári.Vcera tu písali,že Red Bull je favoritom na pol position,ja som napísal,že nie ,že vyhrá McLaren ,alebo Ferrari a že Red Bull bude v 3 rade…Všetko sa splnilo.

1 Like

Mám dojem, že mentálního kouče by spíš potřebovalo vedení týmu než Lando. V jeho situaci, kdy by měl dostávat od týmu všemožnou podporu a místo toho je to jedna amatérská minela za druhou se vzhledem k okolnostem drží víc než dobře.

1 Like

Posobi uplne rozsypane uz od Monzy. Co by robil v roku 2021 na Maxovom mieste po tom, co ho defekt v Baku, Lewisove zostrelenie v Silverstone a Bottasov bowling v Madarsku, obrali o body? Alebo co by robil na Leclercovom mieste po tolkych rokoch vo Ferrari s tymi vsetkymi chybami, ktorymi ho obrali o vitazstva?

Asi sa opat nezhodneme, ale podla mna to nezvlada ani McLaren ani Lando. :slight_smile:

Opakujem, ze to co opisujes, tak sa Q nejazdi.
Ides za najlepsim casom a nie podla Maxa.
Ty dopredu v Q3 nevies tie udalosti a ostatnych pilotov a ich umiestnia, aby si takto mohol argumentovat. To mozes len preto, lebo uz je po…
Napokon, samotny Max vobec nesiel nejak uplne zasadne skor. Kebyze su zlte skor a schyta ich len on a nepustupi a Lando ano, tak by si pisal co?
A neviem o tom, ze by sa toto McLarenu v Q stavalo, mali smolu. Ci a preco sa to stava vraj aj Ferrari ma fakt nezaujima, lebo to nic nezmeni na tom, co sa dialo dnes…

2 Likes

o akej zltej sa to hovori? ja tam vidim bielu a zelenu
https://x.com/EchoNexusX/status/1834961299286982879/video/2

https://www.motorsport.com/f1/news/confusion-over-yellow-flags-led-to-norris-q1-exit-in-azerbaijan/10654161/

1 Like

Od Monzy se toho zatím moc neodehrálo a to, že po Monze nebyl nadšený se dá pochopit. Teď byl na tom líp než kolega a jel na bezpečný postup, no a stalo se co se stalo :woman_shrugging:. Max nikdy takovou situaci ve vlastním týmu nezažil, tak těžko říct, jak by reagoval.

Ano, v Q sa uz dlho jazdi tak, ze idem uplne posledny a ledva stihnem pokazeny najazd do finalneho kola… Kto chce kam…

Na keby sa nehra, ked som v ohrozeni, mam vyjst skor.

Ako dlho sledujes F1? Preco RB nechodi nikdy posledny v Q1 a Q2? Dokonca v Q3 chodia casto na trat medzi prvymi pri poslednych pokusoch.

A hlavne Q1 nejdes na najlepsi cas v pripade top timov. :slight_smile:

Keby to bola Q3, tak ich absolutne nekritizujem, tam uz ides maximalizovat vsetko. My sa ale bavime o Q1 a top time, ktory ma auto na PP a oni maju oboch pilotov v ohrozeni na trati, kde je zlta vlajka kazdu chvilu a poslu ich na trat medzi poslednymi. Ved to hlava neberie.

Ved si to pozri, lebo pises zle. Uz neviem kolkykrat sa opakujem, ze keby su zlte skor a schyta ich Max, tak postupi, lebo by ich zaroven schytal aj Bearman, ktory isiel pred nim. A keby Lando ide za Maxom a padne zlta vlajka az jemu, tak zaroven by mali zltu vlajku aj Stroll a Gasly a tak isto by Lando postupil. Tam ide o minimalizaciu rizika, nie o to, aby zajazdili v Q1 najlepsi mozny cas.

1 Like

Zato tvoj nick vzbudzuje absolútnu objektivitu :laughing:
Daj si pauzu, loboťáčik :shushing_face::clown_face:

1 Like

Ferrari za Binotta malo auto, s ktorym sa dalo bojovat o vyhru. McLaren ma auto, s ktorym bojovat o vyhru je povinnost a samotna vyhra by mala byt samozrejmost. Stella velmi dobre vie, ze do zprasili sami preto tieto tanceky okolo vlajky. Naposledy ked niekto so suverenne najlepsim autom zahodil titul to bol McLaren 2007. Maju nasliapnute na reprizu. Q1 ma 20 minut, Verstappen stihol, Norris nestihol.
Pre nich je taktika uplne jednoducha. Auto maju minimalne o pol sekundy rychlejsie ako Redbull, Ked nevedia prist s vlastnou vitaznou strategiou tak im staci kopirovat to co robi Verstappen. S tou technickou prevahou aj tak skoncia pred nim.

8 Likes

Vzdavam sa.
Opisujes situacie, pozicie, jazdcov, o ktorych v case ked sa veci rozhoduju nevies ako budu pozicne a to je zaklad argumentu.
Samotny Max mal na male ako moc siel na istotu RB a to boli treti najrychlejsi tim a kludne mohol byt priebeh iny a taky, ze nepostupi a bezohladu na to, kde by vtedy skoncil Lando, by si o klaunoch nepisal, ale ze mal Max smolu.

Ja nikde nepisem, ze sa to nedalo urobit menej rizikovo, ale z relativne beznej situacie a vyslovenej smoly (nie ich zlyhania) robis uplnu megakauzu a klaunov, co je zvelicovanie…

1 Like

Vidis, ale ze vacsine to nevysvetlis. Pre nich je to nahoda, smola, nestastie, hocico, len nie chyba McLarenu. :smiley:

2 Likes

Kdyby se to stalo Ferrari , vsichni by rikali, co to zase planovaci naplanovali … ze jsou to komedianti, nechavat vse na posledni kolo . S nejlepsim monopostem si nezajistit postup v prvni pulce Q1 postup je proste tristni ! Ale kdyz se to stane MCl tak najednou jsou na chybe marshalove ? … A co kdyby to nekdo otrel o zed po 10min ? … Proste riziko tam vzdy je a stejne pro vsechny .

Kdyz to nekteri zvladnou a jini ne … tak je problem v tech co to nezvladli…

2 Likes