Stella: Polovica zásluh za Oscarovo víťazstvo patrí Landovi | Magazín F1 - F1online.sk

Znovu v McL týmová režie, a znovu pro Piastriho.

Ten rychlejší by měl dostávat podporu, nebo v Mercedesu měli jet na Bottase?

Piastri je tak rychlej, že v nejlepším autě je na 4 místě v PJ.

Piastri si víťazstvo vybojoval sám ale bez Landa by to bolo asi nemožné

Piastri je ako Schumacher a Norris je ako Frentzen. Aj ten bol v zaciatkoch rychlejsi, ale mladsi Schumi mu prebral babu, team, slavu a uspech…

1 Like

To si nemyslim, Heinz nebol tak bliuko MSC ako Piastri Norisovi.
Inak kolizii Perez-Sainz v podstate nikto nevenuje pozornost … :slight_smile:

A Max s druhým nejrychlejším dojel 5, co tam máš dál?

… od Imoly posbíral Piastri nejvíce bodů ze všech, a ty jsi na něj stále jak pes. Nebuď tak zaslepeně emoční.

2 Likes

Pia nikdy neporazí v konečném zúčtování Norrise.
To říkám naprosto bez emocí.

McLarenu (teda minimalne Piastrimu) sa mierne otvarala klapka DRS aj ked mala byt zavreta, vcera sa to tu (aj na inych F1 forach) riesilo vo velkom. Je velmi zvlastne, ze k tomu este nie je nejaky clanok.

1 Like

Říkáš to jen na základě emocí, protože to nemůžeš vědět.

1 Like

Takze Norris je v najlepsom aute na 2. mieste v PJ, 59 bodov za Verstappenom, ktory ma horsie auto. :fire:

Klauni, ked si nedate pozor, tak aj pravdu poviete a z Maxa (pravom, hoci nechcene) spravite hviezdu a najlepsieho pilota. :joy:

1 Like

Ked toto robil Verstappen tak si tu onanoval ze aky je bozsky a paradny a ked niekto nechce skoncit v bariere tak sa musi jednoducho uhnut ale ked na brzdy predbieha niekto iny tak sa ti to uz nepaci

O toto by som sa normalne stavil na sezonu 2025, ze Piastri skonci pred Norrisom. :slight_smile:

(nepredpokladam, ze budes mat na to odvahu)

Klud, Max to robil proti Lewisovi ked siel na titul.
Proti maznákovi v dominantnom aute pod dlhorocnou ochranou FIA.
To bol zásadný rozdiel, vadila mi dominancia.
Tak ako mi doteraz vadila dominacia Maxa.
Piastri to robi proti teamovemu kolegovi ked nejde na titul.
Je otazkkou casu ked niekoho sejme a bude za babráka.
Potom si spomenies na moje slova.

1 Like

Netrep – bol to Verstappen, kto posielal tímových kolegov (a samozrejme nielen ich) do bariér a to o titul rozhodne nebojoval.

Piastri včera predviedol fenomenálny predbiehací manéver. Snažíš sa tu vyrobiť kauzu z jedného jeho prehlásenia “I was pleasantly surprised, that I actually made a corner”.

Kto nejde až na hranu a nemá o parník rýchlejší stroj (čo včera Piastri nemal), tak nepredbehne. Šiel na hranu a trafil perfektne apex – ak by šiel rýchlejšie, tak stratí v zákrute rýchlosť a Leclerc ho okamžite predbehne späť. Ak by mal ešte viac rýchlosti, tak skončí vo výbehovej zóne (alebo v bariére). Leclerc bol v bezpečí. Že si nestrážil vnútornú stranu zákruty bola chyba, ktorá ho zrejme stála výhru – to ale rozhodne nie je Piastriho vina.

1 Like

Vybehol na mna neskor, cakal som, ze skopiruju zahranicne weby rychlejsie. :sweat_smile:

1 Like

Ten manever mu vysiel, lebo Leclerc mu nezavrel vnutro a ignoroval obranu.
K tomu by sa Charles mohol vyjadrit.
V podstate mu ukazal tabulku, Oscar nech sa paci, mozes to poslat vedla mna po vnutri, pustim ta tu, nech sa páči …
Nebol to fenomenalny manever, bola to nepochopitelna absencia obrany ferrari.

Presne tak.
Dokonca sa ani len nezadymilo z Piastriho pneu, co sa stava, pri jazde na uplnu/cez hranu.
Sialene je nazyvat ciste manevre, kde dokonca nedojde ani k velkemu prebrzdeniu, ani opusteniu trate za sialene, nie takuto ukazkovu jazdu a manever, ktory pochopitelne nemohol byt ani len presetrovany - toto F1 potrebuje…

To je tu klasika :smiley:

3 Likes