Steiner radí McLarenu, aby začal rokovať s Markom Webberom | Magazín F1 - F1online.sk

Presne tak.
Mame presne 2/3 sezony.
Po prvej tretine (po 8. VC Monaka) stracal Oscar na Landa v podstate rovnako ako je to teraz.
Cize druhu polku doteraz odjazdenej sezony nosi Oscar rovnake body ako Lando, co vobec nejde dokopy s konzistentnym zaostavanim…

1 Like

S tym suhlasim. Ja som reagoval na tvrdenie ludi, ktori timovu reziu obhajovali tym, ze Piastri nepodava dostatocne dobre vykony.

Ale aj v tom pripade o ktorom pises je vzdy tazke odhadnut, kolko pripadnou timovou reziou ziskas. Mclaren podla mna dufal, ze motivovany Piastri im da v konecnom dosledku viac, nez nejakych sedem bodov za Madarsko. Co podla mna nie je uplne neobhajitelny point, ked bude mat Mclaren vyrovnanu jazdecku dvojicu, tak to moze v konecnom dosledku Verstappena stat viac bodov.

2 Likes

Zeptam se jinak , jsme si opravdu vsichni jisti jak moc MCL chce PJ? … opravdu? nestaci jim PK ?
Co se stane s atmosferou v tymu mezi Nor a Pia , kdyz ted zariznou Pia … nevymsti se jim to treba za rok , dva ( odchod Pia … atd). Proste my vidime jen jednu stranu cele knihy a hazime tady domenky co by melo ci nemelo byt pro MCL vyhodnejsi .

Na zacatku roku vsichni byli v soku z Ham … dnes si rikame , ze to vlastne zadny sok nemel byt, po vsech titulech a smlouvach 2+2 ho najednou "zarizli " na smlouvu 1+1, do toho Totovi plany s Kimim … atd … proste rikat dnes co je lepsi pro MCL je trocha osemetna vec …

Fandove Landa vidi vec jasne … stanovit tymovou jednotku
Fandove Pia … nevidi duvod proc z nej udelat dvojku kdyz ma stale sanci na titul
Fandove MCL … se tesi z PK a rikaji si ze by bylo fajn k tomu pridat PJ
Fandove F1 si preji videt zavodeni, … ferove, ale zavodeni , zadne pousteni ci uprednostnovani jako tomu bylo Ham vs Bot … atd …
Fandove Maxe… si preji at se Nor a Pia vytriskaji v kazdem zavode :grinning:

osobne si myslim, ze Azerba nam trochu napovi co z toho bude…

1 Like

ja to vidim tak, ze PJ je absolutny vrchol a ked je sanca tak treba po nej ist. PK vnimam len ako kluc na rozdelovanie prize money pre stajne ci ze ma ako divaka absolutne nezaujima, ale som si vedomy, ze niekto to moze mat nastavene inak co je uplne v pohode. A ak maju takyto postoj v McLarene dobre pre nich. PK pravdepodobne vyhraju.

Nemozem sa ale ubranit dojmu, ze v McLarene tak trochu pchaju hlavu do piesku pred neprijemnym rozhodnutim. Iste, pre kazdeho sefa stajne je idealna situacia ako mal Mercedes v 2016. P1 a P2 garantovane a pretekari mozu volne pretekat o titul. Mozno to tak McLaren buduci rok aj mat bude, ale teraz je situacia aka je.

Argument, ze Piastriho by pripadna TR demotivovala a preto ju neaplikuju velmi neberiem. Piastri je profesional a z cisto ludskeho hladiska je skor Norris ten labilny koho to moze demotivovat.

Argument, ze motivovany Piastri je uzitocnejsi pretoze berie body superom, no zatial berie body Norrisovi. Ak Lando tento rok ten suboj o titul prehra povedzme o 5 bodov a buduci rok bude situacia opacna, ze o titul bude bojovat Oscar tak si asi vies domysliet ako to cele dopadne.

4 Likes

Ok, ale já psal, že si ten příspěvek napsal tendenčně, když jsem psal o ztrátě bodů u Landa, a k Piastrimu si napsal schválně, že je šikovný. Když jsem mu vyčítal jeho výkony taky.

Jenže Piastri tu rychlost má, on musí být akorát konzistentní. Koukni na Landa jeho první dvě sezóny v F1

To já taky, ale problém vidím v tom, jak právě Lando často zahodí body, ono je pak otázka, jestli Lando dokáže dovážet body dostatečně dobré, i když se bude uklízet Piastri. A kde je psané, že se nestane Rakousko znovu, kde ten 3 vzadu by měl být bodově co nejblíže

skratka, kto je v predu po letnej prestavke, tak dostane podporu… ibaze by boli na prvych dvoch miestach… Oskar skratka tuto sezonu nepodaval dobre vysledky a tych par pretekov kedy ano, na boj o titul nestacia… straca 103 bodov…

Kdyby byl Max pred nimi a Pia byl pred Nor tak ano . tak by mu bral body , avsak v pripade ze je MAX za obema jezdci tak si nemuzu pomoci , ale fakt ( jak pises argument) ze Pia neni uzitecny ze nebere superom body je nepravda … a jestli s takovym dominantim autem Nor prohraje s Maxem o 5 bodu ( a vime v jake forme soucasne RB je ) tak si titul dle meho nazoru nezaslouzi.

Co se tyka motivace a demotivace s tebou souhlasim , nicmene to zas jen potvrzuje fakt, ze je lepsi udrzet si Pia nez Nor … ( horsi auto, horsi sezona a on se sesype ) neni snad lepsi investovat do jezdce , ktery to ma v hlave vice srovnane a je odolnejsi ? …

Uff . ale ze jsem rad, ze se uz MCL rozhodl :sweat_smile: ted oba uvidime jak to vlastne cele dopadne :+1:
Konec spekulacim … ted uz jen drzet palce tomu lepsimu … pardon . jednicce :sunglasses:

lenze to sa neda brat ako argument z pohladu McLarenu. Vseobecne nemam rad argumenty, ze ked nieco tak si nieco zasluzi alebo nezasluzi. Titul si zasluzi ten ktory ho vyhra. F1 je timovy sport. Nie je tam len pilot, ale aj dalsich 1500 ludi. Norris ma sancu vyhrat, Piastri nie, tak z pohladu timu musia pracovat s tym ake maju karty.
Som zvedavy ako to cele dopadne. Caka nas asi napinavy zaver sezony.

1 Like

drahy … ruku na srdce … ze ty spise budes fanda Nor nez Pia ? :sunglasses:

me jako fandovi je u zadele kolik lidi tam pracuje a co je pro tym lepsi ci ne … ja chci videt sveho favorita vyhravat , proto se koukam a nebojim se to rict tak jak to mam ja

ja to mam jako odreagovani od tvrde kazdodeni reality , platim si za to . abych se bavil … a bavi me, kdyz vyhravam … a nebudu pokrytec a rikat jak by bylo pro vesmir a lidi, ktere jsem v zivote neznal a kterym jsem taky u zadele lepsi

asi tak …

Steiner se asi zapomněl, že Piastri není Mazepin. A Mark přece nebude Piastrimu škodit, když má z výše jeho platu provize. Čím větší úspěchy bude Piastri mít, tím tím bude Mark dostávat větší provize.
A vůbec. Když budou oba jezdci dojíždět na prvních dvou místech, tak z toho vytěží nejen oba jezdci, ale hlavně i samotný McLaren.

Moji favoriti vyhrali posledne 3 PJ a snad to este potiahnu na ten stvrty.
Ako odreagovanie od tvrdej kazdodennej reality to mame snad vsetci. :wink:

1 Like