Demagogie ala Fico, co se tu ještě nedočtu
Mclaren ale nikdy neměl jedničku, piloti byli vždy rovnocenní. To že někdy bylo TR na tom nic nemění.
Ja si dokonce tipnu že tam klauzule být nemusí, Mclaren prostě to takhle chtěl , aby mezi sebou soutěžili.
A preto potrebuje pomoc timu koniec koncov je to v zaujme McLarenu ziskat aj titul pohara jazdcov, je to ich prestiz a mozno by im to pomohlo v predaji supersportov, ktory je na tom dost biedne.
Hezky napsáno … většina lidí má krátkou pamět. Po Zantvoortu se už z Landa dělal mistr světa, a po Monze je zase největší neschopák!?
Prostě Oscar je vynikající ale celkově ještě není tak dobrý jako Lando.
Taky jsem toho názoru že už opravdu musí po zbytek sezony McL tlačit Landa dopředu i před oscara.
Taky by měl být Oscar vděčný že si ho McL odkoupil a vyplatil Ricciho třeba…
Ano viem o tom a je mozne ze si na tom neurceni jednotky zakladaju a je to podstatou tohto teamu.
Mozno prave tento vynimocny postoj je jediny v F1 a je to v podstate fair play.
Na druhej strane OK ale len prvu polovicu sezony.
V druhej ten co ma menej bodov bude pomahat tomu, kto ma viac.
Toto je fair play ?
prispevok, na ktory odkazujem si zmazal, ale zagagal si hned.
Jaký příspěvek jsem smazal?
Nechápu, proč tu lžeš, že jsem ten příspěvek smazal? Je lehce dohledatelnej. Ale to s tim Piastrim jsi ještě k tomu překroutil. Congrat lhát a překrucovat ve dvou příspěvcích po sobě
da sa to aj bez hladania…
co som prekrutil?
Když se to dá bez hledání, tak proč píšeš, že jsem to smazal?
hladal si ty… co som prekrutil?
Again, proč záměrně píšeš něco, co není pravda?
no tak si nezmazal. fajn. co som prekrutil?
Ja som prekvapeny tymto ambivalentnym postojom McLarenu. Ak v Piastrim vidia buduceho majstra sveta a zodpovedajuc tomu odmietaju timovu reziu voci nemu aj za cenu rizika straty titulu (hoci voci Norrisovi paradoxne timovu reziu pouzili), v poriadku. Len ma potom prekvapuje, ze su spokojni aj s Piastriho konzistentnym (najma rychlostnym) zaostavanim za Norrisom. Lebo pre buduceho majstra sveta to mne uz zacina byt trochu malo, co predvadza. Ak ma McLaren istotu, ze dalsi rok vytiahne Piastri vdaka skusenostiam z nicoho nic dve desatiny, tak ich pristup dava nejaky zmysel, aj ked sa stale natiska otazka, ci sa im naozaj oplati riskovat zisk jazdeckeho titulu. Inak je to len nepochopitelne.
Tohle si napsal i přesto, že jsem tu jasně psal, že Piastri se měl a má kritizovat za výsledky ze začátku sezóny i Nizozemska. Piloti McL si tohle můžou vyčítat navzajem, i když Lando zahodil víc bodů, takovej Piastri bude jezdit na suchych v mokru, jen aby Lando pitoval před ním
No ked uz ideme tymto smerom, tak by sa podla mna dalo podobne ustipacne konstatovat, ze na jednej strane su tu na fore ludia, ktori sa hlasno domahaju timovej rezie, no v druhej vete budu tvrdit, ako Piastri konzistentne zaostava za Norrisom. Ked uz ten Piastri za tym Norrisom vyrazne zaostava, tak by Lando asi nemal byt tak velmi odkazany na timovu reziu, ci nie?
Cela tato debata okolo timovej rezie je na stole prave preto, lebo Piastri je za Norrisom pomerne tesne a je schopny ho v pretekoch pravidelne potrapit.
Ako vies, s cim Mclaren je a nie je spokojny? Uz aj keby od Piastriho chceli, aby podaval lepsie vykony, tomu by predsa nepomohlo, ak by ho teraz degradovali na Norrisovho nosica vody. Ak nieco, tak by to len Piastrimu zobralo motivaciu. Cize ak je ciel Mclarenu, aby zo seba Piastri dostal co najviac, tak je len spravne, ze mu dovolia s Norrisom bojovat.
V Monze mohol ziskat o 10 bodov viac, tam by si to ani nevyzadovalo timovu reziu, ale prostu predpretekovu dohodu, ze sa po starte budu drzat pozicie, co je celkom bezne.
A v Madarsku by to bola dokonca absencia timovej rezie, ktora by Norrisovi vyniesla 7 bodov.
17 bodov je pri stahovani 60 bodovej straty pomerne podstatnych.
A to sa ani nerozprvame o nejakej zasadnej degradacii na nosica vody, skor o taktickych timovych rozhodnutiach, ktore sa deju bezne.
V Madarsku to bola nepochopitelna TR 2x.
1x Ked tim cez TR dostal Landa lepsou strategiou (ktoru normalne dostava veduci jazdec) cez dovtedy neohrozeneho veduceho Oscara a tym si zavarili na trapnost k druhej TR, kde Lando vracal “darovane”…
Ak by isli standardnu strategiu, k ziadnemu darovaniu by neprislo a ak bol Lando rychlejsi, musel by Oscara predbehnut na trati (nie vdaka TR cez strategiu).
Ale ano presne o tom sa rozpravame. Ty si sa tu opakovane rozculoval, ze Mclaren nevyuziva timovu reziu, ze to teraz nazves “takticke tikove rozhodnutia” nemeni nic na tom, ze by to pre Piastriho bola degradacia na rolu timovej dvojky.
S Madarskom inak suhlasim, tam bolo pouzitie timovej rezie nezmysel, rovnako ako bola nezmyselna Norrisova skora zastavka. Nechapem o co sa tym Mclaren snazil.