Stella: Polovica zásluh za Oscarovo víťazstvo patrí Landovi | Magazín F1 - F1online.sk

Hrdinom Veľkej ceny Azerbajdžanu je bezpochyby Oscar Piastri, ktorý dokázal udrieť v správnej chvíli a následne sa takmer celý druhý stint brániť pred Charlesom Leclercom. Jedno sa však podľa vedenia McLarenu nedá odškriepiť: Bez pomoci Landa Norrisa by cesta k víťazstvu nebola taká jednoduchá, ba dokonca možno by bola zatarasená.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171781/stella-polovica-zasluh-za-oscarovo-vitazstvo-patri-landovi

A tak to má být, vychvalovat svou jedničku :wink:

2 Likes

Pozri, v Monze mu ustupil Noris, vcera Leclerc ktory sa vôbec nebranil.
Je otazkou casu kedy Piastri niekoho zmetie z trate, lebo ten niekto mu uz neustupi.
Jazdi ako sialenec a za to ze sa zatial nic nestalo môzu ini.
Nepisem ze nie je rychly a nie je dobry - to je.

Jako šílenec ne. Je agresivní, ale místo nechává, nedělá nesmysly.

3 Likes

Miesto nechal v Monze Lando a vcera Leclerc.
Ty si pozeral nejake ine preteky ?:slight_smile:

Tieto manevre z dialky z vnutra neuznavam. Leclerc si mal postrazit vnutro co uz potom asi aj robil :slight_smile:

Piastri jim nechal místo taky, nebo ukaž že ne? Nikoho nevytlačil ani nesrazil, proč hned útočíš že jsem se díval na jiný závod?

1 Like

Viem, ze sa chcu hrat na to, ze z Landa spravili jednotku, ale takto nasilu pripisovat zasluhy Landovi a zhadzovat Oscarov vykon, to si moze podat ruky s Markom a jeho hlaskami o Perezovi. :handshake:

Ano, Lando mu pomohol, ale taketo vyjadrenie smerom k Oscarovi mi nepride na mieste od niekoho na Stellovej pozicii.

Ja neviem ty si tiez pozeral nieco ine :slight_smile:
Leclerc si vnutro potom uz nemusel strazit, pretoze bol predbehnuty.
Naopak Piastri si to strazil vzorovo a pri utoku Leclercovi vnutro zatvoril.
Otazka znie, ci bol Charles :

1. Naivný
  2. Opatrný
  3. Alebo tusil ze to Piastri sialene prestrelil a nechal mu priestor na výbeh
    Neviem co z toho plati …

Mne to pride naopak absolutne namieste, pretoze bez Landovho brzdenia by Piastri nevyhral.

Kde kto koho zhadzuje? Naopak, chvalia ho za neskutocny manever ktory zvladol na 1*. Jediny kto tu stale niekoho zhadzuje si ty, sam seba.

3 Likes

Situsi ja neutocim na Teba.
Len si myslim, ze miesto nechava ten kto sa brani.
Ten kto utoci si svoj priestor vynucuje a nikomu ho neposkytuje.

Piastri udělal nádherný předjížděcí manévr, nikoho nevytlačil, nikoho neohrozil, konec diskuze

2 Likes

Toto vies na zaklade coho? Mozno by vyhral, mozno nie. Norris zdrzal Pereza, nie Leclerca. Oscar si to proste vyjazdil vybornym vykonom na trati.

Pomohol mu Lando? Urcite ano.
Pomohol mu Lando tak, aby sef timu povedal, ze polovica zasluh za Oscarove vitazstvo patri jemu? Urcite nie. :slight_smile:

To je moj nazor. Stella navodzuje dojem akokeby mu to vitazstvo vybojoval Lando. Mozno to tak nemyslel a je to len nestastne vyjadrenie, no pripomina mi tym Marka po nejakom Perezovom uspechu, ked chce obratit pozornost na Maxa.

Koniec koncov, tieto tvoje nazory voci Piastrimu hovoria za vsetko, akakolvek diskusia s tebou na temu Piastri je zbytocna:

Stella nenavodzuje dojem.
Stella hovori v tomto pripade jasnu pravdu.

Ano s tym suhlasim.
Na druhej strane bol sam prekvapeny ze to dokazal ustáť.
Z toho mi vyplyva ze si tym nebol isty ze to udrží.
A dalej mi z toho vyplyva ze to tam hodil do urcitej miery na vyjde, vyjde, nevyjde, nevyjde …
Nakoniec mi z toho vyplyva ze nenormalne riskoval a hodil to tam na sialenca.
A kedze to vyslo a Leclerca ani len nenapadlo mu zatvorit vnútro, dnes vsetci Piastriho oslavuju.

lando, budes potrebovat timovu pomoc, pusti oscara.
a ta pomoc vyzera tak, ze: lando, zdrz checa.

tesim sa, ked skonci “dobry chlapec lando” a povie im nabuduce pri niecom takom fuck of, aj ja chcem nieco naspat, ved ide o titul. ten argument, ze “budes potrebovat pomoc timu” uz skratka nemaju.

1 Like

Vyhral by aj bez Norrisa. Pomohlo mu to, ale slo by to aj bez toho. RBR nemal narok na DRS rovinke. McLaren bol uplne niekde inde, Piastri by mozno spadol za Pereza ale o par kol by bol bezpecne pred nim, lebo by okolo neho preletel a este sa stihol zaradit do idealnej stopy. McLaren nieco robi s auto, vdaka comu ma super maximalku.

Pride mi to ako pretlacanie Norrisa a Stella tym ocividne na verejnosti chce tlacit teoriu, ze obe Piastriho vitaztva sa mohli podarit len za asistencie od Norrisa a tak sa dopytuje Piastriho supportu na zvysok sezony. Pokial si mysli, ze je nenapadny, tak ho asi sklamem, moze rovno povedat, ze chcu aby Piastri isiel na Norrisa ale nemozu mu to prikazat, lebo papaja.

Pritom mi to pride, ze Piastri je minimalne rovnako rychly ako Norris, ak nie aj rychlejsi a stabilnejsi

2 Likes

McLaren mal mensie zadne kridlo ako RB aj Ferrari.
To k tej maximalke.
To ze by vyhral bez Norisa bolo spochybnene z viacerych stran a vôbec to nie je iste.

Tohle mi připadá spíš jako snaha vůči Landovi zahlazovat ten průšvih, který mu v sobotu nesmyslným postupem v kvaldě způsobili. Naštěstí se mu podařilo i s pomocí divácky úspěšného výstupu dvojice Sainz/Pérez minimalizovat škody. No a pořád navenek pokračují ve hře na skautíky, uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.