Stella o tímovej (ne)réžii: Opatrne s povrchnými tvrdeniami | Magazín F1 - F1online.sk

Teď už nesouhlasím, protože Max je jen bod za lídrem, nerozehráli to vůbec dobře.

1 Like

Vždyť je teprve začátek sezóny a někteří by už chtěli zavádět Helmut pravidla.
Copak si neuvědomují, že je to devalvace sportu?
Kdyby se jej poslední závod a přehození míst by už nikoho nepoškodilo, případně druhému osudově pomohlo, tak OK, ale zatím někoho záměrně poškozovat nemá žádný smysl.
Jen se podívejte na RB kam až tahle Helmutovina může dojít.

Ale to je průběžná konstelace, Max by byl v bodovém dosahu i tak, protože OP si nese manko z Austrálie a Lando by měl taky o tři body méně než má. Čili on by stejně byl v stejném bodovém pásmu jako piloti McLarenu. Podstatnější je, že McLaren měl v každém závodě potenciál získat P1, P2 a ten zase tak tragicky neprohospodařili, z dosavadních devíti pódií mají dvě výhry, dvě druhá místa a jedno třetí.

1 Like

Tak zase buďme spravedliví, Max k výsledkům pomoc kolegy prakticky nepotřebuje. I v tom památném AD2021 mu rozhodujícím způsobem pomohl ředitel závodu a jinak si ani nepamatuju, kdy vůbec Péreze fakt potřeboval.

1 Like

On ho ale potřeboval i v tom AD21, kdy Perez rozhodujícím způsobem Hama zpomalil a ten pak neměl ten časový polštář bez rizika a bez ztráty pozice přezout.

3 Likes

Přesně o tom to teď je, neztrácet velké body. To se Landovi přes všechno zatím daří, i když lepší by to být mohlo. Oscar kosil trávu v Austrálii a poškozuje ho to doteď (a teď by mu měl kolega tu chybu dobrovolně “smazat” :smile: ). V PK je McLaren úplně v pohodě, o ten teď nejde vůbec.

2 Likes

Pokud by se jelo podle zavedených pravidel tak na žádné přezouvání nedošlo, proto píšu ředitel.

Mohlo dojít k přezouvání, ale restart se měl stihnout jen při nesjetí pole s auty o kolo zpět, proto myslím že kdyby měli tu časovou rezervu tak Hama přezujou. To zdržení Perezem bylo v tomto docela klíčové.

Pro mě za mě, tak za čtyři roky ho jednou potřeboval. To už bychom se vůbec nikam nedostali.

Ja som sice tiez medzi tymi, co McLarenu nevycita, ze ich nevymenili (za mna viac rizik a hlavne Max by aj tak vyhral), ale ze das Oscarovi taku podpasovku o koseni, ked je rec zrovna o porovnani s Landom, to ma prekvapuje :slight_smile:

1 Like

Jen jsem na to upozornil, cílem nebylo plně negovat podstatu tvrzení, jen jak si to zmínila v souvislosti AD21 tak to na mě v hlavě vyskočilo, to je vše.

1 Like

Ale to je prozatím zásadní chyba. Tam ztratil 16 bodů a přes vyhraný sprint, kdy si Lando vybral slabší výkon, se zatím nedostal ani přes Maxe. To není podpásovka, prostě to byla drahá chyba za hodně bodů a pro tuhle chvíli ho to hodně poškozuje. Samozřejmě že v sezóně se mu to pravděpodobně podaří smazat, ale ta vyrovnanost výkonů bez velkých ztrát je důležitá.

Když budeš mít stáj s pěti koňmi, tak taky necháš okovat všechny. Ve stylu Helmut by dostal podkovy pouze jeden.
Takový přístup neberu jako férový ani seriozní.
A u RB už vůbec né, když mají na přípravu jezdců ještě jeden celý tým.

Hele, to bychom se zase dostali na jiné výživné téma :smile: .

Pár knížek od Dicka jsem přečetl. Možná 30 a několik jich mám doma, tak bych snad kibicovat zvládl. :grin:

1 Like

Za mna z toho citit, ze hodnotis situacie v McLarene podla toho, ako si na strane Landa a pravidelne negativne proti Oscarovi, nie principialne rovnako. Podobne ako kontrakt atd.
Neber to prosim v zlom, ale citit to najneskor od Madarska minuleho roka. Tam uz to individualny sport nebol a Oscar mal pomahat v polke sezony Landovi.

Lando spravil v tom istom case na tom istom mieste tiez chybu a kosil, rozhodol primarne faktor stastia ako to dopadlo. V Cine chyboval Lando, nie Oscar a aj dnes kosil Lando, cize viacmenej zvyraznis iba smolu Oscara, oznacenim kosenie, mi pri snahe vidiet veci medzi nimi ferovo naozaj pride ako podpasovka, ale chapem ze je to o tych sympatiach :slight_smile:

6 Likes

To mě nenapadlo, že se Tě ten výraz tak dotkne. Ano, Lando taky kosil trávu, a měl třeba jenom víc štěstí :woman_shrugging:. Reagovala jsem souhlasně na příspěvek, že si OP nese manko z Austrálie, s tím, že momentálně je důležité, že Lando ještě zatím neztratil jednorázově takový bodový příděl, to je vše. Proto je zatím pořád první, i když vlastně oba poslední závody mohl odjet líp, to je jednoduše fakt. Že je mi sympatičtější je taky fakt, to nepopírám.

OK, reagoval som len preto, lebo uz tych, v mojich ociach nerovnakym metrom hodnotiacich situacii v McLarene, bolo dost vela (nejde len o slovo kosenie), ale ako som uz pisal, nic v zlom, myslene dobre, len moj postreh :slight_smile:
Ma to Oscar u teba tazke, ale zase nie az tak ako u Puffa :smiley: :wink:

1 Like

Puff byl dnes ale velmi spravedlivý a ten odstup a věcný přístup si ponechal :wink:

2 Likes

Vsichni co obhajujete MCL (ne)-strategii… Ruku na srdce , co by se stalo, kdyby prvni byl Oscar a o vymenu zadal dorazejici Nor s rychlejsim monopostem ? … taky by MCL nic nedelal ? …

Za me neudelat vubec nic , nezkusit vubec nic … zadnou strategii pri faktu, ze mam 2 vozy a souper 1vuz … je trisktni a smutne.

5 Likes