Steiner radí McLarenu, aby začal rokovať s Markom Webberom | Magazín F1 - F1online.sk

Pred nami je ďalšia preteková dvojička, ktorá pre McLaren predstavuje ďalšie dve príležitosti dostať sa o krok bližšie k zisku konštruktérskeho, ale aj jazdeckého titulu. Nebude to však také jednoduché, ak bude tímová réžia naďalej pre papájových tabu. Bývalý šéf Haasu Günther Steiner radí McLarenu, aby začal rokovať s Markom Webberom o pozastavení účinnosti potenciálnej klauzuly v zmluve Oscara Piastriho.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170890/steiner-radi-mclarenu-aby-zacal-rokovat-s-markom-webberom

A tak nam Lando vstoupi do historie jako mistr sveta, kteremu “vybreceli” status jednicky vsichni proletari celeho sveta😎. Neni den, aby nekomu zilka nepraskla, ze Pia stale zavodi. Ale neboj… jestli bude mit MCL priste zase formu a Jestli budes mit vice bodu po prvnich 5ti zavodu a jestli…. Tak budeme hovorit o tom, ze ti to mozna vratime😂.

Ja si snad preji, aby MCL nasledujici vikend nic nemenil jen proto, abych videl kolik “ komentatoru” z toho trefi😂

1 Like

Ano ini si to nemuseli vyplakat, lebo rozumni sefovia teamov zaviedli teamovu reziu bez váhania.

1 Like

Ale veď práve o to ide. Iní možno nemali v zmluve to čo Oscar. My nevieme kde je pravda. Možno naozaj má Oscar v zmluve klauzulu, ktorá hovorí, že nemôžu uprednostniť iného jazdca oproti Oscarovi. V takom prípade šéfovia musia s Markom a Oscarom jednať a nemôžu len tak bez ničoho zaviesť tímovú réžiu. To snáď chápeš.

1 Like

Tak další věc je ta, že Lando zahodil spoustu bodů svýma chybama, kdyby měl náskok na Piastriho o 20b víc, tak by ty jednání dávali větší smysl. Jenže tady se baví o tom, jak Lando potřebuje podporu Piastriho, i když tam furt člověk neví, jestli Lando zvládne dovést výsledek

4 Likes

Ktory team podpise novácika ktory nikdy nesedel v F1 s klauzulou, že nemôžu uprednostniť iného jazdca …

Úplný súhlas. To isté som písal už skôr. Dôvod prečo Lando nie je ešte v boji s Maxom je hlavne ten, že urobil mnoho chýb. Ak by ich neurobil, mal by lepšiu pozíciu teraz.

5 Likes

Ten, ktorý chce jeden z najväčších talentov do svojho tímu a potrebuje vyfúknuť tohto pilota inému tímu, ktorý ho vychoval. Vtedy niečo musíš ponúknuť. A znova poviem… Vidíme my do týchto zmlúv? My netušíme čo všetko má v zmluve Max, Lewis, Fernando a ďalší…

3 Likes

Maxovi někdo pomáhal aby měl tolik bodů co teď má ? Pohár jednotlivců to je, ne dvojic. Lando si to musí vyjezdit sám, nebo pak bude muset půl medaile dát Oskarovi. IMHO je letos PK pro Mclaren důležitější, nicméně nikdo nečekal, že RB tak propadne výkonostně za Ferrari a Mercedes.( může se to změnit)
To nahrává tomu, že by to mohlo jít dohnat. Uvidíme.

1 Like

Navic si myslim, ze vsichni si uvedomuji, ze stejne jako v realnem svete i v F1 plati ted te ted a to se pocita. Takove, priste a kdyby… na to se nehraje. Jaka je pravdepodobnost, ze MCL pristi sezonu bude mit opet dominantni auto, ze to Pia sedne na zacatku lepe nez Nor , a ze MCL rekne svemu novopecenemu mistru sveta, ze je dvojka a ze ted musi dalsich 19 zavodu to hrat na Pia? Jako vazne?

MCL je tam kde je diky sobe a je pevne verim, ze si to sami rozhodnou tak jak oni potrebuji, bez toho aby kazdy den spamovalo vsichni experti sveta co ma a nema MCl delat…

Jinak řečeno, McLaren si počíná tak nesmyslně, že už se veřejně mluví o smluvním závazku, který nikdo neviděl, protože jinak si to čím dál víc lidí neumí vysvětlit.

1 Like

pochybujem,ze novacik dostal do zmluvy klauzulu, ze on je viac ako tim :slight_smile:

taku zmluvu aku naznacuje steiner nedostava ani ovela skusenejsi jazdec a nie absolutny novacik

Najväčšia sranda je to ako všetci odsudzovali Hamiltona a Mercedes že majú 1-2… Minulý rok sa za to isté kritizoval Red Bull a dneska všetci plačú že chcú 1-2 v McLarene… Prajem titul Landovi ale aj keby ho nezískal a bude bojovať o víťazstva s Oscarom tak prečo nie? Aspoň nebude na čele krúžiť jeden jazdec

1 Like

Ja mám z nich taký pocit, že Lando je evidentne rýchlejší ale mentálne labilnejší (videli sme to v Monze, Spa), Oscar je jednoducho pomalší celú sezónu a to je nepopierateľný fakt. Určiť jednotku je úplne normálne, robilo to Ferrari za Schumiho, RB asi stále, Mercedes Ham - Bot, jednoducho tak sa vyhrávajú tituly. Ak ho MCL nechce tak bohužial.

Zeda98, přesně to píšeš. Každej tu mele to co mu zrovna vyhovuje a sleduje svoje “sledovací” či fandovské zájmy. Mód , když to není jak já potřebuji , jsou pitomí. mazec…

Lando umí šetřit pneumatiky a ano je celkově rychlejší, nicméně neplatí to vždy a za každých okolností. Proč ? Protože to by pak nepotřeboval pomoci a normálně by mu ujel.

Na druhej strane drobne chyby ako naposledy v Monze by si kedysi Hamilton ci dnes Verstappen mohli dovolit a viac menej by sa o tom ani nepisalo. Ak fanusik McLarenu vola po timovej rezii tak je to nie preto, ze Lando je najlepsi a neurobil ziadne chyby, ale preto, ze Lando ma sancu ten titul vyjazdit, byt s podporou stajne a timoveho kolegu. Nebolo by to prvy ani posledny krat.

S tou kritikou chyb Norrisa pri obhajobe Piastriho by som narabal opatrne. Chybujuci Norris, ktory podla niektorych stratil tuto sezonu 68 bodov vlastnymi chybami je stale vyse 40 bodov pred sikovnym Piastrim.

Ako fanusikovi RBR mi to je v podstate jedno, resp mi sucasny stav vyhovuje. Let them race…, papaya rules rulez!

5 Likes

:+1:

Norris musí zabrať a vyhrať si titul sám

Pozri, Piastri by to podpisal aj bez tej klauzuly to mi ver.
MCL bol prenho urcite kvalitnejsie auto ako Alpine.
Potvrdil niekto z MCL alebo Oscar ze ta klauzula existuje … ?