Stella s FIA prebral vyvesenie žltej vlajky: Takáto situácia nemala nastať | Magazín F1 - F1online.sk

Landove Norrisove majstrovské nádeje dostali v Baku poriadnu ranu. Maxovi Verstappenovi opäť nevychádza víkend podľa predstáv, no McLaren to opäť nevyužije naplno. Verstappenov najväčší rival v boji o titul totiž vypadol už v Q1 po chybne vyvesenej žltej vlajke. Tak to vidí šéf McLarenu Andrea Stella.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171399/stella-s-fia-prebral-vyvesenie-zltej-vlajky-takato-situacia-nemala-nastat

Vyhovorky, vyhovorky, vyhovorky. Ste klauni. Este vacsi ako Ferrari za Binotta. Kazdy vikend nieco poyebete. :clown_face:

Namiesto toho, aby ste sa sustredili na seba a svoju klauniadu, tak raz strielate do RB, potom do zltej vlajky, atd. Furt je niekto iny na vine, len nie vy.

Mate oboch pilotov v zone ohrozenia na konci v Q1 a vy ich poslete na trat medzi poslednymi v Baku, kde je zlta vlajka kazdu chvilu. Tragedi. Pritom stacilo dat bud prve kolo poriadne alebo ich poslat na trat vtedy ked RB poslal Maxa a s tym autom by ste polahky postupili (auto malo dnes mozno na PP, Oscar spravil v Q3 chybu).

Toto explicitne neznamena, ze zlta vlajka nemoze byt vyvesena. Ocon isiel velmi pomaly a v Baku, kde nie je vidiet za zakrutu, tak v zaujme bezpecnosti bolo jej vyvesenie uplne v poriadku. :slight_smile:

Jos, viem, ze ta to tesi, ale neprehanaj to…

Toto je proste pravda, nech sa bude prekrucat akokolvek.
A opacne, kedze isli s uz pouzitymi pneu a isli by o dost skor a nahodou by im to aj tak pre evoluciu trate, ci inu nepredvidatelnu situaciu nevyslo, zase by boli klauni ze isli tak skoro.

Ja len teraz neviem, preco to kolo nedokoncili?
Casovo vraj vpoho stacilo na postup a teda mohol jemne zvolnit a v tom pripade by platilo, nie?

2 Likes

Ano, byla to chyba FIA a maršálů. Také jsem to viděl, když jsem si to zpětně analyzoval.

1 Like

Škoda, že takého experta nemajú vo FIA, bol by si to Stellovi všetko pekne vysvetlil.

2 Likes

Keby došlo k incidentu o minútku skôr, tak to schytá aj Piastri a možno aj Verstappen.

1 Like

Ztrácíš čas, Lando je Maxovi nejblíže, tak ho teď Jos bude nesmyslně hejtovat, žádnou plodnou diskuzi tu nebudeš s Josem mít

1 Like

Ste na smiech, vsetci. Keby tam nebola zlta a do Gaslyho za tou zakrutou vrazi, tak by vas tu islo rozdrapit od zlosti. Odkedy sa nedava zlta, ked je nebezpecenstvo na trati? Naozaj by sa mal McL sustredit na seba…

1 Like

Vsak ale cele je to keby.
Uz sa x krat stalo ze zlte ovplyvnili iba par ci jedneho jazdca.
Ak by sa tak stalo Maxovi a neskorsim nie, tak by boli v RB hlupaci?
Zo smoly a naozaj zbytocnej zltej vlajky, sa tu robi z komara somara…

2 Likes

Kvalifikáciu som nevidel, nebudem analyzovať, o čiu chybu išlo, každopádne toto nie je tragédia. Zajtra bude podststné minimalizovať škody v konštruktérskom šampionáte, Oscar ideálne víťazstvo a Lando 7.-8.miesto, na omnoho lepší výsledok tam nie je pri normálnom priebehu pretekov priestor. Jazdecký titul bol tento rok skôr len v rovine zbožného želania, McLaren naň ešte strategicky nedospel a Lando sa tiež ešte nevie vyrovnať so situáciou, je veľmi nervózny a bude musieť v zime veľa pracovať s mentálnym koučom. A aj McLaren mu bude musieť viac pomáhať. Ten hejt naňho aj na tím je ale neskutočný a opäť sa ukazuje, že nielen efjednotka je neúprosné prostredie, ale aj fanúšikovská základňa má veľmi skreslenú predstavu a nároky, a pamäť spravidla siahajúcu k poslednému voľnému tréningu. Objektívne si ale treba povedať, že očakávať majstrovské ťaženie v oboch šampionátoch od tímu, ktorý bol vlani do Silverstone tak ôsmy najrýchlejší, a tento rok začal s tretím-štvrtým najrýchlejším autom, je len dôkazom krátkozrakosti bežného fanúšika. McLaren stavia základ pre budúcu sezónu a úspech v jednom zo šampionátov bude len bonus.

2 Likes

Nic neprehanam, za rovnake zlyhania bolo Ferrari mnohokrat velmi kritizovane.

Keby isiel Norris na trat pred Maxom alebo tesne za Maxom, tak sa to nestane. Aj keby padla zlta vlajka Maxovi, tak sa Max sice nezlepsi, ale s nim by sa nezlepsili ani piloti pred nim/za nim, ktori ho posunuli mimo top15, menovite Bearman (isiel hned pred Maxom), Stroll (isiel hned za Maxom), Gasly (za Strollom),

Tito traja zosunuli Norrisa mimo top15. Ak by chytil zltu vlajku Max, tak by ju chytili aj oni. Toto je pravda, nech sa bude McLaren vykrucat akokolvek.

Ako vravim, stacilo vyjst pred/za Maxom. Ale na co vobec riskovat, preco nevysli minutu pred vsetkymi? Ved auto maju take, ze mozu vyjst hocikedy a cas na postup zajazdia uplne bez problemov.

Už som to povedal nie raz.

Mclaren nemá šancu Na titul s týmito chybami

bohužiaľ nie je mysliteľné aby vyhrali všetky preteky až do konca pri týchto chybach

väčšiu šancu ma este aj Ferrari ako Mclaren

Red Bull vidím totálne v úlohe BrawnGP z roku 2009

A vyjst im to nemusi.

3 Likes

Páči sa mi, ako si zo mňa vytváraš nejakého všeobecného strawmana, pričom aj nižšie píšem, že tu nebudem hodnotiť situáciu, ktorú som nevidel. Vadia mi len hejteri ako tuto autor prvého komentáru, z ktorých jasne ide zaujatosť a chronická potreba kopnúť si.

1 Like

Tvoj nick hovori pri tejto teme za vsetko, skoda reagovat. :slight_smile:

Preco sa Red Bullu (takmer) nikdy nedeju taketo nahody na vlajky? Vzdy len Ferrari alebo McLarenu?

Však to práve chcem povedať, že na hranu išiel aj Red Bull v prípade Verstappena. Ja len reagujem na to “keby” , ktoré použil admin v článku v súvislosti s Mclarenom, ale týkalo sa to viacerých.

Ocon jel skoro celé kolo pomalu. Nikde žlutá nebyla.
Najednou až před Norrisem.

1 Like

Keby doslo k incidentu o minutku skor, tak to schyta aj Bearman, Stroll a Gasly, ktori vyradili Landa z top15, takze Lando by bol v pohode postupil. Prehraj si to zo zaznamu, ak mi neveris.

Z tohto sa vykrutit neda. :slight_smile:

Trapny cocotko, ako vies co pisem, ked ma mas v ignore liste? Strasne komplexy mas zo mna. :clown_face:

Landa nikde nehejtujem, je to chyba timu.

Ale veď kto sa chce z čoho vykrútiť?

1 Like

Vidíš, Jos už rozjíždí další hnojomety, good luck s tím, ale ztrácíš čas

1 Like